Smaak- en kleurenpalet bij eerste Nederlandse filiaal Flower Burger

Veganistische burgers in alle kleuren van de regenboog. Als Italiaans concept nu als eerste in Rotterdam.

25 Jul 2018 Joost Leeuwenhoek

blogger Student communicatie die naast zijn liefde voor muziek zijn voorliefde voor eten heeft weten door te zetten naar zijn stageplek. 75% van zijn inkomen wordt automatisch afgeschreven door Thuisbezorgd.nl, zonder enig schuldgevoel.

Smaak- en kleurenpalet bij eerste Nederlandse filiaal Flower Burger

Degene die vaak bij Natuurlijk Bloemen kwamen is het waarschijnlijk wel opgevallen dat er al een tijdje geen bloemen meer te koop zijn in het hoekpand van de Hoogstraat en Mariniersweg. Nadat de voormalig bloemenzaak een tijd leeg heeft gestaan, wordt er nu hard geklust aan een horecazaak. Wie gek is op bloemen is vanaf eind juli welkom bij het allereerste Nederlandse filiaal van de oorspronkelijk Italiaanse zaak: Flower Burger. Wij spraken filiaalhoudster Caroline de Bruin over haar verleden en het concept van de voor ons nieuwe zaak.

Van Rome naar Rotterdam


“In maart 2017 was ik een weekendje weg met mijn partner Layla Chotoe naar Rome. We ontweken daar een drukke straat en liepen in de iets rustigere straat per toeval tegen de Italiaanse hamburgerzaak Flower Burger aan. Ik was meteen verkocht”, vertelt Caroline ons. Caroline was toen nog werkzaam bij Heineken, maar werd zo verliefd op het concept dat zij de menukaart meenam naar Nederland. Een paar maanden na het weekend Rome trok Caroline de stoute schoenen aan en nam contact op met eigenaar Matteo Toto om te kijken of er een mogelijkheid was om Flower Burger naar Nederland te halen. Tot dit punt was het enige Nederlandse aan Flower Burger de aardappels die ze gebruiken: echte Hollandse piepers uit Breda, eigenhandig gekozen door Matteo. Het telefoontje pakte goed uit, waardoor Caroline en haar partner Layla op de Hoogstraat de eerste Nederlands Flower Burger mag gaan openen. In Italië zijn er momenteel al zeven vestigingen en de achtste komt er aan. 

Het Concept


Qua concept past de veganistische insteek van Flower Burger heel goed bij Caroline vertelt zij ons: “Alles is hand- en huisgemaakt, en 100% natuurlijk, er worden geen onnatuurlijke kleur- of voedingsstoffen toegevoegd bij het creëren van de burgers.” Al zou je in eerste instantie denken dat er met de burgers flink is gesjoemeld door de kleurrijke broodjes, maar dit is te danken aan de gastronomische touch, gemaakt van natuurlijke ingrediënten. De zwarte iconische Flower Burger is bijvoorbeeld gemaakt met plantaardige koolstof. Of neem bijvoorbeeld de roze Cherry Bomb Burger, die is roze gekleurd met kersenextract. 


Naast het vaste aanbod, zoals deze Cherry Bomb Burger en de Mamma Mia Burger, komt er elke maand een nieuwe ‘special’ burger bij. Naast de verschillende kleuren zullen ze ook blijven verrassen met verschillende smaken.

Als alles goed verloopt op de Hoogstraat, zijn Caroline en Layla van plan om voor uitbreiding in Nederland te zorgen. Vooralsnog is Rotterdam de eerste stad waar op vrijdag 27 juli vanaf 18.00 de deuren zullen opengaan van de eerste Nederlandse vestiging van Flower Burger.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Eenheidsworst - Bemin het onbekende

Ian van Eck praat ons op De Buik geregeld bij over wijnen. Deze keer gaat het over vergeten druivenrassen die volgens hem de komende tijd het verschil maken.

Volgend jaar opent do. by Little V op de beroemde hoek van het Weena

In het voormalige Engels op de hoek van het Groot Handelsgebouw opent Tan Do 'do. by Little V', een Frans-Vietnamees restaurant dat de hele dag geopend is.

MIES Rotterdam: waar historie, kunst en chique bargerechten samenkomen

Mies is het vernieuwde restaurant van het Rotterdamse hotel Morgan & Mees. De kaart is geïnspireerd door Nederlandse klassiekers, met een vleugje Mies.