Iedereen weet: het wordt niets zonder jou, Annabel ;)

Samen met Biergarten en Bar vormt het onlangs geopende Annabel de Gouden Driehoek van de Schiestraat. Lekker zitten in de zon. Pizza's uit de oven.

15 Jun 2015 David Aragon

blogger David is een geboren en getogen Rotterdammer. Hij studeert aan de Erasmus Universiteit. Zijn motto: 'Ja toch, geniet dan.'

Iedereen weet: het wordt niets zonder jou, Annabel ;)

Als je buiten Rotterdam aankondigt dat er iets hots in de stad is bijgekomen, kijken mensen niet vreemd meer op. Hippe pop-ups, trendy burgertenten en bierlokalen springen hier als paddenstoelen uit de grond. Behalve als je zegt dat je naar Annabel gaat. Dan kijken mensen in eerste instantie wel wat vreemd op. Wie is die chick?

Als blikken letterlijk gelezen konden worden werden er heel wat vragen gesteld: (1) 'Wie is die chick?'; (2) 'Is Annabel hot? Is ze blond en Zweeds?'; (3) 'Annabel, het wordt niets zonder jou, Annab... oh, is dat nummer niet hot meer?'

Ze knipoogt de treinreiziger tegemoet

Annabel is geen Zweedse schone, maar een beminnelijke Rotterdamse schoonheid. Kom je met de trein uit zuidelijke richting, dan geeft ze je bij aankomst in de stad een dikke vette knipoog. Begin april opende het café annex toekomstige poppodium, toen stadslieveling en ravebunker Perron op het punt van sluiten stond. Uiteraard werden de deuren niet dichtgetimmerd voordat de crème de la crème een week lang de tent had plat gedraaid. Ondertussen werden er in mijn omgeving en op Facebook hele dozen Kleenex weg gesnikt. Terecht, want hoe moest het nu?

Gelukkig was eigenaar Aziz al goed op weg iets nieuws neer te zetten. Dit allemaal in samenwerking met architectenbureau ZUS, dat ook het Schieblok en de Luchtsingel onder zijn hoede heeft genomen. En wat is het tof, nu al.

Als ik met Laura, m'n andere Rotterdamse schone, het terras van Annabel op kom, zit het al stampvol. De zon schijnt fel en de tap doet al goed zijn werk. Hoewel de sfeer binnen even goed is als buiten doen ze niet moeilijk over een tafeltje bijzetten op het terras. Binnen no-time wordt er gesleept en gesjouwd en zitten wij met onze giechel in de zonneschijn.

Geen Madonna, wel een Isla Bonita

Terwijl de opgewerkte serveerster mijn witbiertje (zeg maar, witbier) tafel zet, kan ik het toch niet laten om me heen te kijken. In een televisieinterview grapte Aziz namelijk over Madonna, onze mogelijk kersverse stadsgenote en potentieel onderdeel van een toekomstige line-up. Tevergeefs, want noch Madonna noch haar Hollandse toyboy is ergens te bekennen. Toch kan niemand ontkennen dat het voelt als een heus Isla Bonita.

Samen met Biergarten en BAR vormt Annabel de knusse, gouden driehoek van de Schiestraat. Niets doet meer herinneren aan de foute tent waar de grond plakte van de Breezer Ananas. Tegenwoordig kan je er genieten van goed eten, een fijne sfeer en lekkere deuntjes. Daarnaast kan je met behulp van de aanwezige pennen, potloden en viltstiften jezelf ook nog eens creatief laten gaan op je placemat of de menukaart. Een café annex toekomstig poppodium annex kunstacademie zou je het wel kunnen noemen.

Op de menukaart, nu we het erover hebben, valt niets aan te merken. Er staan geen beschuitjes op om samen met Annabel te eten, maar wel de dagsoep, salades en goed belegde ciabatta's met bijzondere ingrediënten. Waar vind je bijvoorbeeld een broodje met gamba's, avocado en mascarpone? Of rosbief met truffelmayoniase en pecorino? Er wordt zelfs belegd met provolone en taleggio, waar ik persoonlijk nog nooit van had gehoord.

Zes verschillende pizza's

De keuken is, zoals misschien al opgevallen, Italiaans. Rond de klok van zes gaat de pizzaoven aan en kun je voor tien duiten – op speciale doordeweekse avonden ook wel eens voor vijf duiten – kiezen uit zes verschillende pizza's. Toen onze tweede ronde bier voorbij kwam, bestelden Laura en ik allebei een margherita. Duurt even, maar dan heb je ook wat. Dunne bodem, veel tomaatjes en perfect gebakken. En heb je na je pizza nog zin in iets zoets? Wij hebben alvast de Limoncello Tiramisu getest. Héérlijk.

Als er iets is wat Laura en ik nu weten is dat Annabel een onwijze hartendief is. Deze zomer kan je dan ook naar hartenlust met haar daten, als het terras elke dag geopend is. In september is het helemaal af, als ook het poppodium zijn debuut maakt. In z'n geheel geopend of niet, Rotterdam loopt ondertussen al helemaal met haar weg. Want Annabel, zoals zovelen al zeggen: 'Zonder jou wordt het niets'.

Annabel is een van de restaurants die deelnemen aan DinnerDinsdag, een initiatief van Rabobank Rotterdam. Studenten dineren elke dinsdag voor maar € 3,50 bij de leukste restaurants van Rotterdam. Check de website van DinnerDinsdag of ons dossier.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

de ombudsman 22 Jun 2015, 14:16

7,50 ipv 5 *

Anke 24 Jun 2015, 10:28

Ik lees debuik normaal graag om me te orienteren op nieuwe eetplekken in de stad. Hoewel dit stukje leuk geschreven is, maakt dat ik een review op een foodblog van iemand die niet weet wat Italiaanse kaasjes zijn toch minder waardevol. Sorry, maar bedankt.

Urban Maniacs 25 Okt 2015, 17:40

Afgelopen vrijdag was het dan zo ver, de opening! Eindelijk... En wat een feest was het! Check voor een korte sfeerimpressie: www.urbanmaniacs.com/annabel-wat-ben-jij-een-lekker-wijf/

Lees ook deze verhalen
Zelf je eten bereiden of afmaken: je doet het bij deze 14 restaurants

Uit eten en zelf je eten voorbereiden of afmaken? Ontdek de leukste hotspots in Rotterdam voor bistro, hotpot, skewers en meer. Proef, deel en geniet!

Dit is volgens jullie het beste terras van 2025!

Jullie hebben de hele zomer kunnen stemmen op jullie favoriete terras van Rotterdam. De winnaar met 443 stemmen: By Ami!

Met dit kookboek kan je in een ramp nog steeds zalig koken

Een nieuw kookboek, uitgebracht door vier veiligheidsregio's. Naast recepten die handig zijn in een tijd van nood, vind je ook praktische tips.