De Maaskantine en lekker eten? Die twee gingen altijd al hand in hand. Maar dit seizoen gaat het een stap verder. Stooges’ neemt de keuken over. Dat belooft veel voor liefhebbers van no-nonsense burgers en steengoede barbecue, aan het water, in de zon.
Een samenwerking met smaak

Het idee komt van Ruben, de man achter de Maaskantine. “Sinds 2020 hebben we altijd onze eigen keuken gerund. Mensen kwamen hier in het zonnetje zitten en bleven hangen voor het eten.”
Toch wilde hij het anders aanpakken. “Ik wil dat mensen hier echt voor het eten komen. En toen dacht ik meteen aan Stooges’.” Die keuze was niet toevallig. “Zij doen die beach vibe en BBQ gewoon supergoed. De manier waarop ze werken en hun stijl past perfect bij wat wij hier willen.”
Wat hem vooral aanspreekt? “Goede producten, eerlijke prijzen, zonder poespas. Maar ook de persoonlijkheid die ze eraan koppelen is belangrijk voor mij.”
Barbecue en beach vibe

Die klik was wederzijds. Kick van Stooges’: “De Maaskantine is een mooie plek met veel potentie en we willen kijken hoe we die kunnen benutten.” Hij laat een nieuwe burger zien: “Hij is Thais geïnspireerd”, legt hij uit.
“Met een frisse papayasalade, langzaam gegaard varkensnek en een groene chili ketchup.” Perfect voor een zomerse dag aan het water, met een koud biertje erbij.
Simpel, maar steengoed

Als geboren Canadees kijkt Ruben met een Noord-Amerikaanse blik naar eten. “In Amerika is het simpeler: burgers en hotdogs. In Nederland willen we vaak allerlei bordenwerk. Maar als je iets simpels écht goed doet, dan is het fantastisch. Dat is precies wat Stooges’ doet. Hun slogan is niet voor niets: ‘Better than it needs to be.’”
Shop-in-shop met ruimte voor meer

De samenwerking is opgezet als een shop-in-shop concept. Naast de bekende burgers wil Stooges’ zich hier ook meer gaan verdiepen in échte BBQ. “Ruben heeft ons gevraagd om ons eigen ding te doen, dus onze focus blijft burgers”, zegt Kick, een van de eigenaars van Stooges.
“Maar deze locatie vraagt om meer. Frisse specials, variatie, experiment.” Het menu wordt verder ingevuld zodra de keukenroutine staat. “We zien ook mogelijkheden voor culinaire events, chef-invites en barbecues. Daar hebben we echt veel zin in.”
Stooges en Maaskantine: twee keukens, één standaard

Kick en Jip – de andere eigenaar van Stooges’ – zijn niet nieuw in het vak. “Ze hebben gewerkt in gerenommeerde zaken en weten precies wat ze doen”, zegt Ruben. “En dat gaan ze hier laten zien.”
Stooges’ blijft ook actief op Station Bergweg. “We verdelen onze tijd tussen beide zaken en zorgen dat de kwaliteit blijft zoals mensen van ons gewend zijn”, garandeert Kick.
De nieuwe keuken opent op 18 april, in het weekend. Op 19 april vieren ze het met een feestelijke openingsdag. Liefhebbers van goede burgers en barbecue kunnen alvast hun agenda markeren.