Bij Twenty7 dineer je aan de Maas

Eind 2022 opende Twenty7 aan de Maas. Het restaurant in het Scheepvaartkwartier biedt naast een prachtig uitzicht ook lunch, diner en borrel.

25 Okt 2023 Elise Reijs

blogger Elise heeft een grote passie voor eten en de stad, het liefst zit ze daarom op een terras in de stad met een goed glas wijn of een espresso martini. Haar liefde voor eten en Rotterdam deelt ze graag met anderen via de Buik.

  • 25 Okt 2023

Bij Twenty7 dineer je aan de Maas

Eind 2022 opende Alexander Wuijts Twenty7 aan de Maas. Doordat de locatie gelegen is aan de Willemskade in het Scheepvaartkwartier, heb je vanaf het terras een prachtig uitzicht over de Maas en de skyline van de stad. De nieuwe hotspot biedt naast dit adembenemende uitzicht ook een uitgebreide menukaart voor lunch, diner en borrel. 

Uitzicht over Rotterdamse wateren 

We kunnen nog plaatsnemen op het terras, waaromheen lampjes hangen die de sfeer op het terras gelijk gezellig maken. Terwijl boten rustig voorbijvaren zien we dat de andere gasten om ons heen van verschillende gerechten aan het genieten zijn. Eén ding is zeker, of het nou overdag is met de felle zon op je gezicht of in de avond met schemer, op dit terras heb je altijd een mooie kijk op de skyline van Rotterdam. 

Verschillende smaakmakers 


Terwijl we nog aan het genieten zijn van het uitzicht, komt het eerste gerecht op tafel: de Wagyu carpaccio. Dit gerecht is niet de carpaccio die je misschien wel gewend bent, want het klassieke gerecht heeft bij Twenty7 aan de Maas een geheel eigen twist. 

Bij het gerecht is geen olijfolie of pesto toegevoegd, maar een balsamicostroop die door de licht zure smaak goed contrasteert met het frisse van de vijgen en waterkers die boven op het vlees liggen. De carpaccio wordt afgemaakt met croutons en hazelnoot die een knapperige textuur aan het gerecht toevoegen, en voor een luxe touch wordt de carpaccio geserveerd met geschaafde foie gras. 

Wonderbaarlijke gerechten 

Ons tweede gerecht is de dry aged rode bietentartaar, aangeraden door eigenaar Alexander. Na enige twijfel, biet is niet onze favoriete groente, besluiten we toch de gok te wagen. De biet is gedroogd en gepekeld waardoor de aardse smaak nu juist zoet is en zeer positief verrast. 

De tartaar wordt geserveerd met gepekelde uien die een zoetzure dimensie geven aan de smaak van de biet. De laatste smaak die het gerecht nog nodig heeft is zout, dat wordt toegevoegd door de gerookte bietendressing. Het gerecht heeft alles wat het wat ons betreft nodig heeft: zoet, zuur en zout, waardoor het onze smaakpapillen goed prikkelt. 

Vis van de dag 


De voorgerechten vullen goed, waardoor de keuze om het hoofdgerecht te delen snel gemaakt is. Als zoetekauw willen we namelijk ook nog een plekje overhouden voor het dessert. We kiezen voor de zeetong. De vis is goudbruin gebakken en wordt geserveerd met trostomaatjes, zeekraal en antiboise. 

Elk element op het bord voegt andere smaken toe aan de vis. In vergelijking met de perfect opgemaakte gerechten van hiervoor is de vis een soort ‘doe het zelf-kit' waarbij onze verwachtingen overtroffen worden door de smaken die we zelf samenstellen. 

Cheesecake op eigen manier 


Het dessert wat we voorgeschoteld krijgen is de reversed cheesecake. De naam doet vermoeden dat we de taart met koekkruim bovenop krijgen, maar met serveren blijkt de vork anders in de steel te zitten. Het dessert lijkt meer op een 'deconstructed' cheesecake, waarbij alle elementen los van elkaar geserveerd zijn. 

Onder het dessert liggen kruimels van Bastognekoek. Hierbij komt de sterke, zure smaak van de bosvruchten met toefjes bosvruchtengel die de smaaksensatie nog verder versterkt. Het gerecht is afgemaakt met chocoladepuntjes en dotjes roomkaas die het geheel wat verzachten. Het contrast tussen het zuur van het verse fruit en de zoetheid van de Bastognekruimels en de roomkaas maakt het de perfecte afsluiter van de avond. 

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
7 stops voor een culinaire wereldreis in de Markthal

Voor de lezers van de Buik zetten we hier zeven tips voor de Markthal op een rij, met diverse smaken van over de hele wereld.

Wijnbeurs.nl tipt het witte eigenwijze geheimpje uit Italië: Pecorino

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als tweede de witte, eigenwijze Damasco Pecorino.

‘Als één tafel een kan hard lemonade bestelt, wil het hele terras een kan’

In dit verhaal bespreken we Hard lemonade, een ‘jenever mixed drink' bedacht door Nolet Family Distillery in Schiedam, bij de Pui, Bokaal en Biergarten.