Highstreet Hotdogs: worsten zonder poeha

De hamburger is de status van fastfood ontgroeid. Sinds kort heeft de hamburger er een heuse concurrent bij: de hotdog. Eet ze bij High Street Hotdogs.

27 Aug 2015 Jet Reijmer

blogger Jet houdt van eten en schrijven, en combineert deze twee dan ook wanneer mogelijk. Zij studeert aan de School voor Journalistiek in Utrecht.

Highstreet Hotdogs: worsten zonder poeha

Dat de hamburger de status van fastfood al tijden is ontgroeid is geen nieuws meer. Maar sinds kort heeft de hamburger er een heuse concurrent bij: de hotdog. De eigenaren van Memory Lane namen deze trend waar en vestigden hun nieuwe kind in dezelfde straat: Highstreet Hotdogs. En laat Highstreet Hotdogs nou nét een van de deelnemende restaurants zijn van DinnerDinsdag.

Hoewel de hotdogbar zich helemaal aan het eind van de Hoogstraat bevindt, kun je hem niet over het hoofd zien: een typischere cafetaria uitstraling kan bijna niet. Bij binnenkomst waan je je direct in de 70’s, waarbij flipperkasten en ABBA-hits niet ontbreken. We nemen op plaats aan een van de picknicktafels en we gaan over naar de orde van de dag: een keuze maken. Duidelijk is dat er voor ieder wat wils tussen zit: van een Schweinhund met zuurkool tot een El Mexicano met jalapeños en guacamole.

Vega hotdog

Hotdogs-eten-is-lastig

En zelfs voor de vegetariërs onder ons valt er een ‘leeg hok’ te bestellen in de hotdogbar, waar de worst vervangen wordt door aubergine en hazelnoot. Naast de hotdogs zijn er ook verschillende side dishes zoals gegrilde groentes, koolsla en aardappelsalade te bestellen. Ook opvallend is het grote bierassortiment op de kleine kaart. Mijn uiteindelijke keus is een El Mexicano: een zacht broodje met guacamole, sour creme, jalapeños, tomatensalsa, mais en koriander. Voor het blussen van de jalapeños bestel ik een Brooklyn Lager van de tap. 

De broodjes staan in een mum van tijd op de picknicktafel. Aan borden doen ze niet bij Highstreet Hotdogs: er liggen servetten op tafel en daar moeten we het mee doen. Verdomd lastig aangezien de hotdogs, de kunstwerken, bijna tot aan het plafond reiken. Met moeite neem ik een hap van de rijkelijk belegde hotdog. Het broodje is precies zoals hij moet zijn: zacht en luchtig aan de binnenkant, krokantje aan de buitenkant. Mexico en Amerika kunnen het meer dan goed met elkaar vinden: de sappige Amerikaanse hotdog omarmd door de smaakvolle Mexicaanse toppings vormen de perfecte hotdog. De pittige jalapeños worden geblust door de frisse koriander.

Round Two

Hotdogs-bij-Highstreet-hotdogs

Bij binnenkomst heb ik natuurlijk allang de cheesecake op de kaart zien schitteren. Het komt dus ook als een grote schok als blijkt dat deze op is. Eenmaal bijgekomen van de schrik besluit ik om dan maar voor een tweede hotdog te gaan. Wat immers absoluut geen straf is. Ditmaal bestel ik de zogenaamde vega hotdog ‘Leeg Hok’: aubergine, knoflook broodkruim, hazelnoot, basilicum, Parmezaan en yoghurtmayonaise.

Toch knaagt het aan mij dat ik in een nota bene hotdogbar een vegetarische hap bestel. Maar niets is de Highstreet Hotdog te gek: zonder problemen wordt het lege hok opgevuld met een sappig Amerikaans worstje. Ook ronde twee is een groot succes. Door de knapperige knoflook broodkruimels, de scherpe basilicum en Parmezaan krijgt het broodje pit. Ik houd ervan. Voldaan, en met een goed excuus om terug te komen, verlaat ik de zaak. Die cheesecake zal ik krijgen.

