De meest succesvolle biologische saladebar van Nederland strijkt nu – eindelijk – ook in Rotterdam neer. SLA betrekt een pand aan de Oude Binnenweg, de dertiende locatie alweer. Wat maakt SLA nu tot zo’n groot succes? En wat kunnen we verwachten van de gloednieuwe locatie in Rotterdam?
Familie
Het begon allemaal als een familiebedrijf, met de eerste locatie in Amsterdam. Oprichters Jop de Graaf, Nina Pierson (getrouwd) en Ida de Haart (tante van Nina) hadden allemaal moeite om een gezonde leefstijl te combineren met een drukbezet stadsleven. Het idee van de saladebar ontstond en in korte tijd werd het een plek waar je onbezorgd je bord tot op de bodem leeg kan eten.
Naar Rotterdam

“Het was voor ons daarom een logische stap om ook naar andere steden te gaan”, laat Miriam van de Lustgraaf, brandmanager van SLA, ons weten. “Er werd steeds vaker aan ons gevraagd wanneer we richting Rotterdam zouden gaan. Dat wilden we ook al langer, maar we zochten naar een mooie plek en daar moet je ook een beetje geluk mee hebben. Toen kwamen we deze prachtige locatie op de Oude Binnenweg tegen.” SLA streeft ernaar om medio mei open te gaan in Rotterdam.
Het succes

Met al twaalf locaties in Nederland kun je wel stellen dat SLA een succes is. Miriam kan dat wel verklaren: “Het is gezond eten wat toegankelijk is voor iedereen. Vegetarisch, veganistisch of juist wel met een stukje kip of vis bij je salade. Bovendien hebben we een uitgebreid en wisselend menu, met niet alleen salades maar ook veggie bowls, soepen, hummus en taartjes. Vier keer per jaar wordt er gewisseld, met de seizoenen mee. Dat is ook fijn voor gasten die vaker komen. Hierdoor verveelt SLA niet snel.” SLA heeft ook altijd een salade van de maand, in samenwerking met externe partijen. Zo was er een tijdje terug een samenwerking met Dotan. “We zijn altijd bezig met verbeteren, mensen merken dat en zien dat terug in de winkels. Bovendien zijn we met onze pure, biologische winkels nog vrij uniek”, aldus Miriam.
SLA thuis
SLA kun je natuurlijk in de winkel eten, meenemen en bestellen, maar het bedrijf gaat nog een stapje verder. Met een eigen kookboek hopen ze het concept naar heel Nederland te kunnen brengen. “Zo kan iedereen een beetje meegenieten van SLA, ook op plekken waar we nog geen vestigingen hebben”, vertelt Miriam ons. Er zijn nu twee kookboeken uitgebracht: SLA en SLA easy. “We sluiten zeker niet uit dat we er nog meer uit zullen brengen.”