Wat je haalt bij Giuseppe is gemaakt con amore

Zelfs de burgemeester wordt wel eens gespot bij Giuseppe die in een onooglijk straatje in Kralingen opvalt met zijn pizza's, pasta's en belegde broodjes.

12 Okt 2014 Cornelie de Jong

blogger Cornelie is documentair fotograaf en leiderschapscoach. En tussen de bedrijven door ook fervent eet-lezer,

Restaurant toevoegen aan favorieten

Da Giuseppe

Chris Bennekerslaan 4, Rotterdam Maaltijd: LunchDiner Stadsdeel: Oost Keuken: Italiaans Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Wat je haalt bij Giuseppe is gemaakt con amore

In een onooglijk stukje van Kralingen bevindt zich sinds jaren een heerlijke Italiaanse winkel en traiteur: Da Giuseppe. En in dat onopvallende stukje straat doet Giuseppe Cosentino uit Calabrië vooral z'n best om op te vallen met zijn klassieke Italiaanse familiegerechten. Zijn pasta's, pizza's en broodjes alleen al vestigden z'n reputatie in de buurt.

Zozeer zelfs dat ook onze burgemeester er nog wel eens met een gloeiendhete pizza of melanzane gespot wordt. Hoog tijd dus om Giuseppe en Patrizia Cosentino aan de rest van Rotterdam voor te stellen.

Ook mij gebeurt het wel eens: al ben je nog zo bezeten van lekker koken en eten, heb je meters kookboeken in je huis, heeft ook Plenty More (van Ottolenghi) geen geheimen meer voor je, heb je de Markthal en Marqt onder handbereik, dan nóg zijn er van die dagen dat je het even niet meer weet.

Wat eten betreft dan.

Op dat soort dagen heb ik altijd een troef (of redder in nood, het is maar hoe je het ziet) die soelaas biedt: Da Giuseppe. Die me overigens ook regelmatig uit de brand helpt bij onverwachte gasten, of met een klein of groter feestje thuis. Of gewoon, als ik een onvoorstelbare trek heb in melanzane alla parmigiana of een pizza siciliana, op de bank voor de buis.

Met Patrizia in de winkel en met Giuseppe in de keuken daarachter wordt er al rap Italiaans pratend van alles besproken en doorgegeven. Als je een beetje je best doet, kun je door het luik zien hoe het pizza- en ciabattadeeg wordt uitgerold, de sauzen worden geroerd en de bakjes met pasta's worden gevuld. Con amore, dat ook.

Patrizia maakt waar je bij staat overvol belegde en vaak ernstig druipende broodjes met gegrilde groenten, parmaham, tonijnsalade, mozzarella, pesto, etc., die gewoon écht niet netjes te eten zijn. En allemaal op de zelfgebakken ciabatta's van Giuseppe.

Intussen is Giuseppe in de keuken bezig met het maken van de antipasti, cannelloni (di pesce of di carne), gnocchi, lasagne en tortelloni, die hij desgewenst voor je warm maakt in zijn gloeiende oven. Door het luikje zie je dan hoe het deeg voor je pizza's de lucht in wordt geslingerd, met de ingrediënten van je keuze belegd en dan pronto heel heet wordt gebakken in diezelfde oven. Vervolgens is het zaak om snel naar huis te sjezen, glaasje wijn erbij, en... delizioso!

Overigens verkoopt Da Giuseppe ook heerlijke wijn, droge pasta's, heel veel antipasti, toetjes en koffie. Maar doe mij maar gewoon af en toe dat comfort food uit zijn keuken, waar ik graag m'n eigen pannen voor laat staan.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

Trix jacobs 12 Okt 2014, 9:10

Fijn dat dit adresje weer eens onder de aandacht wordt gebracht. Ondanks een aantal goede ervaringen,was t toch niet meer top of mind! Binnenkort weer ns even langsfietsen,dus ????

Lees ook deze verhalen
Het beste van BIRD – en nee, het is dit keer geen pizza

BIRD, bekend van clubnachten en pizza's, serveert ook een interessant shared-dining menu. De Buik ging langs om daar eens van te proeven.

Nieuw aan de Honigerdijk: Colette, een mediterraanse zaak waar je thuiskomt

Dit weekend opent Colette aan de Honigerdijk. Het wordt een zaak met Mediterraanse invloeden, goede wijnen en service met een lach.

Dankzij deze Rotterdammers haal je alles uit je (culinaire) reis naar Japan

Heb jij Japanplannen, lees dan snel verder hoe je het meest uit je reis haalt, ook culinair, met behulp van Rotterdamse reisbureau Buitenlandsche Zaken.