Tante Nel zou zomaar eens de favoriete patatboer van heel Rotterdam kunnen worden. Een hippere snackbar bestaat namelijk niet. De naam is natuurlijk ook helemaal goed. En wat er allemaal uit het vet komt, kun je gerust haute friture noemen. De kroket, frikandel, bitterbal en gehaktbal zijn er van superieure 'oma'-kwaliteit.
Scroll down for English version
Tante Nel is een creatie van Kevin de Roos, die samen zijn met partner Jill van Herwaarden ruimschoots de tijd heeft genomen om het idee voor zijn 'cafétaria 2.0' tot in de puntjes uit te voeren. Bij Tante Nel snack je in een zaak met stijl. De inrichting en de producten die er over de toonbank gaan, laten daar geen misverstand over bestaan. Geheide blikvangers zijn de retro-frituurwand van Perfecta, het logo op de ramen, en de statafels van robuuste boomstammen.
Buiten beschikt Tante Nel over een ruim terras met - uniek! - drankvergunning. Daarmee is het de eerste cafetaria in de stad waar je patatje-truffelsaus met een gin-tonic kunt wegspoelen. Kevin: ‘De vergunning is overgenomen van de zaak die hiervoor op deze plek zat. Met behulp van Barrelproof hebben we heel zorgvuldig een eigen drankenkaart samengesteld. We schenken uiteenlopende mixdrankjes en bier van de tap.' 
Verse frieten, goede en eerlijke snacks
Kevin en Jill bakken in Tante Nel steevast met verse frieten, de gehaktballen en het stoofvlees zijn er zelfgemaakt en naar 'oma's recept'. En ook voor de rest van het snack-assortiment geldt dat er met goede en eerlijke producten wordt gewerkt, belooft Kevin. De bitterballen en kroketten zijn van Oma Bobs, de biologische frikandel is afkomstig van boerderij/slagerij De Lindenhoff in Abcoude, de kaassoufflé van Swinkels Snackery en Backery. Zoals dat hoort bij ouderwets snacken, is er ook softijs na bij Tante Nel, uiteraard bereid van verse room.
De Pannekoekstraat heeft er met Tante Nel een zaak bij die je nog nergens anders vindt. De nieuwsgierigheid naar deze retro-'origineel Hollandsche frituur' was afgelopen maanden dan ook groot. Nog voordat hij goed en wel met de verbouwing was begonnen, klopten er al omwonenden bij Kevin aan om alles te weten te komen over Tante Nel.
Behalve over het bijzondere concept van zijn cafétaria zegt dat ook wat over de buurt zelf, stelt Kevin: 'Ik ken nu bijna iedereen in de straat al. Het is hier heel leuk, iedereen helpt elkaar.' Het beste bewijs ervoor noemt Kevin het in het oog springende Tante Nel-logo. 'Ik zocht naar een naam die mensen kunnen associëren met een echte Nederlandse snackbar, oud en vertrouwd. Ik was op zoek naar inspiratie en opeens zag ik het. Ik heb mijn idee bij onze nieuwe buren, bureau Mr PR, neergelegd en voilá, ze ontwierpen meteen het juiste logo!'
Relive the good ol' flavours of deep-fried
croquettes in snazzy snack bar 'Tante Nel'
Translated by Bianca Wijnstekers
Chip shops are so last decade, but Tante Nel is hot stuff! And in the running to becoming the best chippy in the entire city. Obviously, they couldn't have picked a better name (tante Nel is a colloquial name similar to British auntie Marge). And whatever they dip in the pan comes out dripping of haute friture. The kroket, frikandel, bitterbal and gehaktbal (croquette, minced-meat hot dog, croquette ball and meatball) transport you back in time and straight into grandma's good ol' kitchen.
The founder of Tante Nel is Kevin de Roos, who, together with his partner Jill van Herwaarden, slow-cooked his snack-bar-2.0 concept to perfection. At Tante Nel's, you snack in style. The retro-fryer dump station from Perfecta, the logo on the window and the robust tree-trunk standing tables are all eye stoppers that, combined with the food they serve, send you to chippy heaven. In short, Tante Nel is a recipe that makes anyone's mouth water.
Tante Nel boasts a spacious terrace and is fully licensed, unheard of in the Low Countries! So, leave your secret BYOB stash at home, Rotterdam harbours the first snack bar where you can wash down your chips and truffle mayonnaise with a gin tonic! Kevin explains: 'We could take over the previous owner's license and we figured, why not? We serve a variety of mixer drinks and draught beer; it's all on our drinks menu, which Cocktail Boutique Barrelproof helped us compile.'
Fresh fries, fine and fair snacks
At Tante Nel's you will always be served fresh, golden fries and grandma's homemade meatballs and stew. Kevin and Jill are committed to using only first-class and fair snacks on their menu. For example, the bitterballen and kroketten come from Oma Bobs, the organic frikandel is from farm-cum-butcher De Lindenhoff and the kaassoufflé (cheese in a thin dough-based wrap) is made by Swinkels Snackery & Backery. As it should be when eating something artery-clogging, for dessert you can stick your tongue into soft ice-cream, of course prepared with fresh cream.
The renowned Pannekoekstraat is the cradle of yet another original shop. Even months before its opening, curiosity lured people from far and near to this unique Dutch, retro-style deep-fry shop, to get the low-down from Kevin on Tante Nel.
'We don't only have our creative concept to thank, but the local people as well,' says Kevin. 'I think by now I know everyone who lives or works in this street. It's an amazing neighbourhood, everybody helps each other out. Our logo says it all really. I was looking for a name that people would associate with a typical Dutch snack bar, you know, from back in the day. Suddenly it sprung to mind and after discussing this idea with our new neighbours MR PR, a creative agency, they came up with our picture-perfect Tante Nel logo in no time!'