Hippe Tante Nel gooit de kroket weer in het vet

Tante Nel opent maandag haar Hollandse snackbar op de Pannekoekstraat. Ze belooft de beste frieten, kroketten, frikandellen en heeft een drankvergunning!

8 Aug 2014 Sanne van Leenen

blogger Sanne schrijft graag, heeft een kleine tien jaar ervaring in de horeca,u00a0werkt bij een evenementenorganisatie en ze ontwerpt en maakt tassen.

Hippe Tante Nel gooit de kroket weer in het vet

Tante Nel zou zomaar eens de favoriete patatboer van heel Rotterdam kunnen worden. Een hippere snackbar bestaat namelijk niet. De naam is natuurlijk ook helemaal goed. En wat er allemaal uit het vet komt, kun je gerust haute friture noemen. De kroket, frikandel, bitterbal en gehaktbal zijn er van superieure 'oma'-kwaliteit. 

Scroll down for English version

Tante Nel is een creatie van Kevin de Roos, die samen zijn met partner Jill van Herwaarden ruimschoots de tijd heeft genomen om het idee voor zijn 'cafétaria 2.0' tot in de puntjes uit te voeren. Bij Tante Nel snack je in een zaak met stijl. De inrichting en de producten die er over de toonbank gaan, laten daar geen misverstand over bestaan. Geheide blikvangers zijn de retro-frituurwand van Perfecta, het logo op de ramen, en de statafels van robuuste boomstammen. 

Buiten beschikt Tante Nel over een ruim terras met - uniek! - drankvergunning. Daarmee is het de eerste cafetaria in de stad waar je patatje-truffelsaus met een gin-tonic kunt wegspoelen. Kevin: ‘De vergunning is overgenomen van de zaak die hiervoor op deze plek zat. Met behulp van Barrelproof hebben we heel zorgvuldig een eigen drankenkaart samengesteld. We schenken uiteenlopende mixdrankjes en bier van de tap.' 

Verse frieten, goede en eerlijke snacks

Kevin en Jill bakken in Tante Nel steevast met verse frieten, de gehaktballen en het stoofvlees zijn er zelfgemaakt en naar 'oma's recept'. En ook voor de rest van het snack-assortiment geldt dat er met goede en eerlijke producten wordt gewerkt, belooft Kevin. De bitterballen en kroketten zijn van Oma Bobs, de biologische frikandel is afkomstig van boerderij/slagerij De Lindenhoff in Abcoude, de kaassoufflé van Swinkels Snackery en Backery. Zoals dat hoort bij ouderwets snacken, is er ook softijs na bij Tante Nel, uiteraard bereid van verse room.

De Pannekoekstraat heeft er met Tante Nel een zaak bij die je nog nergens anders vindt. De nieuwsgierigheid naar deze retro-'origineel Hollandsche frituur' was afgelopen maanden dan ook groot. Nog voordat hij goed en wel met de verbouwing was begonnen, klopten er al omwonenden bij Kevin aan om alles te weten te komen over Tante Nel. 

Behalve over het bijzondere concept van zijn cafétaria zegt dat ook wat over de buurt zelf, stelt Kevin: 'Ik ken nu bijna iedereen in de straat al. Het is hier heel leuk, iedereen helpt elkaar.' Het beste bewijs ervoor noemt Kevin het in het oog springende Tante Nel-logo. 'Ik zocht naar een naam die mensen kunnen associëren met een echte Nederlandse snackbar, oud en vertrouwd. Ik was op zoek naar inspiratie en opeens zag ik het. Ik heb mijn idee bij onze nieuwe buren, bureau Mr PR, neergelegd en voilá, ze ontwierpen meteen het juiste logo!'

