Winterse afhaalgerechten om je warm te houden

Om de koudere dagen door te komen hebben Rotterdamse restaurants winterse gerechten op de afhaalkaart staan. Wij maakten een lijstje vol met Hollandse pot.

3 Dec 2020 Maria Weers

blogger Maria loopt drie maanden stage bij de Buik. Ze studeert journalistiek in Tilburg en verkent in zowel Tilburg als Rotterdam graag de horecazaken.

Winterse afhaalgerechten om je warm te houden

Het wordt steeds frisser en dan krijgen we toch wat sneller trek in winterse gerechten, ondanks dat het herfst is. Om je warm te houden, hebben verschillende Rotterdamse restaurants winterse gerechten op het afhaalmenu staan. Denk aan dampende stamppotten, winterse soepen en rokerige worsten.

Zotte


Om goed de herfst- en winterdagen door te komen, heeft restaurant Zotte uit Hillegersberg een driegangenmenu van wild op het afhaalmenu staan. Als voorgerecht is er paté en croûte, voor het hoofdgerecht kies je uit fazant of hert en als dessert eindig je met gevulde speculaas. Ook staan er stamppotjes op de kaart en zijn er voor Sinterklaas en kerst speciale menu's opgesteld. Het restaurant is dagelijks geopend voor zowel afhaal als bezorging.

FG Restaurant** 


Sterrenrestaurant FG heeft de smaak helemaal te pakken als het om het afhaalmenu gaat. Sterrenchef François Geurds kookt oer-Hollandse pot, met een culinaire twist. Je begint het diner met een soep, gaat dan verder naar de hoofdgerechten als een hutspot of een stamppot van andijvie en eindigt met bonbons of macarons. De maaltijden zijn dagelijks van 12:00 tot 18:00 op te halen bij het restaurant.

Dertien 


Bij restaurant Dertien aan de Schiedamse Vest haal je meerdere winterse gerechten af. Zo is er als voorgerecht kruidige pompoensoep met kerrieroom en pompoenpitten. Voor het hoofdgerecht staat het gerecht hertenpeper met rodekool, appeltjes en aardappelpuree op de kaart. Ook is er vegetarische wellington met topinamboercrème en gebakken boerenkool. De afhaalkaart is wisselend, dus wees er snel bij.

De hoofdfoto is van Dertien

Café Ari 


Café Ari is van donderdag tot en met zondag open voor afhaal. Het café heeft genoeg winterse kost op de afhaalkaart staan. Zo bestel je als voorgerecht pompoensoep en als hoofdgerecht bijvoorbeeld de maaltijd Hebbie FF, dat bestaat uit stoofvlees met stamppot en stoofpeer. Ook is er de keuze uit fazantbout met zuurkoolstamppot. Hollandse pot genoeg dus om de frisse dagen door te komen.

Het Statencafé

Het pas geopende Statencafé aan de Statenweg in de wijk Blijdorp heeft een heerlijk menu samengesteld. De avond kun je winters beginnen met een pastinaaksoepje, daarna kun je genieten van een runderstoof met rode kool en gefrituurde aardappel of van een lasagne met bospaddenstoel. Een goed moment nu het frisser wordt om de gerechten van de nieuwe horecazaak uit te proberen. Er kan telefonisch besteld worden en het Statencafé is dagelijks van 09:00 tot 20:00 geopend.

Statenweg 134D

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Rif010 laat zien dat het surfgevoel geen oceaan nodig heeft

Voor een goede wave hoef je niet ver te reizen. Rif010 biedt naast lekker eten ook surflessen aan, waardoor jij je als een vis in het water voelt.

Waarom een dagje Rotterdam begint en eindigt bij Hotel New York

De Buik heeft een route uitgestippeld voor een dagje Rotterdam, te beginnen bij Hotel New York, dan de Maas en het centrum van de stad als uitgangspunt.

The Oyster Club waar fancy dining en het nachtleven elkaar treffen

Voor een volledige avondje uit, zit je bij the Oyster Club aan het Rodezand op de juiste plek. Begin met sushi en een cocktail en eindig op de dansvloer.