Het belooft het grootste terras van Rotterdam te worden met een zeker Rotterdams tintje. Door en voor Rotterdammers is het Piccalilli Food Camp het tweede foodevenement deze maand dat de stad verwelkomt met rollende chefs, goed eten en live-muziek.
Het belooft het grootste terras van Rotterdam te worden met een zeker Rotterdams tintje. Door en voor Rotterdammers is het Piccalilli Food Camp het tweede foodevenement deze maand dat de stad verwelkomt met rollende chefs, goed eten en live-muziek.
Niet je normale chefkoks op vier wielen
Deze giga openluchtkeuken belooft niet alleen al het lekkers en vettigs wat de chef’s bieden, maar gelukkig ook een gezondere kant van het menu. Al wat te bieden is, is te zien op één menu waaruit je direct een beeld krijgt van alle deelnemende rollende keukens en hun aanbod.
Een voorproefje
Het menu bestaat onder andere uit de biologische worsten van de echte Rotterdammert Hans Worst. De befaamde Coolsingel-hangert, je weet wel, die met luide muziek en een keuken op wielen die altijd te vinden is op de hoek bij een kledingwarenhuis met druiperige, rokerige worsten. Daarnaast staan er nog andere Rotterdamse ondernemers op het menu zoals, de Haute Friture van Fritez, restaurant Dertien, powerfood van PUZZLES, vliegende Pizza’s van de mannen van Old Scuola en de satékes van de Satéman.
Strek je benen en scherp je vaardigheden
Naast al het food is het natuurlijk niet voor niks dat het festival Piccalilli Food Camp heet. Legertenten, ouderwetse spellen in groot formaat zoals, mega twister, romino en jenga, ping pong en een skelterbaan. Het doet je denken aan het campinggevoel van vroeger. In de buitenlucht, met een habbekrats op zak, doorzakken tot het vuur uit is en ouderwets kaarten. Maar dan met veel eten.
Pick & Taste
Er is voor wie niet kunnen kiezen ook een oplossing. Een heus Pick & Taste-menu waarvan de selectie al voor je is gemaakt. Je kunt je hiervoor van tevoren inschrijven.
Het festival is te bezoeken van a.s. vrijdag t/m zondag.
Bar Alaska en Rivercity slaan de handen ineen voor de Stoofboot. Een rondvaart over de Rotte met stoofvlees, dekentjes, goed gezelschap en een biertje.
De Buik heeft een route uitgestippeld voor een dagje Rotterdam, te beginnen bij Hotel New York, dan de Maas en het centrum van de stad als uitgangspunt.
We delen een top 10 van comfort food plekjes tijdens de herfst in de Markthal: rijke bouillons, kruidige wereldkeukens en knusse plekken voor warme dranken.
Geniet van de volgende voordelen: