What’s up India: een nieuwe Indiase ervaring op de Witte de With

What's Up India is een nieuwe Indiase zaak op de Witte de With. Vanaf midden oktober kun je er avonden lang tafelen en genieten van goede Indiase gerechten.

25 Sep 2018 Lieke Mooren

blogger Proevend, slurpend, ruikend en nieuwe horeca ontdekkend komt Lieke naar eigen zeggen tot leven.

Restaurant toevoegen aan favorieten

What's Up India

Eendrachtsweg 27, Rotterdam Maaltijd: Diner Stadsdeel: Centrum Keuken: Indiaas Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant
  • 25 Sep 2018

What’s up India: een nieuwe Indiase ervaring op de Witte de With

De Witte de With is vanaf midden oktober een Indiase zaak rijker. Eigenaar Dinesh Lalwani opent samen met zijn vrouw What’s up India, een zaak waar lang en goed tafelen centraal staat. Je kunt hier terecht voor de traditionele curry, butter chicken en saag paneer. Wij spraken met Dinesh over hun nieuwe zaak.

Wie

Dinesh Lalwani heeft een Indiase achtergrond maar woonde de afgelopen 21 jaar op het eiland Sint-Maarten. Hij werkte in de juwelen- en horlogebranche maar had altijd al een grote passie voor de horeca. Op Sint-Maarten probeerde hij al twee keer eerder om een zaak te openen, maar uiteindelijk vertrok hij naar Nederland. “Ik vond het niet erg om naar Rotterdam te verhuizen en zag het als een grote kans om meer van de wereld te zien. Bovendien wonen mijn beide kinderen hier al, ik had dus ook een goede reden om hiernaartoe te komen.” Samen met zijn vrouw begint hij hier de nieuwe Indiase zaak What’s Up India. Dinesh: “Een grote droom van ons komt hierdoor eindelijk in vervulling.”

Wat 

What’s Up India wordt een Indiase zaak zoals we dat volgens eigenaar Dinesh hier nog niet gezien hebben. De traditionele Indiase keuken wordt namelijk gecombineerd met fine dining. “Een avond uit eten moet een ervaring zijn. Ik wil niet dat mensen na twintig minuten alweer van plan zijn om naar huis te gaan. We bieden veel soorten voor-, hoofd- en nagerechten en natuurlijk snacks.” Er wordt ook alcohol geschonken, alhoewel dit niet gebruikelijk is in de Indiase keuken. Dinesh legt uit. “Het is bij de Indiase keuken niet gebruikelijk om bier of wijn te drinken. Wij willen in de plaats hiervan lekkere non-alcoholische dranken schenken. Ook hebben wij een aanbod  alcoholische dranken met een goed assortiment aan wijnen en Indiase bieren. Deze nieuwe zaak start ik met enorm veel passie, ik wil alleen met de beste ingrediënten werken en laat koks die ik al ken uit India overvliegen om hier in Rotterdam te komen werken.”

Waar 

“Ik wilde mijn zaak graag in het centrum hebben zodat we makkelijk te vinden zijn”, vertelt Dinesh. “Op de Witte de With is nog geen Indiase zaak te vinden, voor ons is dit dus de perfecte locatie.” What’s up India komt op Eendrachtsweg 27, net om het hoekje bij de Witte de With dus. De ambiance van het restaurant moet vooral stijlvol, maar wel toegankelijk zijn. “Ik wil graag dat iedereen zich welkom voelt en nieuwsgierig wordt naar onze gerechten.”

Wanneer 

Vanaf midden oktober zal het restaurant al open zijn maar op 5 november is de grote opening. Dinesh vertelt dat 5 november in de Indiase cultuur bekend staat als Dhan Teras, de start van het nieuwe jaar. Daarnaast is het ook de start van het lichtfestival Diwali. “Het brengt in onze cultuur geluk om met een onderneming te starten op deze dag. Het is dus mooi dat dit allemaal samenkomt. Wij kijken er erg naar uit.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
By Ami Café: de nieuwe brunchplek in de Wijnhaven waar je nooit meer weg wil

De derde in de rij van een reeks opvallende zaken. By Ami Café kiest deze keer voor een middagconcept, aangekleed in savanne-thema. Opent eind oktober.

Pastrami in de Pannekoekstraat bij Lemon’s Deli

Lemon's Deli heeft bekende favorieten zoals (huisgemaakte) pastrami, maar je kan er ook take-away maaltijden of culi-cadeaus halen

Reistip: ‘In Bilbao eet je zelfs bij een simpel café bizar goed’

Onze reistip voor de nazomer is Bilbao, lees alles over pintxos, sterrententen en mooie musea en ga erheen met Buitenlandsche Zaken.