Heb je binnenkort iets te vieren, verveel je je tijdens je zoveelste dag thuiszitten of heb je gewoon zin in een lekker stuk taart? Ga dan zelf aan de slag met dit makkelijk te bereiden recept voor de key lime pie van het team van Mangiare. Vergeet niet om je creatie met ons te delen. Veel succes en eetsmakelijk alvast!
Voordat je begint met het bakken van deze frisse taart heb je de volgende ingrediënten nodig:
• Een rol Mariakoekjes
• Zeven limoenen
• Twee blikken gecondenseerde melk
• 150 gram boter
• 75 gram eigeel
• Een scheutje Limoncello
• 25 mililiter slagroom
De bereidingswijze van de key lime pie
Pak de rol met Mariakoekjes en maal ze fijn in de keukenmachine, mocht je deze niet hebben verkruimel ze dan heel klein. Weeg vervolgens 150 gram boter af en doe dit in blokjes in de kom met de fijngemalen koekjes. Mix de boter en de gemalen koekjes samen tot een geheel voor de bodem. Doe deze mix in de bakvorm en druk het goed samen tegen de onderkant. Vervolgens zet je de bodem zo’n twintig minuten in de oven op 180 graden.
Terwijl de bodem in de oven staat, begin je met het beslag van de taart. Snijd de zeven limoenen door de helft en pers deze uit in een glas. Let op: gooi de limoenen niet meteen weg, maar maak limoenrasp van de schil van twee limoenen. Mix de limoenrasp, het limoensap, het eigeel en de gecondenseerde melk bij elkaar tot een mooi en dik geheel. Ondertussen is je bodem klaar en kun je de mix hierover heen spreiden, waarna je de taartvorm terug in de oven plaats voor vijftien minuten op 180 graden.
Schenk 250 milliliter slagroom in een kom, doe hier een scheutje limoncello door en mix het samen tot een stijf geheel. Wanneer de rest van de taart goed afgekoeld is, kan de slagroom mix over de taart verdeeld worden en kun je er eventueel nog wat rasp van de limoen overheen strooien. Haal de taart uit de bakvorm, snijd er een lekker stuk voor jezelf uit en geniet van je eigen gemaakte key lime pie!