Biblio is niet alleen voor bibliofielen

Biblio is een knus restaurantje gelegen in een pakhuis en een dikke aanrader om gezellig weer eens bij te kletsen en een hapje te eten.

17 Dec 2015 Elske Gravesteijn

blogger Neurobioloog met een liefde voor chocolade en stiekem ook voor Rotterdam. Vindt het heerlijk om op dit gebied te proeven en te ontdekken.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Biblio

Van Vollenhovenstraat 15C, Rotterdam Maaltijd: DinerLate night Stadsdeel: Centrum Keuken: Frans Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Biblio is niet alleen voor bibliofielen

Laten we je een tip geven als je op zoek bent naar een knus en gezellig restaurantje om met maatjes te gaan eten: Biblio! Deze verrassende plek kun je vinden op het Westelijk Handelsterrein, een kleine tien minuten lopen vanaf Leuvehaven. Het restaurant is onderdeel van een stukje historisch Rotterdam waar je kan genieten van een fijne sfeer en lekker eten; wat uitnodigt om weer eens goed bij te kletsen.

Het is een beetje zoeken, maar als je de rode loper volgt, word je vanzelf naar de mooie binnenplaats van het vroegere pakhuis geleid. Met frisse wangen van de herfstwind stappen we de warmte van Biblio binnen. De dikke jassen kunnen uit en het voelt direct als thuiskomen. Dit huiskamergevoel wordt versterkt door de openhaard en hoge kasten vol ouderwetse boeken met goudkleurige ruggen. Het geroezemoes van Rotterdammers onder elkaar maakt het gezellig druk.

Ga zitten en neem een wijntje

Interieur Biblio

Het jazzy element van vroegere tijden is verdwenen, maar de sfeer is nog steeds warm, ongehaast en uitnodigend. De tafel is al gedekt met wijn- en waterglazen. Wijn is zo'n gezelligheidsdrank en de tafel nodigt dan ook uit om met elkaar een heerlijke avond tegemoet te gaan. Het enige wat ik een beetje mis is een bloemetje op tafel. De knipoog van de vrolijke ober als hij het knipperen van de kroonluchters aan zijn gasten probeert te verklaren, maakt dit wel weer goed.

De kaart die we krijgen aangereikt, ziet eruit als een goede roman en verdeelt het menu in een voorwoord, hoofdstukken en een nawoord. Daarnaast probeert de ober je aan tafel nog te verleiden met het dagmenu. Tevreden over onze keuze kan de kok aan de slag. Knorrende buiken houden zich snel stil als de creaties de keuken uitkomen. Biblio serveert smakelijke en bijzondere combinaties, zoals zonnevisfilet met fettucini, spinazie en chorizokrokantjes. Ook het runderstoofpotje met pompoen is heerlijk en echt een wintergerechtje. Alles wordt geserveerd met heerlijk geurende gekruide patatten en een kleine salade.

Hoofdgerecht bij Biblio

Na de hoofstukken wordt onder het motto van 'een toetje past altijd' het grote boek nog eens opengeslagen. Voor de liefhebber van zoet is het een moeilijke keuze. Als de gastheer vertelt dat zijn favoriete dessert de chocolade brownie is, neem ik dat maar al te graag ter harte. En hij is perfect: vol, smeuïg, een echte chocoladebom. Het Baileys ijs naast de warme tarte tatin is net zo perfect: romig en met een vleugje karamel.

Nog een laatste ronde

Openhaard bij Biblio

Het leuke van Biblio is dat de mensen die er rondlopen werken vanuit puur enthousiasme, wat de avond compleet maakt. Ook laten ze je met plezier de bijzondere locatie zien. Alles met een gulle glimlach. Na een diner in het kabinet, is er nog een hoekje waar je even kunt uitbuiken. Plof rustig neer in de leren fauteuils om met een laatste glas wijn na te kletsen over de avond. Proost!

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
MIES Rotterdam: waar historie, kunst en chique bargerechten samenkomen

Mies is het vernieuwde restaurant van het Rotterdamse hotel Morgan & Mees. De kaart is geïnspireerd door Nederlandse klassiekers, met een vleugje Mies.

Pi! Skateria: pizza, skaten en samenkomen in Zuid

Bij het Skatepark Rotterdam opent vanaf 26 november Pi! Skateria, een plek waar iedereen welkom is, of je skaten nou leuk vindt of niet.

Uit ons magazine: holistische cuisine: high-end cateraars veroveren de horeca (en al jouw zintuigen)

We delen een verhaal uit de tweede editie van de Buik Magazine, met dit keer een artikel over de holistische cuisine.