Casa Thai: huis van de moderne Thaise keuken

Casa Thai staat voor heerlijke Thaise smaken met een moderne draai, in een eigentijdse ambiance. Ook bestel je hier smakelijke cocktails.

16 Mrt 2023 Annemieke de Nijs

blogger Annemieke hing haar Amsterdamse advocatentoga aan de wilgen om zich in Rotterdam te storten op haar twee grote liefdes: koken en schrijven.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Casa Thai

Witte de Withstraat 94A, Rotterdam Maaltijd: DinerBorrelenLate night Stadsdeel: Centrum Keuken: AziatischThais Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Casa Thai: huis van de moderne Thaise keuken

Casa Thai opende eind 2022 haar deuren aan de Witte de Withstraat. Het Thaise restaurant laat ons op een gezellig drukke donderdagavond stralen en op verzoek zweten. Eigenaren Antonio en Akkarima verwennen je met krakend frisse en uitgebalanceerde smaken. Thais eten, maar dan wel met een moderne en eigen twist. Voor nog een beetje extra schwung leef je je uit in je drankkeuze. 

Een man en zijn zaak 


Chef en eigenaar Antonio is jong, ambitieus en vol verwachting. Vanuit de kleine open keuken achter de bar overziet hij de hele zaak. Zíjn zaak, waar hij en zijn partner en compagnon Akkarima momenteel meer zijn dan thuis. Hij lijkt besloten te hebben van Casa Thai dan maar een thuis met zoete inval te maken. En dat zorgt voor een heerlijk huiselijke sfeer. Antonio loopt rond, schudt handen, vraagt wat men ervan vindt. Hij lacht met terugkerende klanten over de mate van pittigheid die ze hebben verzocht en laat gasten aan de felbegeerde barplekjes spontaan wat proeven als het gesprek over zijn passie gaat. Deze gastheer heeft er duidelijk zin in en wil niets liever dan de smaken en de familie waar hij zo trots op is in de spotlight zetten. 

Een tante en haar vijzel 


Smaken en familie, die gaan bij Casa Thai hand in hand. Antonio werkt alleen met Thaise chefs, die hij persoonlijk kent. Op deze avond is de belangrijkste chef 'Tante' Mong. En die tante, die is goud. Zij maakt namelijk de sauzen voor de watertandopwekkende gerechtjes die in een snel tempo de revue passeren. De geuren die van onze borden afkomen zijn daarmee voor een groot deel op haar conto te schrijven. Wat de hoogtepunten in deze eetbare parade zijn? We kunnen bijna niet kiezen. Een besteltip is in ieder geval de buikspek in satévorm. Dat dit vlees zes uur lang heeft liggen garen proef je er duidelijk vanaf. Maar dat is nog niet het beste van dit kleine, maar knetterende gerecht. Dat is namelijk de te gek geurende curry-pindasaus. 

Om dat effect te bereiken, worden alle salades hier à la minute gemaakt.Antonio

Een andere topper is de Nam Tok. Deze typisch Thaise beefsalade ziet er alleen al uit om je vingers bij af te likken. Bovendien smaakt hij bijzonder goed, door het versgesneden vlees, en de frisse en ook rijke combinatie van limoen en ui. En dit is nog niet eens de échte ster van de show. Dat is de superverse en in ons geval superpittige (voor wie daar niet van houdt is een aangepaste versie beschikbaar) Som Tam papayasalade. De zorgvuldig samengestelde mix van suiker, vissaus, limoen en chili hierin zorgt voor het vuurwerk en tegelijkertijd de harmonie die de Thaise keuken zo onweerstaanbaar maken. Antonio: "Om dat effect te bereiken, worden alle salades hier à la minute gemaakt. Vers in de vijzel. Kijk maar naar Tante Mong daar." 

Een vrouw en haar glazen 


Wie gewend is bij de Thai een biertje te bestellen adviseren we bij deze Thai eens iets anders te overwegen. Hoewel de Singha, die uiteraard op het menu prijkt, natuurlijk lekker is, pronken de echte schatten op de cocktailkaart die Akkarima heeft samengesteld. Met als hoogtepunt: de Lin Chi Lychee cocktail als aperitief. En hij die keuzestress heeft bij de aanblik van de 35 gerechten tellende eetkaart kan alvast één gerecht wegstrepen: de Tom Yum. Die is er namelijk ook in cocktailvorm. De Tom Yam, zoals hij op de cocktailkaart prijkt, biedt de lichtpittige, lichtzoute, lichtzure smaken van deze heerlijke soep in een spannend drinkbaar jasje. Liever geen alcohol? Laat je dan verrassen door de Butterfly Pea. Dit bloemetje van de vlindererwtenplant zorgt voor een kleur die je eerder met een zoete frisdrank dan met iets natuurlijks associeert, maar produceert een spectaculair ogend en zacht verfrissend drankje. 

Een familie en een volle zaak  

Nog voordat we zelf deze welgemeende afsluiter richting de Casa Thai-crew roepen, is "tot de volgende keer!" de meest gehoorde zin van de avond. Casa Thai is dus niet alleen een Thais (eet)huis, maar met recht een Thais thuis. Voor de ondernemende familie en voor de vaste gasten, waarvan het aantal ondanks het korte bestaan van deze zaak al in rap tempo oploopt. Voor een tafeltje moeten zij de komende tijd wel even van tevoren bellen. Casa Thai is namelijk, wat ons betreft terecht, soms tot wel drie keer per avond volgeboekt. De inval is dus misschien voorlopig niet zo spontaan, maar hij is wel heel zoet.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Met dit kookboek kan je in een ramp nog steeds zalig koken

Een nieuw kookboek, uitgebracht door vier veiligheidsregio's. Naast recepten die handig zijn in een tijd van nood, vind je ook praktische tips.

Van tap tot tafel: de culinaire verrassing van Kaapse Maria

Kaapse Maria aan de Mauritsweg heeft meer in de mars dan alleen de 24 taps met bier en ciders: verrassende gerechten en een gastvrije sfeer voor iedereen.

Van taco’s tot paloma’s: Botanero brengt kleur in de stad

Bij Botanero komt het beste van Rotterdam en Mexico samen. De Paloma steelt daar de show, maar de menukaart staat er harmonieus naast.