Dineren bij Rodin: proef de sfeer van een brasserie in Parijs

Zowel in de menukaart, de naam én het interieur van restaurant Rodin zien we de Franse cultuur terug. Op een zondagavond brengen we hier une soirée door.

24 Feb 2019 Stéphanie Pieter

blogger Stéphanie is dankzij haar Indonesische en Molukse roots een foodlover by nature. Hét recept voor een glimlach op haar gezicht? Fotograferen en goed eten.

Dineren bij Rodin: proef de sfeer van een brasserie in Parijs

Wie zich wil begeven in de sfeer van een brasserie in Parijs is bij café-restaurant Rodin, vernoemd naar de bekende Franse beeldhouwer, aan het juiste adres. Zowel in de menukaart, de naam én als het interieur zien we de Franse cultuur terug. Rodin bevindt zich aan de Schilderstraat, het verlengde van de bruisende Witte de Withstraat in het centrum van Rotterdam. Op een zondagavond brengen we hier une soirée door.

Het interieur


Hoewel Rodin aan de buitenkant niet erg opvalt, worden we aangenaam verrast wanneer we het restaurant betreden. Het blijkt een groter restaurant dan gedacht dat met de meerdere ruimtes en een split-level indeling de knusse sfeer behoudt. We worden door het personeel vriendelijk onthaald en naar onze tafel gebracht. We zijn nog vroeg, waardoor het rustig is in het restaurant. Desondanks ziet het er, dankzij de warme uitstraling van het interieur en het kaarslicht op de tafels, gezellig uit. Ook zien we een kinderhoekje, waardoor je hier ook prima je kind(eren) mee naartoe kan nemen.

De menu- en wijnkaart

Wanneer we een blik op de menukaart werpen, spotten we zowel klassiekers uit de Franse cuisine als internationale gerechten. Als een echte Franse keuken betaamt gebruiken ze bij Rodin graag verse ingrediënten, waardoor de menukaart de seizoenen volgt. Frankrijk is een wijnland bij uitstek dus ook een aparte wijnkaart mocht op deze avond niet ontbreken. Wil je bij iedere gang een glas wijn dat zich goed laat combineren met het gerecht dat je hebt gekozen? Laat je dan, net zoals wij, informeren door het personeel.

Keuzes, keuzes


Als voorgerecht kiezen we voor buikspek in hoisinsaus met kimchi en little gem. Hoewel we voornemens waren hier een echte Franse avond van te maken, kunnen we een gerecht met hoisinsaus niet weerstaan. De marinade van de kimchi is lekker pittig en de portie die we krijgen is precies goed voor een voorgerecht. Als hoofdgerecht kiezen we voor de vis van de dag: zeebaars. Het bord met de zeebaars is mooi opgemaakt en de verse vis is goed van smaak.

De desserts


Een dessert maakt onze avond compleet. Met een blik op de kaart worden we meteen enthousiast van de crème brulée. Aangezien de crème brulée wellicht iets minder fotogeniek is, bestellen we er ook een chocolade kastanje fudge bij met stoofperenijs, het oog wil ook immers wat. De crème brulée is heerlijk romig en de zware fudge blijkt een goede combinatie met de smaak van het stoofperenijs. Ook was de kastanjesmaak in de fudge gelukkig niet te overheersend.

Neem je voor het dineren graag de tijd, vind je een knusse sfeer belangrijk en ben je een liefhebber van de Franse keuken? Dan mag je café-restaurant Rodin niet overslaan.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen