Restaurant MAAS zorgt voor veel meer dan alleen een goede maaltijd

Feijenoord is weer een restaurant rijker: MAAS. Het restaurant ligt, zoals de naam al verklapt, aan de Maas. Je kunt hier terecht voor wereldgerechten.

20 Apr 2021 Floortje Dekker

blogger Floortje is student aan het Grafisch Lyceum Rotterdam waar zij de opleiding redactie medewerker volgt. Naast haar studie doet ze aan kickboksen. Haar lievelingsgerecht? Eigenlijk alles waar pesto in zit.

Restaurant MAAS zorgt voor veel meer dan alleen een goede maaltijd

Feijenoord is weer een restaurant rijker: MAAS. Het restaurant ligt, zoals de naam al verklapt, aan de MAAS. Eigenaar Pieter van de Kruk is geen onbekende in de horeca, hij runt namelijk al tien jaar Beachclub ‘t Gorsje in Ouddorp. Maar naast een hart voor de horeca heeft deze man ook een grote liefde voor Rotterdam en haar inwoners. Pieter: “MAAS moet veel meer zijn dan alleen een restaurant: het moet ook een plek zijn waar jongeren een kans krijgen.”

​MAAS


Op 1 maart kreeg Pieter de sleutel, waarna de werkzaamheden direct konden beginnen. “Toen deze locatie op mijn pad kwam, dacht ik: ik moet dit gewoon doen”, vertelt hij. “De plek is echt heel erg mooi: het is er rustig, er is weinig verkeer.” Restaurant MAAS ligt in een vrij onbekend hoekje van Feijenoord verstopt, waar weinig verkeer komt en waar je in alle stilte aan het water van een lekker drankje kunt genieten. Desondanks is Pieter niet bang dat mensen de zaak niet snel zullen vinden: “De eerste twee jaar wordt het vast even knokken met de marketing omdat dit plekje nog niet zo bekend is, maar zodra mensen weten dat dit een hele relaxte plek is, weet ik zeker dat het hier snel volstroomt.”

​Rotterdams tintje


Er staan veel wereldgerechten zoals Mexicaanse en Colombiaanse gerechten op de kaart. Veel van deze gerechten heeft Pieter leren kennen tijdens zijn reizen. “We hebben bijvoorbeeld een ‘Mexico Box’ met taco’s met verschillende toppingen maar er zitten ook nacho’s in, natuurlijk”, legt Pieter uit. “Daarbij hebben we een top chef aangenomen, hij heeft een tijd in Spanje gewerkt dus qua wereldgerechten zit dat prima”, lacht Pieter. Maar ondanks dat het allemaal wereldgerechten zijn, zit aan ieder gerecht op de kaart een Rotterdams tintje. Denk bijvoorbeeld aan de taco’s al pastor die op de kaart te vinden zijn, want ook daaraan weet Pieter zijn eigen 010 draai aan te geven. “We gebruiken producten uit Rotterdam om lokaal te blijven en het lekker Rotterdams te houden.” Wel varieert de kaart van vegan tot vlees en vis, omdat Pieter wil dat iedereen zich hier welkom voelt en er voor iedereen iets lekkers tussen zit.

​Mensen helpen


Naast dat Pieter mensen wil voorzien van een lekkere én duurzame hap, wil hij het liefst ook mensen een beetje helpen. “Ik ben een cursus tot leermeester gaan doen”, vertelt hij enthousiast. “Dan kan ik stages aanbieden aan jongeren in Rotterdam-Zuid, zodat zij ook een kans krijgen.” Naast dat Pieter graag de jongeren een kans wil geven, heeft hij nog een grote droom: “Mijn droom is om elk jaar iemand uit de bijstand te helpen op Rotterdam-Zuid, daar wil ik me echt voor inzetten.” Pieter vernam dat de vorige eigenaar van het pand hier ook mee bezig was en wist direct één ding zeker: “Daar moet ik natuurlijk mee doorgaan.”

​Opening

Op 1 april, geloof het of niet, opende Restaurant MAAS de ‘afhaal’deuren. “Helaas nog alleen even voor de afhaal en bezorging, maar we kregen al onwijs leuke reacties vanuit de buurt”, vertelt Van de Kruk. Wel vindt Pieter het lastig dat hij niet direct van iedereen reacties krijgt: “Als mensen op een terras zitten, kunnen ze gelijk vertellen wat ze vinden, dat gaat nu iets lastiger.” Wij kunnen in elk geval niet wachten om zo snel mogelijk op het terras neer te strijken.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De signature dishes van Cees Helder en François Geurds op een avond: tarbot versus piccalilly

Driesterrenchef Cees Helder kookte nog een keer zijn klassieke topgerechten, samen met François Geurds. Een vergelijking tussen hun signature dishes.

Joelia: meesterlijk impressionisme aan het Hofplein

Bij Joelia proef je van verrassende gerechten en ervaar je een ontspannen, pretentieloze bediening die altijd in is voor een gezellig praatje.

Tante Nel wordt een cocktailbar: ‘We gaan terug in de tijd met SOHO’

Aan de Pannekoekstraat, waar ooit de cocktailscene in Rotterdam begon, opent nu Soho by Jigger. Verwacht klassieke cocktails en creatieve uitspattingen.