Flag of the United Kingdom.svgRelive the good ol' flavours of deep-fried 
croquettes in snazzy snack bar 'Tante Nel'

Translated by Bianca Wijnstekers

Chip shops are so last decade, but Tante Nel is hot stuff! And in the running to becoming the best chippy in the entire city. Obviously, they couldn't have picked a better name (tante Nel is a colloquial name similar to British auntie Marge). And whatever they dip in the pan comes out dripping of haute friture. The kroket, frikandel, bitterbal and gehaktbal (croquette, minced-meat hot dog, croquette ball and meatball) transport you back in time and straight into grandma's good ol' kitchen.

The founder of Tante Nel is Kevin de Roos, who, together with his partner Jill van Herwaarden, slow-cooked his snack-bar-2.0 concept to perfection. At Tante Nel's, you snack in style. The retro-fryer dump station from Perfecta, the logo on the window and the robust tree-trunk standing tables are all eye stoppers that, combined with the food they serve, send you to chippy heaven. In short, Tante Nel is a recipe that makes anyone's mouth water.
Tante Nel boasts a spacious terrace and is fully licensed, unheard of in the Low Countries! So, leave your secret BYOB stash at home, Rotterdam harbours the first snack bar where you can wash down your chips and truffle mayonnaise with a gin tonic! Kevin explains: 'We could take over the previous owner's license and we figured, why not? We serve a variety of mixer drinks and draught beer; it's all on our drinks menu, which Cocktail Boutique Barrelproof helped us compile.'

Fresh fries, fine and fair snacks

At Tante Nel's you will always be served fresh, golden fries and grandma's homemade meatballs and stew. Kevin and Jill are committed to using only first-class and fair snacks on their menu. For example, the bitterballen and kroketten come from Oma Bobs, the organic frikandel is from farm-cum-butcher De Lindenhoff and the kaassoufflé (cheese in a thin dough-based wrap) is made by Swinkels Snackery & Backery. As it should be when eating something artery-clogging, for dessert you can stick your tongue into soft ice-cream, of course prepared with fresh cream.

The renowned Pannekoekstraat is the cradle of yet another original shop. Even months before its opening, curiosity lured people from far and near to this unique Dutch, retro-style deep-fry shop, to get the low-down from Kevin on Tante Nel.

'We don't only have our creative concept to thank, but the local people as well,' says Kevin. 'I think by now I know everyone who lives or works in this street. It's an amazing neighbourhood, everybody helps each other out. Our logo says it all really. I was looking for a name that people would associate with a typical Dutch snack bar, you know, from back in the day. Suddenly it sprung to mind and after discussing this idea with our new neighbours MR PR, a creative agency, they came up with our picture-perfect Tante Nel logo in no time!'

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

Merel 8 Aug 2014, 8:25

Klinkt veelbelovend. Ik hoop dat ze patat hebben a la Hudson of Pomms :)

Kyra van Zoest 8 Aug 2014, 8:32

Leuk Kevin (en Jill natuurlijk), ziet er heel mooi uit. Komen snel een keer proeven ;) Heel veel succes!!

Jill van Herwaarden 8 Aug 2014, 9:12

Hartelijk dank voor dit leuke stuk Sanne!

Bep Mullens 8 Aug 2014, 9:17

Ga het op zeker beleven! Succes.

Roos 8 Aug 2014, 10:50

Cool!!

Duc 8 Aug 2014, 10:52

ziet er mooi uit , kef & jill zo broodje gezond ;-)

Liad 8 Aug 2014, 11:01

Super trots op jullie!!

Sarah 8 Aug 2014, 12:12

Jammer dat ik net sinds een maand van de Pannekoekstraat naar Ghana ben verhuisd... Ik kom zeker een hapje eten, wanneer ik weer eens in NL ben... Het ziet er geweldig uit! En een heel fijn concept!

M.J. van den Berg 8 Aug 2014, 13:28

Ziet er erg goed uit!

sylvia put 8 Aug 2014, 14:10

Super gaaf... . Mooie winkel...horen ook mooie bloemen in van De meiden van Piet de Snor. Bekend vd Rotterdamse markt. ..kom ze gauw bezorgen.Sylvia Put

Nico Lagendijk 8 Aug 2014, 14:56

Het gat in de markt, wordt eindelijk gevuld:) Tot volgende week!

