Op nog geen kwartier fietsen van het centrum is Rotterdam een chinees restaurant rijker dat in het rijtje 'neusje van de Kantonese zalm' thuishoort. Sinds afgelopen zomer zijn Fanny Deng Lim en chef-kok B.S. Lim de trotse eigenaren van 'Little Asia' in Hillegersberg. Wellicht (her)kennen vaste eters van restaurant 'Tai Wu' de hand van de chef, waar hij ook in de keuken heeft gestaan.
 
            
            Pekingeend en spicy Singapore krab
De rust van de Kleiweg staat in schril contrast met de drukte en hectiek van de Kruiskade. We laten ons deze avond verrassen en Fanny raadt ons met enige trots de Pekingeend en spicy Singapore krab aan. Er wordt aan de authentieke smaak van de Kantonees-Chinese keuken ook een vleugje creativiteit gegeven. De eend is zeer mals en wordt naast de gebruikelijke ingrediënten opgefrist met een licht zure kool. Niet alleen lekker voor de smaakbeleving, maar ook goed voor het verteren van de zware eend. Een persoonlijke toevoeging van de chef, die bij ons zeer in smaak valt!
De spicy Singapore krab wordt begeleid met kleine, licht zoete, bao bao broodjes waarmee we de saus kunnen opvegen. Jemig, wat hebben we hiervan genoten! Tijdens al dit eetgeweld, creëren drie dim sum hapjes een moment van rust, waar het krokant gefrituurde exemplaar met kievitsei omgeven door een omhulsel van garnalen, een vreugdekreetje aan ons ontlokt.
Na een korte pauze volgt een kleine proeverij die ons een indruk geeft van de kaart (uiteraard is dit slechts een tipje van de sluier, aangezien de kaart veel meer gerechten bevat). De gamba’s waren verrukkelijk en een lust voor het oog. De aubergine lekker smeuïg en de Chinese broccoli met hoisin saus juicy en mooi beetgaar.  
Voor deze ene keer hebben we het dessert en de koffie overgeslagen. Kortom, we hebben gesmuld en genoten, Hillegersberg is zeker een ‘Little Asia’ rijker!
Tips
Tip 1: het is een klein restaurant, dus reserveer van tevoren of kom afhalen!
Tip 2: verwar de Kantonese keuken niet met de Chinees-Indische keuken, dus geen babi pangang, foe jong hai etc. maar frisse, pittige en smaakvolle gerechten die de basis van de producten mooi tot hun recht doen komen.
Tip 3: Naast de pekingeend en spicy Singapore krab is, in het weekend, het hele gebraden speenvarken populair. Gezien de (voor)bereiding moet dit wel enkele dagen van te voren besteld worden.