Oesterfans opgelet, hier eet jij de komende herfst heerlijke oesters (+ tips om ze zelf op tafel te zetten)

Voor iedereen die net zoals wij altijd op zoek is naar de beste oesters, lees je hier waar jij heerlijke oesters kunt scoren in Rotterdam en omgeving.

14 Nov 2024 Gesponsord

blogger Dit artikel is gesponsord. De Buik biedt merken en leveranciers de mogelijkheid om hun doelgroep te bereiken.

Oesterfans opgelet, hier eet jij de komende herfst heerlijke oesters (+ tips om ze zelf op tafel te zetten)

Oesters, áls je ze eet, dan wil je het goed doen. Vers, van de juiste kwaliteit, op smaak en natuurlijk in een leuke zaak. Iedereen die net zoals wij altijd op zoek is naar de beste oesters, mag deze lijst in samenwerking met  Sligro niet missen. Lees hier waar jij heerlijke oesters kunt scoren in Rotterdam en omgeving.

​Abel te Poortugaal

Je moet naar Poortugaal voor goede oesters. En nee, dan hebben we het niet over het land in Zuid-Europa maar over het dorp ‘gewoon’ ten zuidwesten van Rotterdam. Bij Abel, eet je oesters midden in het groen. De plek belichaamt ultieme romantiek, het wordt niet voor niets gebruikt als trouwlocatie. Naast de ‘naturel’ variant kun je ook de oesters bestellen met Pornstar Martini of Gin & Tonic smaak.

​Hotel Maassluis te Maassluis

Tussen het Westland en de Rotterdamse haven, vind je Hotel Maassluis. In het hotel vind je restaurant Hven waar je oesters op zijn lekkerst eet. Gegratineerd met een Hollandaise saus of met frambozenazijn, citroen en tabasco. Natuurlijk in combinatie met een glas champagne. Geniet op het zonovergoten terras van de schepen die voorbijvaren.     

Govert van Wijnkade 48

​Pesca te Rotterdam

Als een restaurant Pesca heet, dan kan het niet anders dan dat de vis goed is. Bij Pesca maken ze een dagelijkse selectie op de vismarkt en kijken ze welke verse vis er die avond op de kaart staat. Zo kunnen ze niet alleen de beste vis (en oesters) serveren maar ook onnodige verspilling voorkomen. Pesca vind je op de Botersloot in Rotterdam.

​Aqua Asia te Rotterdam

Zeg je Aziatisch fine dining, dan zeg je Aqua Asia in Rotterdam. Ga zitten bij een moderne zaak die compleet ingericht is voor het ultieme genieten. Het restaurant heeft een adembenemend uitzicht op de Maas en de Erasmusbrug. Het eten is van hoge kwaliteit en natuurlijk kun je de oesters op de ultieme avond uit daar niet overslaan.

​Keilecafe te Rotterdam

Keilecafé is een permanent festival buiten het centrum van Rotterdam, nou ja, gedurende de lente, zomer en herfst zijn ze open. Op het gezellige terras kun je in je eentje plaatsnemen en weggaan met nieuwe vrienden. Geniet er van versgebakken pizza’s, antipasti, focaccia, tiramisu, sardines en natuurlijk oesters. Wat ons betreft komt hier alles samen wat het leven rijk maakt. Hier ontsnap je even aan het drukke stadsleven.

​Floats, H2otel te Rotterdam

Bij H2otel zegt de naam al meer dan genoeg. Dit boutiquehotel vind je midden in het centrum van de stad, maar is rustig gelegen in de Wijnhaven. Het drijft op het water waardoor je avond hoe dan ook al onvergetelijk is. Maar ook de menukaart is om over naar huis te schrijven. Met dit uitzicht kan een oester natuurlijk niet achterblijven.

​Cin Cin Winebar te 's-Gravenzande

Deze zaak buiten de stad is Cin Cin Winebar in ’s Gravenzande. Deze restobar kenmerkt zich door de verfijnde keuken met een Mediterrane twist. Geniet hier van klassieke gerechten, geïnspireerd door de rijke culinaire tradities van Zuid-Frankrijk, Italië en Spanje. Wat dacht je van Oesters, op klassieke wijze, met een Aziatische twist of met kaviaar? Wij zouden het wel weten…

Gravenstraat 2

Vis op de Dijk

In Kralingen ligt het intieme familierestaurant Vis op de Dijk. Je kunt de kunstjes van de chef afkijken in de open keuken en je verlekkeren aan het menu dat in het teken staat van, hoe kan het ook anders met zo'n naam, vis. Wat dacht je van zeebaars met botersaus en kappertjes? Of kun je de oesters toch niet weerstaan? Kies uit de fine claire variant of de zeeuwse platte.

