Eigenlijk valt restaurant Rodin helemaal niet zo op. In het staartje van de Witte de Withstraat, dat officieel Schilderstraat heet, ligt dit hippe Franse brasserie restaurant. Dat het bij Rodin ook heel gezellig voor kinderen is, weten de meeste ouders trouwens ook niet.
Tafeltje naast de speelhoek

Bij binnenkomst stormen de dames direct op het speelhoekje af. Vanaf de straat was ie al te zien, dus ze wisten meteen waar ze moesten zijn. Om andere gasten niet te veel tot last te zijn, hebben we bij het reserveren gevraagd om een tafeltje naast de speelhoek. Met die last valt het gelukkig mee. Rodin is ruim opgezet en aan de blikken te zien lijken die andere gasten- inclusief een piepklein pluizig hondje dat meteen alle aandacht krijgt- geen enkel probleem te hebben met Julia en vriendin Menthe. Ook het personeel vindt het gezellig dat we er zijn. Dat is nog wel eens anders in ‘sjieke’ tenten, want dat is Rodin toch best een beetje. Een Franse brasserie met aan de muur grote kleurrijke kunstwerken van schilder Auguste Rodin en een muurschildering van het Champagnemerk Taittinger, waar restaurant Rodin ambassadeur van is.
‘Voor nep’ koken

De speelhoek is goedgekeurd. Er is van alles te doen. Een tafeltje met kleurplaten, tekenpapier en stiften. En een houten keukentje waar ze voor ons ‘voor nep’ zoals dat in kindertaal heet- een driesterren maal bereiden van stoffen en houten ingrediënten, dat ze vervolgens keurig komen opdienen. “Wilt u er een glas wijn bij of liever een cola light? Mijn collega komt de drankjes zo brengen.” Die zijn duidelijk vaker in de horeca geweest.
Driegangen kindermenu

Moe van het koken en het kleuren, installeren ze zich tussen de grote rode loungekussens in het raam. Vanaf daar kunnen ze lekker roddelen en ons bekijken. En nadenken over wat ze willen eten. Het driegangen kindermenu (van 13,50) bestaande uit soep en Franse vleeswaren, vis of vlees en een kinderijsje? Of liever zonder poespas lekkere snelle kipnuggets of vissticks, huisgemaakte frietjes met appelmoes en als toetje een raketje of twee bolletjes vanilleijs? Na beraad gaan Julia en Menthe voor optie twee. “Kunnen we daarna weer lekker snel spelen.” En dús, wij nog wat langer van onze maaltijd genieten.
Grote mensen toetje

En dat is bij Rodin geen straf. Alle gerechten worden dagvers bereid en zijn waar mogelijk biologisch en regionaal. Fris en sprankelend is de koud gerookte zalm met haringkaviaar en een dillemousse soesje. Als hoofdgerecht nemen we geroosterde tonijn met pompoen-aardappel gratin en 5 spices jus én knapperig gebakken Iberico buikspek met zoetzure groenten en huisgemaakte piccalily. Ook echt erg lekker allemaal en een grappig contrast met de kipnuggets. Het ‘grote mensen toetje’ dat we bestellen - speculaasparfait met gekarameliseerde appel en merenque - is wél weer wat voor de kids. Zeker in deze tijd van Sinterklaas.
Tot negen uur volgehouden

Al houden ze het zeker tot negen uur vol, op een gegeven moment slaat de hangerigheid toe. Uitgegeten en moegespeeld, gaan we naar huis. Het hondje krijgt een kus en de mama’s mogen de troep opruimen, want daar zijn de meisjes natuurlijk ‘véél te moe’ voor. We hebben een superavond gehad. Op de lunchkaart staan ook nog zes verschillende Club Sandwiches die we zeker nog een keer gaan uitproberen.
