Donny Kim brengt Koreaans streetfood tot leven in Wow Pocha

Donny Kim, van Man Nam opent Wow Pocha in de Doelen: een zinderende mix van Koreaans streetfood, soulfood en cultuurbeleving.

14 Jul 2025 Loïs Verkooijen

blogger Loïs is een echte Brabander, maar verliefd op Rotterdam. Én op reizen, taal en een lekker biertje op het terras. Die dingen zijn trouwens ook prima te combineren. Als freelancejournalist en cultureel antropoloog heeft ze een bijzondere kijk op de stad. Voor de buik verkent ze de diversiteit van de Rotterdamse horeca en gaat ze op zoek naar bijzondere mensen en unieke verhalen.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Wow Pocha

Karel Doormanstraat 243, Rotterdam Maaltijd: LunchBorrelenDiner Stadsdeel: Centrum Keuken: AziatischKoreaans Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Donny Kim brengt Koreaans streetfood tot leven in Wow Pocha

Als je denkt dat je alles al hebt geproefd in Rotterdam, dan ken je Wow Pocha nog niet. Donny Kim, de man die met Man Nam de Korean Fried Chicken-trend in Nederland aanwakkerde, is terug. In de plint van De Doelen, opent hij Wow Pocha: een zinderende mix van Koreaans streetfood, soulfood en cultuurbeleving. “Ik wil een verlengstuk zijn van de hedendaagse Koreaanse cultuur.”

​Wow Pocha in de Doelen

Na het plotselinge einde voor hem bij Man Nam (zij gingen door zonder Donny) ging hij niet bij de pakken neer te zitten. “Ik geloof dat uiteindelijk alles gebeurt met een reden, ik kan hiervan leren als ondernemer en sterker terugkomen”, zegt hij zelfverzekerd.

“De recepten, de visie die ik daar bracht, die bezit ik nog steeds, en daarmee ga ik nu iets nieuws bouwen.” En dat doet hij dus met Wow Pocha, met minstens zoveel vuur als de pittigste tteokbokki.

​Pocha met wow

Voor Donny Kim is beleving geen extraatje, maar de essentie van uit eten gaan. “Iedereen kan thuis Koreaans koken met een recept van internet, maar wat je bij mij krijgt, is de totale ervaring”, zegt hij.

In Wow Pocha draait het om de geuren, de verhalen, het interieur en de sfeer: alles moet bijdragen aan het beleven van het eten op een Koreaanse manier. Zijn keuken is dan ook geworteld in traditionele Zuid-Koreaanse smaken, maar beweegt bewust mee met wat er nu in Korea gebeurt: een spannende samensmelting van invloeden uit Japan en China.

Die combinatie van traditie en innovatie maakt hij voelbaar. “Ik zie mezelf als een verlengstuk van de Koreaanse cultuur”, legt hij uit. “Een tool om mensen kennis te laten maken met het échte Korea.”

​Koreaans borrelen met hapjes

En dat kan ook steeds meer volgens Donny, want anders dan twintig jaar geleden zijn mensen nu nog nieuwsgieriger naar de Koreaanse cultuur. “Vroeger trokken ze een vies gezicht als ik over kimchi begon, maar nu willen ze de oorsprong weten, K-pop horen en weten hoe je bulgogi hoort te eten. Die ervaring bied ik.”

De naam Wow Pocha is dan ook niet voor niets gekozen. “Kantoormensen werken in Korea vaak door tot na 19 of 20 uur en daarna borrelen ze na met collega’s, met hapjes en een drankje buiten op plastic krukjes. Dat heet pocha en is een belangrijk begrip”, legt hij uit. “Dat streetfood-gevoel wil ik naar Rotterdam brengen.”

​Soju

Verwacht dus bekende klassiekers, zoals Korean Fried Chicken op hoog niveau, en daarnaast dus verrassende fusiongerechten die de nieuwste foodtrends uit Seoul volgen. “We moeten vernieuwen, want dat is hoe we ons onderscheiden van andere Koreaanse zaken in de stad”, zegt Donny.

Hoewel Wow Pocha ook heerlijke Koreaanse cocktails gaat serveren, gaat het draaien om soju. Dit is Korea’s geliefde drankje dat niet alleen lekker wegtikt, maar ook een verhaal vertelt.

“Oorspronkelijk een arbeidersdrank”, zegt Donny, “maar nu onderdeel van de eetcultuur.” Het is een drankje dat je op een bepaalde manier drinkt en dat kun je in deze zaak leren. “Het is echt heel leuk te pairen met onze gerechten.”

Wow Pocha opent vermoedelijk rond 18 juli in De Doelen, Rotterdam.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Joelia: meesterlijk impressionisme aan het Hofplein

Bij Joelia proef je van verrassende gerechten en ervaar je een ontspannen, pretentieloze bediening die altijd in is voor een gezellig praatje.

De signature dishes van Cees Helder en François Geurds op een avond: tarbot versus piccalilly

Driesterrenchef Cees Helder kookte nog een keer zijn klassieke topgerechten, samen met François Geurds. Een vergelijking tussen hun signature dishes.

Tante Nel wordt een cocktailbar: ‘We gaan terug in de tijd met SOHO’

Aan de Pannekoekstraat, waar ooit de cocktailscene in Rotterdam begon, opent nu Soho by Jigger. Verwacht klassieke cocktails en creatieve uitspattingen.