​Yolo

Deze zaak met Frans-Aziatische keuken en shared dining concept, vraagt om uit te pakken. Denk aan spannende cocktails zoals The Naughty Schoolgirl’ en ‘The Golddigger’ maar ook aan een aankleding waar je U tegen zegt. Naast de oesters kun je Yolo niet verlaten zonder de ‘Tuna Tataki Lolly’s’ te proberen. Wedden dat je een avond hebt om niet te vergeten?

​Kyatcha

Aan de Leuvehaven ligt Kyatcha, een heerlijk Japans finedining restaurant. De Japanse keuken staat bekend om zijn verfijning en aandacht, en ook hier proef je dat terug. Deze kosmopolitische zaak heeft een fantastische bar en inrichting waar je niets anders eet dan verse producten. Niet alleen in Rotterdam is deze parel te vinden, ook in Den Haag weten ze de liefde voor de moderne Japanse keuken over te brengen.

​Advies van de professionals:

Kun je niet meer wachten om aan die heerlijke oesters te beginnen? Culinair adviseurs van Sligro Rotterdam; Laurens van Geest en Jeroen de Jong, vertellen hoe jij ze ook thuis op tafel kunt zetten.

“Juist nu is het een goede tijd om oesters te kopen”, vertellen Laurens en Jeroen. De beste tijd om oesters te kopen is van september tot medio mei. In de zomermaanden zijn de oesters wat ‘melkig’ en iets minder van kwaliteit. Al zijn er tegenwoordig het hele jaar rond goede oesters te krijgen vanuit verschillende streken van de wereld.”

Bij de bereiding raden de twee adviseurs van de groothandel aan elke oester na het openen even te ruiken, de geur hoort namelijk mooi ziltig te zijn. Vervolgens is het de kunst om de oester juist te openen. “Voor sommige mensen vergt het wellicht enige oefening”, vertelt Laurens. “Ik steek de oester altijd bij de spier door en snijd vervolgens met m’n oestermes langs de bovenkant van de platte schelp (bovenkant) de spier in het midden van de oester los. Dan giet ik het vocht af en controleer de oester op eventueel losgekomen gruis van de schelp, dit wil je namelijk niet in je oester proeven. Je kunt een oester het beste een half uur of korter voor consumptie openen. Daarnaast is het is altijd een goed idee om de oesters op crushed ice te leggen/serveren zodat ze goed gekoeld blijven.”

Steek de oester bij de spier door en snijd vervolgens met het oestermes langs de bovenkant van de platte schelp de spier in het midden los. Laurens van Geest

Het op smaak brengen van de oesters, daar hebben Laurens en Jeroen allerlei ideeën over. Zoals op klassieke wijze met sjalotjes en rode wijnazijn of met een paar druppels vers uitgeknepen citroensap en versgemalen peper. Een ander leuk recept dat ze aanraden is: “bereid oesters met een heel fijngesneden augurkje, wat van het vocht uit het potje augurk, een klein beetje poseidon gin (deze gin is gemaakt met o.a. zeewier en sluit mooi aan de smaak van de oester), wat zalmkuit en ter decoratie een mooi blaadje sakura cress.”

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De beste kapsalon van Rotterdam volgens de lezers van de Buik

Friet, shoarma, gesmolten kaas, salade en knoflooksaus: dit zijn de beste kapsalons van Rotterdam volgens de lezers van de Buik van Rotterdam.

De Pizzabakkers vernieuwd: vertrouwde smaken in een fris jasje

De Pizzabakkers is vernieuwd maar wel vertrouwd. Wij schuiven maar al te graag aan op het vernieuwde terras om dat zelf te ervaren.

Geselecteerd door Wijnbeurs.nl: Midnight Fever Rouge

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als derde de rode, coole wijn uit Frankrijk: Midnight Fever Rouge.