Het Oostplein is een food-event rijker: de MakersMarkt

Een culinaire minimarkt op het Oostplein waar makers uit de buurt laten zien wat ze hebben te bieden.

8 Sep 2016 Liesbeth van der Veen

blogger Liesbeth is een contentmanager met een passie voor food en concepting. Stadsmeisje en hobby-hotspotter. Houdt van zoetigheid en ontbijt het liefst buiten de deur.

Het Oostplein is een food-event rijker: de MakersMarkt

De MakersMarkt is een culinaire minimarkt op het Oostplein die laat zien wat ‘makers’ uit de buurt te bieden hebben. De markt is een van de evenementen van Stoepmakers Oostplein, een festival op vier zomerse weekends, waarbij buurtbewoners en ondernemers rond het Oostplein laten zien wat er leeft in de buurt.

Het Oostplein is een gek plein. Veel verkeer, een parkje waar zelden iemand zit, tramhalte en metrostation. Stoplichten, zebrapaden en wegwezen daar. Na de marathon volgend jaar gaat de hele handel op de schop, om de stad ook hier een echte entree te geven. Maar in de aanloop daarnaartoe nam Bakkerswinkel Rotterdam Kralingen het initiatief voor een serie weekendevenementen die het wat winderige en kale plein alvast een actievere rol in de buurt moeten geven: Stoepmakers Oostplein.

MakersMarkt

Het plein is inmiddels ingericht met (tijdelijke) houten huisjes die het een wat gastvrijere uitstraling geven. 20 en 21 augustus lieten de Stoepmakers het voor de derde keer deze zomer bruisen op het plein, deze keer voor het eerst met een MakersMarkt.Tijdens de markt is ‘Support your locals’ duidelijk het thema. Typisch Rotterdamse ondernemingen die hun krachten bundelen om zo een culinair event op een ongewone plek te organiseren. Op deze zonnige zaterdag met een enthousiaste organisatie, gezellige bezoekers en lekker eten, is het ‘buurtgevoel’ compleet.

Oudbroodsalade

Oud brood is niet het eerste waar je aan denkt bij een culinair feestje, maar Caroline Zeevat maakt er een verrassende salade van. Samen met zelfgevulde wijnbladeren een goed lunchhapje. Caroline werkt samen met Stadslandbouw Schiebroek-Zuid en Rebel Urban Farms en verbouwt groenten en kruiden in Bluecity010, in het voormalige Tropicana. Letterlijk om de hoek dus.

We stomen door met de zelfgemaakte kamperfoelielimonade van Flowers & Sours. Kenmerkend zijn de bijzondere seizoensgebonden combinaties van wildgroei, zoals bloemen en kruiden. Als dessert nemen we de signature dish van De Sconefabriek, onderdeel van De Bakkerswinkel zelf: de scone. En ja, ze zijn net zo lekker als ze eruitzien. Erbij bijzondere jams, zoals tomaat en pompoen. Ondanks de verrassende smaken proeven ze erg zoet en toch fruitig, precies zoals een jam bedoeld is.

Food en cult in het Hoogkwartier

Na de foodtruck treats van Rrrollend Rotterdam en het Hoogkwartier Proeft Festival, bewijst de MakersMarkt weer eens dat het Hoogkwartier een van de
leukste, opkomende culinaire buurten van Rotterdam is. Zet 17 en 18 september alvast in je agenda want dan is de laatste editie van Stoepmakers Oostplein,
met de tweede aflevering van de MakersMarkt.

Voor wie de MakersMarkt moet missen: ga langs in het foodlab aan de Coolhaven Hier vind je een proeflokaal en laboratorium in één, waar het
verhaal van de producten én het maakproces centraal staan. Je kunt hier namelijk niet alleen proeven, maar ook zelf of samen met de makers aan de slag gaan. Wel even reserveren, want in voedselverspilling geloven ze niet.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Lunchroute Dordrecht: proef de stad in vijf stops

Lekker slenteren en misschien wel op meerdere plekken lunchen? Dat kan in het pittoreske Dordrecht met deze vijf lunchtips.

Station Bergweg opent bezorghub in het Vroesenpark

In het Vroesenpark hoef je voortaan geen zware picknickmand meer mee te nemen. Via de bestelhub van Station Bergweg wordt je eten tot je kleedje bezorgd.

Thuiskomen bij Gamasot: Koreaanse gerechten in hartje Rotterdam

Bij Gamasot in de Pannekoekstraat proef je authentieke Koreaanse gerechten zoals bibimbap en bulgogi, geserveerd met huiselijke gastvrijheid.