Obba Lounge, de favoriet van Ahmed Aboutaleb

Obba Lounge aan de Rijnhaven is een van de favorieten van burgemeester Aboutaleb, en De Buik was er nog niet geweest. Dat moest dus even rechtgetrokken.

18 Mrt 2015 Jeffrey Singh

blogger Jeffrey Singh is freelance PR- en eventmanager. Daarnaast blogt hij over alles wat met eten te maken heeft. Op De Buik en op zijn eigen site: www.withabit

Obba Lounge, de favoriet van Ahmed Aboutaleb

Behalve Obba's Foodbar in de Markthal is er nog een Obba Lounge in de Rijnhaven natuurlijk. Het oriëntaalse restaurant is een favoriet van burgemeester Aboutaleb. Goed voorbeeld doet volgen, dus Jeffrey Singh ging er ook eten. Het verslag dat hij erover schrijft, is zijn debuut op De Buik:

Eigenlijk vreemd hoeveel passanten dagelijks deze parel aan wal van de Rijnhaven passeren zonder van het bestaan ervan te weten. Volledig opgaand in de industriële omgeving ligt in deze oude scheepscontainer toch een grot der wonderen verscholen. Wanneer je komt aanlopen vanaf de parkeerplaats, is het dan ook even puzzelen aan welke kant je ‘Sesam open U’ dient te roepen. De andere wereld waar je vervolgens binnenstapt, is zó betoverend dat zelfs het prachtige uitzicht op de Kop van Zuid erbij in het niet valt. 

De slimme indeling biedt een sfeervolle zit aan elke tafel in het restaurant, of je nu in de verleidelijke loungebanken wegzakt of wegdroomt aan de romantische raamtafels. De oriëntaalse sfeer wordt niet onder de bontgekleurde stoelen en banken gestoken, nog altijd in de ontspannende dosis die bij een loungezaak hoort. Mozaïeken schalen met tientallen kaarsjes op tafel, Perzische tapijten op de vloer en een exotische verzameling hoge planten onder de hoge tentoverkapping. Opgeteld bij de vriendelijke ontvangst straalt de warmte je tegemoet, samen met de subtiele geuren van zoete kruiden en vurige specerijen.

Buiten de overzichtelijke kaart om verrast chefkok Osman je graag met verschillende speciale menu’s. Diezelfde menukaart belooft dat er uitsluitend met halalproducten wordt gewerkt, die lokaal zijn ingekocht. Voor de stijfkoppige gangenliefhebber is er een vier- en een vijfdelig menu, voor de echte proever zijn er de ‘mezze de luxe’: voor € 22,50 per persoon is dat een presentatie van vijf koude en nog een vijf warme gerechtjes. Deze te delen schaal geldt als voorgerecht of tussendoortje, maar kan voorafgaand door een Turkse kaasfondue prima als maaltijdvervangend hoofdgerecht worden besteld.

Wanneer wij onze dieetwensen doorgeven aan de drukke serveerster, lijkt zij enigszins overvallen door de gewenste aanpassingen. Dit wordt meer dan goedgemaakt door de uitbundige etagère die twintig minuten later op tafel verschijnt - inclusief een uitgebreide uitleg bij elk gerecht. Er wordt extra aandacht gevraagd voor de bastilla, filodeeg met een zoete vulling van kip met kruiden, die perfect past bij de huisgemaakte ‘Obbanaise’. De overige warme hapjes doen het geheel enigszins af als een bittergarnituur, met name door het gefrituurde kaashapje en de nasischijf-achtige falafel. De koude gerechten daarentegen zijn de grote hits, met als uitblinkers de pittige groentedip en de romige makreeltapenade. 

Ter afsluiting kunnen we achterover leunen met een T-tière met verschillende kruidentheeën. Liefhebbers zullen bovendien de prachtige waterpijp niet afslaan, die voor €17,50 wordt gevuld met een fruitig smaakje . We wanen ons zo nog wat meer in Turkije, een sfeer die in vergelijkbare restaurants toch veel minder goed wordt nagebootst. Het is daarom niet per se de finesse van de gerechten die het 'm doet in Obba Lounge, als wél het totale concept. Een geslaagde belevenis uit Duizend-en-een-nacht.

FOTO'S ROBBERT SO KIEM HWAT

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

Ingrid Huijsman 18 Mrt 2015, 8:43

Nieuwsgierig naar Obba Lounge zijn we nu wel, Maar wat is een maaltijdvervangend hoofdgerecht?

m 29 Mrt 2015, 13:22

Laatst hier gegeten. Voor de borrel met een wijntje is dit top, maar de schotels die ze aanbieden is niet echt avondeten.... Wellicht zijn de gerechten top, maar die zie je nauwelijks langskomen.

Lees ook deze verhalen
Nieuw aan de Honigerdijk: Colette, een mediterraanse zaak waar je thuiskomt

Dit weekend opent Colette aan de Honigerdijk. Het wordt een zaak met Mediterraanse invloeden, goede wijnen en service met een lach.

From Japan with love: Ramen Tomoharu opent aan de Mauritsweg

Aan de Mauritsweg is in oktober een nieuwe ramenzaak geopend: Ramen Tomoharu. De ramen zijn simpel, maar elegant en zonder te veel poespas.

Kaasfondue met een Spaans tintje bij Bar Pepito

Bar Pepito introduceert Spaanse kaasfondue, een combinatie van Zwitserse en Spaanse specialiteiten, en goed te combineren met de uitgebreide tapaskaart.