Waar je tot voorheen op het hoekpand van de Oudedijk en Waterloostraat in Kralingen terecht kon voor kip en bier, kom je nu in een hele andere setting terecht. Het interieur en het concept van K&B zijn volledig op de schop gegaan en hebben plaatsgemaakt voor een zaak met mediterrane gerechten, mooie wijnen en jazzy muziek.

Nieuw concept
Eigenaar Remco Witberg was toe aan een volgend avontuur: “Ik wil met deze zaak dichterbij Vicini komen te staan, zodat wanneer Vicini vol zit ik gasten kan doorsturen naar deze zaak. De kip en hamburgers moesten plaatsmaken voor iets nieuws. Mensen moeten in het restaurant langer kunnen genieten dan ‘even snel een kippetje eten’ en hiermee wil ik ze een betere ervaring bieden.” Remco omschrijft de verandering zelf als ‘van een leuke, snelle zaak naar een lekker huiskamerrestaurant met een moderne, mediterrane keuken’. Hierdoor zal ook de doelgroep veranderen, verwacht hij. De zaak zal nu meer bekend staan als een restaurant. Remco: “Ik doe liever iets wat mijn hart ingeeft en dat volgen, zoals mensen in de watten leggen. Met de uitgebreide wijnkaart in combinatie met de mediterrane gerechten en rustige muziek voel ik mij meer bij thuis.”

Nieuwe naam
K&B staat voor Kantine & Biertuin. In de praktijk werd er onder gasten vaker verwezen naar Kip & Bier. Door de verandering van het concept, paste deze naam niet meer bij de nieuwe zaak. Remco heeft vroeger al een restaurant gehad vernoemd naar zijn achternaam, maar een verwijzing naar zijn voornaam bleef tot nu toe uit. Daar komt met de nieuwe naam Remz verandering in.

Nieuw menu
De gerechten van de nieuwe kaart spelen in op de eetervaring die ze bij Remz willen bieden. Zo staat er op de bar een ham die 21 maanden gerijpt is en heb je diverse vers-van-het-mes en huisgerookte gerechtjes voor bij de borrel. Met maar liefst 45 verschillende wijnen op de kaart kun je namelijk uitstekend terecht voor een borrel bij Remz. Op de menukaart staan kleine hapjes (variërend tussen €8-12), gerechten om te delen en wat grotere gerechten. Deze gerechten variëren van huisgemaakte vitello tonnato tot krokante kippendijen met marinade uit Noord-Afrika en van ossenstaartbouillon tot sous vide gegaard buikspek. Als eerbetoon aan K&B zijn de kip en burger toch behouden, maar dan in luxe vorm. Zo staat er op de kaart een poussin (piepkuiken) gevuld met ansjovisboter in een korst van zeezout, die aan tafel wordt opengebikt. De burger komt terug in de vorm van een kalfsburger op een speciaal brioche broodje.

Kun je niet kiezen? Remz heeft ook al een vier-, vijf- of zesgangenmenu en een wijnarrangement samengesteld. Wij kunnen niet wachten om de nieuwe gerechten te proeven. Vanaf 13 december beginnen de proefdagen. Voor meer informatie over deze proefdagen kun je bellen naar 010-2908448.