Hier geniet je van de Indiase keuken in Rotterdam

Eten uit India staat bekend om haar rijke smaken en geuren uit verschillende windstreken. Bij deze restaurants in Rotterdam kun je goed Indiaas eten.

29 Apr 2023 Elise Reijs

blogger Elise heeft een grote passie voor eten en de stad, het liefst zit ze daarom op een terras in de stad met een goed glas wijn of een espresso martini. Haar liefde voor eten en Rotterdam deelt ze graag met anderen via de Buik.

  • 29 Apr 2023

Hier geniet je van de Indiase keuken in Rotterdam

In zo’n multiculturele stad als Rotterdam wordt je keer op keer verrast door alle diverse smaken afkomstig uit zoveel verschillende keukens. Dit keer nemen wij jou mee naar de rijke geuren en kleuren van de Indiase keuken in Rotterdam. Of je nou snakt naar een pittige curry, een kruidige butter chicken of een aromatische lamscurry: de Indiase keuken staat altijd klaar om jou te troosten of te verrassen. Ook mooi meegenomen is dat India het land is waar het minste vlees wordt gegeten, goed voor de vegetariërs onder ons dus. Om je een overzicht te geven van de beste Indiase restaurants in Rotterdam hebben wij voor jou een overzicht gemaakt met 14 van onze favoriete locaties.

Atithi Indian Restaurant & Bar 


Bij dit restaurant vlakbij de Erasmusbrug koken ze volgens de Ayurvedische benadering. Het gebruik van kruiden en specerijen is met aandacht uitgebalanceerd bij iedere maaltijd waardoor het past bij jouw lichaamsbouw en -werking. De gerechten zijn een balans van zoet, zuur, pittig, kruidig en knapperig. Volgens Atithi is het gebruik van biologische kruiden en specerijen het ingrediënt voor een goed lichaam en geest. Atithi heeft onlangs ook meegedaan met de wedstrijd voor het Rotterdamse Koningsgerecht.

Sweets & Spices    

Midden in de wijk Feijenoord in Rotterdam-Zuid vind je Sweets & Spices. De naam verklapt het eigenlijk al, dit restaurant maakt niet alleen lekkere curry’s, tandoori’s, samosa’s en naan, maar ook Indiase zoetigheden. Van kheer, een zoete rijstpudding met pistache, amandelen en kokos, tot jalebi, een soort pannenkoekjes gemaakt van bloem en gedipt in suikersiroop en rozenwater waardoor ze erg zoet zijn. 


Polderlaan 3B, Rotterdam

Sangam Tandoori 


Een van de favorieten van de Buik oprichter Gijsbregt Brouwer: Sangam Tandoori. Het restaurant is al jaren gevestigd aan de Vierambachtstraat in Rotterdam-West. Bij dit authentieke Indiase restaurant vind je verschillende curry’s, tandoori’s en andere Indiase lekkernijen. Het restaurant maakt alle tandoori’s in de kleioven. Gijsbregt zijn favoriet bij Sangam zijn de zoetwaren, vooral voor de jalebi moet je een keer langs.

What's Up India 


Eigenaar Dinesh was voordat hij zijn eigen restaurant opende een goudsmid, dit is goed terug te zien in het interieur. Een modern en chic interieur vol goud, diamanten en de kleur blauw. In het restaurant vergeet je Rotterdam even en waan je je in een andere wereld. Dinesh serveert traditionele Indiase gerechten; hij sluit geen compromis door een westerse twist aan de gerechten te geven zoals hij veel om zich heen ziet gebeuren. Hij wil Nederlanders laten zien hoe lekker de authentieke Indiase keuken is.

91Spices 


91spices zit op het Gelderseplein naast LOT&DAAN. Het restaurant serveert de traditionele Indiase keuken van noord tot zuid met een moderne twist. Het interieur is geïnspireerd op het duizend-en-één-nacht gevoel waardoor je je waant in een waar sprookje bij binnenkomst. Naast de traditionele curry’s en tandoori’s uit de kleioven vind je hier ook goede cocktails.

Garam Masala 

Vlak naast het Hofplein vind je Indiaas restaurant Garam Masala. Binnen heerst een knusse sfeer door de kleurvolle inrichting en oosterse lampen. Bij Garam Masala geloven ze in de balans tussen zoet, zuur, scherp en pittig. Volgens het restaurant is dit waar de Indiase keuken volledig om draait, dit zie je terug in de gerechten die het restaurant serveert. Van de klassieke butter chicken, Indiase soepen en samosa’s, tot de specialiteiten van de chef zoals de djal frezi lamb tikka, een pittige curry met ui, tomaat en paprika. Met een Indiase chef die al vijftien jaar in de keuken staat moet dit wel goed komen. 

Pompenburg 652, Rotterdam

Namasté-Nepali 


Namasté is een traditioneel welkomstwoord dat gebruikt wordt door heel India. Bij het restaurant willen ze dat iedereen die langskomt zich thuis voelt. De eigenaren van Namasté-Nepali zijn Nepalees. De Nepalese en Indiase keuken lijken op elkaar, daarom combineren zij deze twee met elkaar. De chefs van het restaurant malen zelf de kruiden, daarnaast worden er geen kleur- of smaakstoffen toegevoegd aan de gerechten. Anisha (eigenaar van Namasté): "De gerechten op de kaart zijn hetzelfde als wanneer je echt naar de landen zou reizen. Ze worden op traditionele wijze bereid en zijn niet aangepast op de Nederlandse smaken."

Curry’s Kralingen 

Naast Namasté aan de Oudedijk vind je Curry’s. Curry’s is al jaren een bekend fenomeen in Rotterdam. Zoals de naam het al voorspelt, is de keuze aan curry’s hier reuze. Van een milde masala chicken tot een hete vindaloo prawn. Bij het restaurant vind je alle gerechten die je bij een Indiaas restaurant verwacht, van biryani, tandoori, Indiase soepen, tot een mango lassi.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Rif010 laat zien dat het surfgevoel geen oceaan nodig heeft

Voor een goede wave hoef je niet ver te reizen. Rif010 biedt naast lekker eten ook surflessen aan, waardoor jij je als een vis in het water voelt.

Het culinaire slotakkoord van Marco Somer bij De Harmonie

Marco Somer en Sabine Kromkamp stoppen na deze kerst met De Harmonie. De Buik blikt terug met ze, en vooruit.

De Stoofboot: stoofvlees, friet en een biertje op de Rotte

Bar Alaska en Rivercity slaan de handen ineen voor de Stoofboot. Een rondvaart over de Rotte met stoofvlees, dekentjes, goed gezelschap en een biertje.