Skip het voorgerecht maar als je bij een van onderstaande restaurants gaat eten, zo hou je sowieso genoeg ruimte voor een toetje, nagerecht, dessert of hoe je je zoete afsluiter van je maaltijd ook wil noemen. Op deze 12 plekken in Rotterdam serven ze desserts om van te dromen. De crème de la crème onder de nagerechten.
En mis je nou jouw favoriete dessert, laat het ons even weten via onze social media of in de comments hieronder.
De Huismeester
Bij De Huismeester heb je drie keuzes: worteltaart, Snicker shortbread of pastel de nata. Gelukkig kwam iemand met het geniale idee om al deze toetjes, mét een toef slagroom, bij elkaar op een plank te leggen. Gran postre, is de naam van deze knaller. En het beste: niemand kijkt er raar van op als je ‘alleen’ langskomt voor het dessert.
Café in the City
Nog zo’n fijne voor mensen met keuzestress: het grand dessert bij Café in the City. Wees wel gewaarschuwd: de grote schaal komt met veel bombarie - inclusief vuurwerk - naar je tafel toe, maar dan heb je ook wat. Huisgemaakte churros met dulce de leche en chocoladesaus, brownie met chocoladeschuim en pinda, lavacake met frambozenmeringue en een toetje geïnspireerd op de cocktail Pornstar Martini, om precies te zijn.
YOLO
Ook bij YOLO kijkt niemand er gek van op als je aangewandeld komt voor puur het dessert. De chocolate lavacake wordt geserveerd met vanille-ijs, zwarte-olijvencrumble en een coulis van biet en framboos. Zwarte olijven in combinatie met een dessert? Ja. Dat blijkt dus waanzinnig te werken, al helemaal in combinatie met gesmolten chocolade.
La Pizza
Dat je, anders dan de naam doet vermoeden, niet alleen voor de pizza bij La Pizza komt, weet inmiddels heel Rotterdam wel. Dat je ruimte over moet houden voor de dolci drukken wij je graag nog even op het hart. Onze rikketik slaat namelijk een slag over bij de soezen gevuld met banketbakkersroom en chocola, oftewel de profiteroles van La Pizza.
Freddy’s Comfort Food
Wie na z’n burger, loaded fries of kip nog plek heeft voor wat zoet comfort food, heeft bij Freddy’s niet veel keus. Dat deert niet, want die keuze gaat tussen churros of fried Oreo. Ja, je leest het goed. Gefrituurde Oreo’s. Krokant van buiten, warm en zacht van binnen. En dat smaakt precies zo goed als je hoopt.
Mood
Met Garden Delight won Mood-eigenaresse Eveline Wu ooit het World Championship of Chinese Cuisine - en dat win je niet zomaar. De bodem bestaat uit een crème van witte chocolade en hazelnootmousse, gegarneerd met witte chocolade-ijs, hangop, frambozen en eetbare bloemetjes. Tip: neem met je lepel een schep van boven naar onder, zodat je alle smaken tegelijk proeft. En er zit nog een verrassingselement in het dessert: bij elke hap gaat je tong knetteren.
Ayla

Mensen die hun menu het liefst starten met het nagerecht, weten dat ze bij Ayla altijd goed zitten. Sowieso kún je hier ook zonder opgetrokken wenkbrauwen je toetje eerst bestellen. Lang leve het shared-dining-concept, waarin je je tafel laat volplempen met alles waar je op dat moment zin in hebt. De burnt cheesecake is hier fantastisch, met butterscotch van dadel en crumble van pistache. Maar die zit óók in het combinatiedessert ‘Blending Worlds’. Just sayin’.
Speck
Ze hebben het zelf op de kaart staan: ‘de lekkerste’. En dat zegt wat voor zo’n sympathiek, bescheiden restaurantje als Speck. Deze tiramisu, geserveerd in een glazen pot, zou inderdaad zomaar eens de lekkerste van Rotterdam kunnen zijn. Zelfs mensen van buiten de stad rijden er speciaal voor om.
1NUL8
1NUL8 staat bekend om één specifiek, spectaculair dessert. Break me baby - zo staat het op de kaart. Het is een chocoladedessert met dulce de leche, brownie en vanille-ijs, en komt in de vorm van een doodshoofd dat ze aan tafel kapotslaan.
The Harbour Club

Ook in de categorie ‘spektakel’, zowel qua presentatie als smaak, hoort The Chocolate Dream van The Harbour Club. Een koker van chocolade wordt geserveerd op een plank met espresso-spongecake, room en macarons, en aan tafel overgoten met gesmolten chocola, waardoor de boel begint te smelten. Ín die koker zitten verschillende bereidingen van… je raadt ‘t al. En dat gaat dus allemaal hartstikke mooi samen zodra je een hap neemt.
BY AMI

Ben je net als wij een s*cker voor cheesecake, dan móet je die van BY AMI proeven. De Rolo Cheesecake is hun signature-dessert. Het succes zit ‘m deels in de krokante bodem van Lotus speculooskoekjes, en hij wordt geserveerd met karamelsaus en ijs. Hier wil je d’r wel tien van.
Rozey
Dat je als vega(n) niks hoeft te missen op toetjesvlak, bewijst Rozey. Twaalf veganistische nagerechten hebben ze op de kaart, en daarbij nog een vegetarische cheesecake met mangosaus. Rozey’s garden - de befaamde nummer 51 op de kaart - is net zo schattig als lekker: een potje met ‘aarde’ van chocolade en framboos. En het beste moet nog komen, want doordat Rozey volgens een all-you-can-eat-principe werkt, kun je onbeperkt toeten bingen.