Viva Las Vega(n): Gare du Nord is terug

Gare du Nord kondigde onlangs het faillissement aan. Ton van Zanten is ingevlogen als reddende engel en gaat het veganistische restaurant heropenen.

2 Mrt 2017 Olivia Manse

blogger Olivia gaat in haar vrije tijd graag lekker eten en dansjes wagen met leuke mensen. Ook doet ze af en toe een dappere poging tot (glutenvrij)bakken.

Viva Las Vega(n): Gare du Nord is terug

Waar eerder deze maand het nieuws brak dat veganistisch restaurant Gare du Nord failliet was, is er inmiddels weer een leuker bericht: ondernemer Ton van Zanten neemt het restaurant, inclusief veganistisch concept, over. Van Zanten is al jaren nauw betrokken bij de ontwikkelingen in en om de Hofbogen, maar heeft dus ook een zwak voor treinwagons. Ook spreekt het mooie concept van Gare du Nord hem erg aan.

Wat

Gare du Nord kookt puur plantaardig en biologisch. Alle gerechten worden bereid met lokale, seizoensgebonden ingrediënten. Het doel? Lekker veganistisch eten serveren, zonder in te leveren op smaak of betaalbaarheid. Hoewel de naam de aire Parisienne heeft, is het menu bij Gare du Nord geïnspireerd door verschillende wereldkeukens. Ondanks het mooie concept, worstelde de zaak al enige tijd om rond te komen. Eerder deze maand werd het restaurant, dat in een oud treinstel in ZoHo in Rotterdam Noord is gevestigd, failliet verklaard. Gelukkig betekende dit niet het einde voor Gare du Nord: deze week kwam het blije bericht dat de onderneming wordt overgenomen door Ton van Zanten. 

Wie

Van Zanten is geen onbekende in de Rotterdamse horeca. En ook in de Hofbogen was hij al eerder actief. In samenwerking met 2D Vastgoed heeft hij onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om treinwagons op het dak van de bogen te plaatsen. Helaas bleek dit een lastig proces te zijn, dat tot op heden niet succesvol is geweest. Gezien zijn interesse in treinwagons was Gare du Nord natuurlijk een no-brainer! “De veganistische keuken is bezig aan een opmars. Het zou zonde zijn om het mooie concept van Gare du Nord te laten gaan,” aldus Van Zanten. Ook de sociale kant van Gare du Nord spreekt hem erg aan. De komst van het restaurant is namelijk erg belangrijk geweest voor de ontwikkeling van de enigszins verpauperde wijk. 

Wanneer

Wanneer de vernieuwde bistro weer open gaat, is tot op heden nog onbekend. Wij houden je op de hoogte van verder ontwikkelingen, dus houd de site in de gaten.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Koffie en wijn ontmoeten elkaar bij het vernieuwde Côte du Cool

Wijnbar Côte du Cool gaat voortaan ook open voor lunch en koffie. Verwacht luxe broodjes en salades, met de ontspannen sfeer van Côte die je gewend bent.

Tweede vestiging Nonna’s Cucina opent in Nieuwerkerk aan den IJssel

Restaurant Nonna’s Cucina opent in Nieuwerkerk: Italiaans shared dining, private dining-zaal en evenementen zoals Festa Della Nonna.

Tante Nel wordt een cocktailbar: ‘We gaan terug in de tijd met SOHO’

Aan de Pannekoekstraat, waar ooit de cocktailscene in Rotterdam begon, opent nu Soho by Jigger. Verwacht klassieke cocktails en creatieve uitspattingen.