Dat de hamburger de status van fastfood al tijden is ontgroeid is geen nieuws meer. Maar sinds kort heeft de hamburger er een heuse concurrent bij: de hotdog. De eigenaren van Memory Lane namen deze trend waar en vestigden hun nieuwe kind in dezelfde straat: Highstreet Hotdogs. En laat Highstreet Hotdogs nou nét een van de deelnemende restaurants zijn van DinnerDinsdag.
Hoewel de hotdogbar zich helemaal aan het eind van de Hoogstraat bevindt, kun je hem niet over het hoofd zien: een typischere cafetaria uitstraling kan bijna niet. Bij binnenkomst waan je je direct in de 70’s, waarbij flipperkasten en ABBA-hits niet ontbreken. We nemen op plaats aan een van de picknicktafels en we gaan over naar de orde van de dag: een keuze maken. Duidelijk is dat er voor ieder wat wils tussen zit: van een Schweinhund met zuurkool tot een El Mexicano met jalapeños en guacamole.
Vega hotdog

En zelfs voor de vegetariërs onder ons valt er een ‘leeg hok’ te bestellen in de hotdogbar, waar de worst vervangen wordt door aubergine en hazelnoot. Naast de hotdogs zijn er ook verschillende side dishes zoals gegrilde groentes, koolsla en aardappelsalade te bestellen. Ook opvallend is het grote bierassortiment op de kleine kaart. Mijn uiteindelijke keus is een El Mexicano: een zacht broodje met guacamole, sour creme, jalapeños, tomatensalsa, mais en koriander. Voor het blussen van de jalapeños bestel ik een Brooklyn Lager van de tap.
De broodjes staan in een mum van tijd op de picknicktafel. Aan borden doen ze niet bij Highstreet Hotdogs: er liggen servetten op tafel en daar moeten we het mee doen. Verdomd lastig aangezien de hotdogs, de kunstwerken, bijna tot aan het plafond reiken. Met moeite neem ik een hap van de rijkelijk belegde hotdog. Het broodje is precies zoals hij moet zijn: zacht en luchtig aan de binnenkant, krokantje aan de buitenkant. Mexico en Amerika kunnen het meer dan goed met elkaar vinden: de sappige Amerikaanse hotdog omarmd door de smaakvolle Mexicaanse toppings vormen de perfecte hotdog. De pittige jalapeños worden geblust door de frisse koriander.
Round Two

Bij binnenkomst heb ik natuurlijk allang de cheesecake op de kaart zien schitteren. Het komt dus ook als een grote schok als blijkt dat deze op is. Eenmaal bijgekomen van de schrik besluit ik om dan maar voor een tweede hotdog te gaan. Wat immers absoluut geen straf is. Ditmaal bestel ik de zogenaamde vega hotdog ‘Leeg Hok’: aubergine, knoflook broodkruim, hazelnoot, basilicum, Parmezaan en yoghurtmayonaise.
Toch knaagt het aan mij dat ik in een nota bene hotdogbar een vegetarische hap bestel. Maar niets is de Highstreet Hotdog te gek: zonder problemen wordt het lege hok opgevuld met een sappig Amerikaans worstje. Ook ronde twee is een groot succes. Door de knapperige knoflook broodkruimels, de scherpe basilicum en Parmezaan krijgt het broodje pit. Ik houd ervan. Voldaan, en met een goed excuus om terug te komen, verlaat ik de zaak. Die cheesecake zal ik krijgen.
Hightstreet Hotdogs is een van de restaurants die deelnemen aan DinnerDinsdag, een initiatief van Rabobank Rotterdam. Studenten dineren elke dinsdag voor maar € 3,50 bij de leukste restaurants van Rotterdam. Check de website van DinnerDinsdag of ons dossier.