5 redenen waarom Gusto mijn go-to restaurant is

5 redenen waarom Gusto nu de favoriete Rotterdamse Italiaan van Moniek Kuipers is. Dit is er alvast één: je zult er nooit twee keer hetzelfde hoeven eten.

28 Jul 2014 Moniek Kuipers

blogger Moniek, Rotterdamse pur sang, verdient haar brood als freelance content creator & online marketeer. Onder het motto 'work hard, play hard' hoopt ze ooit de gehele wereldkaart te kunnen afvinken.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Gusto

Schiedamse Vest 40, Rotterdam Maaltijd: Diner Stadsdeel: Centrum Keuken: Italiaans Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

5 redenen waarom Gusto mijn go-to restaurant is

Trattoria Gusto op de Schiedamse Vest is alweer geruime tijd een lieveling van de Rotterdamse fijnproevers. En zo ook van mij. Italië komt hier écht tot leven op je bord en in je glas. Heb ik zin om smakelijk buiten de deur te eten voor een goede prijs? En wil ik dat in hartje centrum doen? Gusto it is! Ik vertel je graag waarom:

1. Wisselende kaart

Een Italiaanse menukaart geeft ieder restaurant een vliegende start, want wie houdt er niet van pizza, pasta, gelato en koffie? Nog fijner is het als de kaart regelmatig, lees: maandelijks, wordt aangepast met seizoensgerechten, nieuwe producten en bijzondere smaakcombinaties. In mijn Gusto-loopbaan heb ik met uitzondering van een pizza of dessert nog nooit twee keer hetzelfde gegeten.  

2. Echte producten

Chef Alex kiest waar mogelijk voor biologische producten. En dat proef je. Een klassieker als ‘spaghetti aglio e olio’ is op het terras van Gusto een maaltijd om je vingers en bord bij af te likken. Bijzonder is de wijze waarop zij de samenwerking met hun leveranciers benadrukken, tijdens de presentatie van een gerecht, maar ook op de website. Gers vind ik dat. 

3. Meer dan alleen diner

En niet alleen voor het diner zou je eens naar Gusto moeten komen. Het huisgemaakte ijs is een waar geschenk tijdens deze warme zomerdagen, maar komt ook goed tot zijn recht in een scroppino. Salute! In de zomer kun je op zondagen fijn komen brunchen. Maar sowieso kun je iedere andere dag van de week vanaf de namiddag terecht voor een cappuccino. 

4. Sfeer & service

Gusto heeft een ruim tafelaanbod, maar zit eigenlijk altijd vol. Helaas kun je niet reserveren, maar gelukkig is wachten aan de bar met één van de fijne wijnen van de kaart hier geen straf. Vraag vooral naar de Gusto Special of laat je verrassen door de cocktail van de maand. Bestel daarbij gerust een aperitivo om de ergste honger alvast te stillen. Het personeel is vriendelijk, oplettend en goed op de hoogte. En dankzij de gemoedelijke, laagdrempelige sfeer kun je hier zowel met je date, moeder of zakenpartner aanschuiven. 

5. Locatie

Vanaf de Schiedamse Vest is het twee keer rollen naar de bruisende Witte de Withstraat, waar ook zusje Oliva is gelegen. Hierdoor heeft Gusto een A-locatie die gemakkelijk bereikbaar is en goed te combineren valt met een dansje in de stad. Daarbij heeft Gusto een uitgebreid terras waar het zonnetje geruime tijd schijnt. 

Genoeg redenen om weer eens te gaan eten bij Gusto – buon appetito!

 

FOTO WIM DE JONG

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

Taeke Reijenga 28 Jul 2014, 12:58

Cappuccino in de namiddag?Verder met alle andere punten eens! ;-)

Moniek 28 Jul 2014, 13:22

Haha, eigenlijk mag dat niet hè Taeke.. Maar helaas is Gusto voor het ontbijt nog niet open en ben ik niet zo van de espresso!

Alex Verburg 28 Jul 2014, 20:55

Wauw, wat een leuk stukje. Ik zit gewoon te blozen hier. Fijn dat je ons zo waardeert. We doen er erg ons best voor. Groetjes,Alex

Harold 29 Jul 2014, 18:11

100% eens. Mis alleen nog een argument: muziek. Die is ook top: jazzy, funky en later op de avond beetje meer dance. Soms draai ik zelf ook, leukste job die er is in zo'n wereldtent! As za mag ik weer. ;)

Remco 15 Nov 2014, 12:31

In de zomer is het er top in het zonnetje op het terras. Dankzij de variatie zat ik daar met de dames, van een niet nader te noemen lingeriewinkel op de hoek WdW, 2 tot soms wel 3x per week. Heerlijke afsluiting van je werkdag. Zijn daar heel wat flesjes Kerner door heen gegaan. Vergeet ik toch bijna de heerlijke panna cotta met rabarber.

Lees ook deze verhalen
Waarom een dagje Rotterdam begint en eindigt bij Hotel New York

De Buik heeft een route uitgestippeld voor een dagje Rotterdam, te beginnen bij Hotel New York, dan de Maas en het centrum van de stad als uitgangspunt.

The Oyster Club waar fancy dining en het nachtleven elkaar treffen

Voor een volledige avondje uit, zit je bij the Oyster Club aan het Rodezand op de juiste plek. Begin met sushi en een cocktail en eindig op de dansvloer.

Herfstsfeer in de Markthal: 10 x comfort food plekjes voor de koudere dagen

We delen een top 10 van comfort food plekjes tijdens de herfst in de Markthal: rijke bouillons, kruidige wereldkeukens en knusse plekken voor warme dranken.