Hiltons Stadshal is er niet alleen voor hotelgasten

Ruime keuze aan klassieke gerechten. Betaalbaar en heel vroeg open. Ontbijten, lunchen en dineren in stijl.

28 Nov 2013 Mirjam de Winter

blogger Mirjam is mede-oprichter van De Buik van Rotterdam. Ze kwam ter wereld met een paar honderdduizend extra smaakpapillen op haar tong.

Hiltons Stadshal is er niet alleen voor hotelgasten

De keren dat ik in Hilton Rotterdam ben geweest, was toen het in de jaren negentig nog het kloppend hart was van het filmfestival. Dan hing ik na een film of feestje uitgezakt in die grote, leren stoelen in de lobby en bestelde er de legendarische Hilton-clubsandwich met chips. Ook in het oude restaurant heb ik wel eens gegeten, maar daar kan ik me alleen nog van herinneren dat het er vooral donker, stijfjes en 'uit de tijd' was.


De Stadshal, het nieuwe restaurant/brasserie van het verbouwde Hilton, doet je in weinig aan vroeger denken, maar heeft nog wel steeds de grandeur van een luxe hotelomgevig in een internationale stad. Het is ruim (140 zitplaatsen), zakelijk en tegelijk elegant ingericht, met veel spiegels en lichte meubels. De prachtige witte lampen en stoelen zijn speciaal voor de Stadshal ontworpen. Ook door de locatie, midden in het centrum (met uitzicht op de drukke Coolsingel en Kruiskade) en schuin tegenover het stadhuis, krijg je het gevoel in een echte wereldstad te eten.

Rumoer en gedoe

Maar bij eten in een metropool hoort ook een goed gevulde eetzaal en wat ons betreft een hoop rumoer en gedoe. Dat was op de maandagmiddag dat wij er waren niet het geval. Hoewel je zou verwachten tussen de internationale hotelgasten, wethouders en ambtenaren te lunchen, waren wij zo'n beetje de enige gasten.

De keuken van Hilton wordt geleid door Tom Woltinge. Hij werkte onder meer bij Hotel Wassenaar, bij Koetjes en Kalfjes in Den Haag en in het restaurant van het World Forum Congresgebouw in dezelfde stad. Zijn kaart in de Stadshal is uitgebreid en betaalbaar, met veel klassiekers uit de Europese keuken. Je kunt gaan voor oesters, kreeft, een complete fruits de mer, maar ook voor een simpele caesarsalad of een Burger Stadshal. Ook de risotto's en pasta's zien er goed uit. De vegetarische kaart is nogal mager en bestaat maar uit twee kleine gerechten; een pasta met blauwe kaas en een groentenquiche.De vis van de Stadshal is van het MSC-keurmerk, maar het vlees is niet biologisch.

Wij aten een 'Lunch-express' voor 20 euro. Een tweegangenmenu met dagelijks wisselende gerechten. Wij kregen een frisse en smeuïge kalfstartaar met truffelmayonaise en een mooi stuk dorade met citroenpasta. De wijnkaart biedt een enorme keuze, maar wij namen er een simpel flesje Chileense sauvignon blanc bij.

Kortom,de Stadshal is een fijne lunchplek. Nu dus die gezellige drukte en het stadsrumoer nog.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Het culinaire slotakkoord van Marco Somer bij De Harmonie

Marco Somer en Sabine Kromkamp stoppen na deze kerst met De Harmonie. De Buik blikt terug met ze, en vooruit.

De Stoofboot: stoofvlees, friet en een biertje op de Rotte

Bar Alaska en Rivercity slaan de handen ineen voor de Stoofboot. Een rondvaart over de Rotte met stoofvlees, dekentjes, goed gezelschap en een biertje.

Waarom een dagje Rotterdam begint en eindigt bij Hotel New York

De Buik heeft een route uitgestippeld voor een dagje Rotterdam, te beginnen bij Hotel New York, dan de Maas en het centrum van de stad als uitgangspunt.