Hightstreet Hotdogs is een van de restaurants die deelnemen aan DinnerDinsdag, een initiatief van Rabobank Rotterdam. Studenten dineren elke dinsdag voor maar € 3,50 bij de leukste restaurants van Rotterdam. Check de website van DinnerDinsdag of ons dossier.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

Kooker. 27 Aug 2015, 11:43

Zonder Poeha;als dat zo zou zijn zou men niet al dat gekke engels gebruiken en zou men gewoon kunnen betalen met de wettelijke munt de Euro en niet alleen pinnen.Kan er niets aan doen mensen maar weer een zaakje met de waan van de dag.De gewone normale hotdog is worst zuurkool mosterd en tomatensaus ketchup noemen ze dat tegenwoordig .En een zaak zonder poeha heeft ook gewoon bestek en niet alleen wat servetten.En dan de prijs 6,50 voor een stuk worst met een broodje en wat zuurkool---------LAAT MAAR.

Jaap 27 Aug 2015, 16:42

Heerlijk.....iedere donderdag als lunch een hotdog met als side cowlsalade....yammieyammie. Alleen pinnen vind ik juist makkelijk en veilig voor de ondernemer. Ik vind het een aanrader.

Pety Breugem 27 Aug 2015, 16:54

Misschien Kooker eens blokkeren? Wat een negatief ingesteld persoon.

Mario 31 Aug 2015, 16:26

Ben fan van Memory Lane !Puur Simpel Goed .Dus ik dacht op naar highstreet HD zeker het was een lekkere kliederboel. En heerlijk.MAAR , ik kan Kooker deels volgen. De prijs ligt ondanks de qualiteit gewoon te hoog.En hoe hip het concept ook is Leuk voor een keer maar geen terugkerend feestje voor mij .

stapax 2 Sep 2015, 10:03

Enkel pinnen? Oei. Dat is voor mij ook een reden om er niet langs te gaan - ik heb een hekel aan pinnen voor kleine bedragen. Dus toevoegen aan lijstje met o/m Marqt, de ijssalon in de markthal, en het Vl Broodh.

Bas 4 Sep 2015, 11:08

Lieve reacteurs,Je kan bij ons ook met cash betalen. Liever met pin. Dat is veiliger en schoner. Beste kooker, sorry. Ik wist niet dat een zaak zonder poeha bestek had. En engels is wel gek ja, en moeilijk. Maar het bekt zo lekker. We kunnen niet lager in de prijs helaas. Het is een kostbare worst en het broodje maken we zelf. Net als de meeste toppings. We willen niet inleveren op kwaliteit om de prijs omlaag te brengen. Hopelijk heb ik zo wat misverstanden uit de weg geruimd en komen jullie nog eens langs.

Kooker. 4 Sep 2015, 16:11

Waarde Bas.Gisteren liep ik nog langs en moet zeggen een mooie zaak eerlijk is eerlijk ,had geen tijd om binnen te lopen maar zal dat beslist doen.Nu over de prijzen jammer dat de prijs niet omlaag kan maar wat niet mogelijk is is niet mogelijk.Voorts wens ik je veel succes met deze onderneming.En wees trots op ons mooi Nederlands.Is wel een van de meest gesproken talen bij de top vijftig ,dat ter informatie.

Lees ook deze verhalen
Zelf je eten bereiden of afmaken: je doet het bij deze 14 restaurants

Uit eten en zelf je eten voorbereiden of afmaken? Ontdek de leukste hotspots in Rotterdam voor bistro, hotpot, skewers en meer. Proef, deel en geniet!

Dit is volgens jullie het beste terras van 2025!

Jullie hebben de hele zomer kunnen stemmen op jullie favoriete terras van Rotterdam. De winnaar met 443 stemmen: By Ami!

Van taco’s tot paloma’s: Botanero brengt kleur in de stad

Bij Botanero komt het beste van Rotterdam en Mexico samen. De Paloma steelt daar de show, maar de menukaart staat er harmonieus naast.