Nadine 8 Aug 2014, 17:36

Tante Jill en ome Kevin ziet er geweldig uit! Had ik niet gedacht toen tante Jill over de snackbar had! Wow Congratz en hele goeie zak(k)en!Ik kom wel een frikandelleke eten!

broer 8 Aug 2014, 19:25

Gefeliciteerd met jullie zaak Kevin en Bas

Bee 8 Aug 2014, 22:52

Hipster-ville is overgevlogen. Zorg dat jullie niet te hip worden want anders lig je er binnen 12 maanden uit. Voetjes op de grond houden en hoofd commercieel. Heb veel 'hipster' tenten in London over de kop zien gaan. Ik Ben benieuwd 'how long it lasts'. Success!

Bee 8 Aug 2014, 22:52

Hipster-ville is overgevlogen. Zorg dat jullie niet te hip worden want anders lig je er binnen 12 maanden uit. Voetjes op de grond houden en hoofd commercieel. Heb veel 'hipster' tenten in London over de kop zien gaan. Ik Ben benieuwd 'how long it lasts'. Success!

Jos 9 Aug 2014, 21:41

Wat een leuk initiatief. Waar zijn jullie te vinden?

Barend 10 Aug 2014, 13:28

Leuk verhaal maar wat zijn de openingstijden?

Koen 13 Aug 2014, 9:28

Gisteravond spontaan even met gezin langsgelopen avondmaaltijdje geregeld. Echt lekkere patat, lekkere aardappel. Mayo is ok, maar zou ook graag de echt suikerloze Belgische mayo willen kunnen kiezen?! Kroketten prima. Pindasaus ook erg lekker. Nu al die andere dingen van de kaart nog proberen..... en.... de volgende keer een drankje of wat erbij. Wij komen regelmatig terug!

Suzan Serraarens 15 Aug 2014, 13:12

Jammer dat er niets staat over de prijzen (6.25 kleine patat met, veel te weinig, stoofvlees). De prijs/kwaliteit verhouding is helemaal uit balans. Erg zonde.

Hans 15 Aug 2014, 16:46

Proficiat, we komen snel langs

Ruud 5 Sep 2014, 11:59

En hoe bevalt het nu bij de klanten dan???

John van Peelen 9 Sep 2014, 14:12

lees vooral het artikel in de Volkskrant van vandaag!!!!ik ga morgen eerst ff een weekje naar Texas maar kom eind volgende week beslist langs om kennis te maken. Succes!

John van Peelen 9 Sep 2014, 14:12

lees vooral het artikel in de Volkskrant van vandaag!!!!ik ga morgen eerst ff een weekje naar Texas maar kom eind volgende week beslist langs om kennis te maken. Succes!

Mike Berghuis 12 Nov 2014, 16:41

2 x een frietje gehaald, 2 x aardig op smaak (geen smaaksensatie) maar ook echt veel te zout. Daardoor zal ik niet snel een 3e keer langs gaan. Kroketten zijn wel aardig maar ook niet heel bijzonder.

fien 2 Jan 2015, 18:34

Zalige friet truffel, friet stoofvlees en 3 fans van jullie milkshakes!Nu ook beroemd in Berkel en Rodenrijs : )

Lees ook deze verhalen
De titelstrijd voor de Rotterdamse Favoriete Nieuwkomer van 2024 gaat van start!

Wie wordt de Favoriete Nieuwkomer 2024 van de Buik van Rotterdam? Dat is aan jou! Bekijk hier de lijst met genomineerden voor 2024.

Het grootste rondreizende foodfestival van Nederland, TREK, is weer van start gegaan in Amsterdam

Wij van de Buik zijn al 10 jaar groot fan van TREK en laten je weten waarom je er dit jaar bij moet zijn.

Patatas bravas van het huis bij La Tapadera via de RET

In samenwerking met de Buik en de RET heeft tapasbar La Tapadera een speciale actie: krijg gratis patatas bravas bij bestelling van een Spaanse sandwich.