De Witte de With is vanaf midden oktober een Indiase zaak rijker. Eigenaar Dinesh Lalwani opent samen met zijn vrouw What’s up India, een zaak waar lang en goed tafelen centraal staat. Je kunt hier terecht voor de traditionele curry, butter chicken en saag paneer. Wij spraken met Dinesh over hun nieuwe zaak.
Wie
Dinesh Lalwani heeft een Indiase achtergrond maar woonde de afgelopen 21 jaar op het eiland Sint-Maarten. Hij werkte in de juwelen- en horlogebranche maar had altijd al een grote passie voor de horeca. Op Sint-Maarten probeerde hij al twee keer eerder om een zaak te openen, maar uiteindelijk vertrok hij naar Nederland. “Ik vond het niet erg om naar Rotterdam te verhuizen en zag het als een grote kans om meer van de wereld te zien. Bovendien wonen mijn beide kinderen hier al, ik had dus ook een goede reden om hiernaartoe te komen.” Samen met zijn vrouw begint hij hier de nieuwe Indiase zaak What’s Up India. Dinesh: “Een grote droom van ons komt hierdoor eindelijk in vervulling.”
Wat
What’s Up India wordt een Indiase zaak zoals we dat volgens eigenaar Dinesh hier nog niet gezien hebben. De traditionele Indiase keuken wordt namelijk gecombineerd met fine dining. “Een avond uit eten moet een ervaring zijn. Ik wil niet dat mensen na twintig minuten alweer van plan zijn om naar huis te gaan. We bieden veel soorten voor-, hoofd- en nagerechten en natuurlijk snacks.” Er wordt ook alcohol geschonken, alhoewel dit niet gebruikelijk is in de Indiase keuken. Dinesh legt uit. “Het is bij de Indiase keuken niet gebruikelijk om bier of wijn te drinken. Wij willen in de plaats hiervan lekkere non-alcoholische dranken schenken. Ook hebben wij een aanbod alcoholische dranken met een goed assortiment aan wijnen en Indiase bieren. Deze nieuwe zaak start ik met enorm veel passie, ik wil alleen met de beste ingrediënten werken en laat koks die ik al ken uit India overvliegen om hier in Rotterdam te komen werken.”
Waar
“Ik wilde mijn zaak graag in het centrum hebben zodat we makkelijk te vinden zijn”, vertelt Dinesh. “Op de Witte de With is nog geen Indiase zaak te vinden, voor ons is dit dus de perfecte locatie.” What’s up India komt op Eendrachtsweg 27, net om het hoekje bij de Witte de With dus. De ambiance van het restaurant moet vooral stijlvol, maar wel toegankelijk zijn. “Ik wil graag dat iedereen zich welkom voelt en nieuwsgierig wordt naar onze gerechten.”
Wanneer
Vanaf midden oktober zal het restaurant al open zijn maar op 5 november is de grote opening. Dinesh vertelt dat 5 november in de Indiase cultuur bekend staat als Dhan Teras, de start van het nieuwe jaar. Daarnaast is het ook de start van het lichtfestival Diwali. “Het brengt in onze cultuur geluk om met een onderneming te starten op deze dag. Het is dus mooi dat dit allemaal samenkomt. Wij kijken er erg naar uit.