Heb je onze verhalen even gemist of wil je nog even extra inspiratie op doen? Geen zorgen, dat kan. Dit zijn de 5 best gelezen verhalen op De Buik van deze week. Even wachten... Nog even wachten... Pizza (en pasta)! Happy Italy breidt namelijk uit naar Noord en Mangiare krijgt een tweede vestiging op de Pannekoekstraat. En als je nog wat langer wacht, opent er in 2020 een skybar op 150m hoogte op de Kop van Zuid. Niet zoveel geduld? Ga dan vooral een naar Ferro in Berkel of naar Laurensius op de Saftlevenstraat.
1: Happy Italy

Happy Italy breidt uit naar Noord en daar worden wij als pizza- en pastafans Happy van! De betaalbare Italiaan (die ook al vestigingen op de Binnenrotte en Zuid heeft) zal zich vestigen in het gerenoveerde Station Bergweg. Wanneer ze precies opengaan, is nog niet helemaal duidelijk, maar we houden je natuurlijk op de hoogte.
2: Skybar in The Sax

Even wachten… Nog even wachten… Skybar! In 2020 zal namelijk de nieuwe Rotterdamse skybar op maar liefst 150 meter hoogte de deuren openen met de komst van The Sax op de Kop van Zuid. 6.000 vierkante meter, woningen, hotel, club, restaurant én skybar dus. Het wachten waard, dachten wij zo.
3: Buurtbistrot Laurensius

Ga even op (Pa)reis in eigen stad. Want bij buurtbistrot Laurensius op de Saftlevenstraat (die zijstraat van de Nieuwe Binnenweg) ben je echt even in Frankrijk. Je eet er huisgemaakte madeleines, crêpes met citroen en suiker, galettes met bijvoorbeeld zeewiertartaar en spiegelei en drinkt er Tunesische limonade; allemaal naar eigen recept. Bij Laurens en Sarah voel je je meteen thuis.
4: Mangiare

Mangiare is in de afgelopen 12 jaar een aantal keren van huisnummer veranderd op de Van Oldenbarneveltstraat, maar nu is het tijd om uit te breiden. Vanaf april kun je op de Pannekoekstraat genieten van die laagdrempelige Italiaanse huiskamersfeer en de liefde voor verse producten.
5: FERRO
Berkelaren - en ras Rotterdammers natuurlijk - opgelet! Er zit namelijk een heel fijne wijnbar in Berkel en Rodenrijs, dus kun je prima genieten van die vrijdagmiddagborrel zonder aan de laatste metro te hoeven denken. In de industriële en trendy setting van
FERRO eet je vers gesneden carpaccio of de bestseller tonijn met soja-ui en ingelegde groenten.