Genieten van een 4- of 5-gangendiner gemaakt met voornamelijk Nederlandse ingrediënten, op een bijzondere locatie in Rotterdam? Dat kan op het ss Rotterdam in Katendrecht. Het restaurant de Club Room is in september 2022 in een nieuw jasje gestoken. Je kunt hier vier dagen per week neerstrijken voor een diner bereid door Chef Tony Strijk.
Het puntje van de Kaap

Foto: Sander Baks
Het oude cruiseschip van de Holland-Amerika Lijn vind je aan de kade van de Kaap. Het restaurant is gevestigd in de oude rookruimte van het schip. Er zijn een aantal elementen van het oude schip nog terug te zien in het restaurant, zoals de glinsterende kroonluchters en antieke houten pilaren die door de hele ruimte staan. Hierdoor blijft het klassieke jaren ‘60 sfeer bestaan in het vertrek. Er is weinig geroezemoes in het restaurant doordat niet alle tafels bezet zijn, wat voldoende gelegenheid geeft voor een goed gesprek met mijn tafelgenoot. De bediening neemt ruim de tijd om uitleg te geven over de historie van het schip en de delicatessen die we tijdens de avond geserveerd krijgen.
Verrassingsmenu

De maître heet ons welkom met een glas champagne en oesters met vinaigrette van de Oesterij in Yerseke. In september is de Club room in een nieuw jasje gestoken, het restaurant heeft een nieuw interieur en nieuw concept gekregen. Voorheen was de Club Room ietswat stijf, nu is het een frisse en warme huiskamer met een “Table d’hôte” principe. Je gaat echt eten bij de chef. Ze serveren net als voorheen een verrassingsmenu met eventueel een bijpassend wijnarrangement, waarbij de maître de gehele avond wijnen schenkt passend bij de gerechten. Ben je BOB? Geen zorgen, je kunt ook kiezen voor halve glazen wijn of een ronde overslaan. Als amuse krijgen wij roompaté met wintertruffel, geserveerd met een krokantje van suikerbrood en een rozen-bietenmousse. De mousse is zacht, luchtig en licht zoet, wat goed combineert met de romige paté. De tweede amuse bestaat uit dungesneden kalfs ribeye met truffel-kroepoek en rode kool. Het kleurrijke gerecht spat van het bord door de felle kleur van de saus en smaakt erg goed. De zoute smaak van het vlees gecombineerd met het lichtzoete van de rode kool maakt dat het gerecht vol van smaak is. Dit gerecht wordt geserveerd met een Pinot Grigio afkomstig uit Nieuw-Zeeland die het gerecht perfect begeleidt.
Nederlandse bodem

De producten waarmee chef Tony Strijk kookt, komen voornamelijk van Nederlandse bodem. Hierdoor zie je verschillende klassiek Nederlandse ingrediënten zoals boerenkool en paling terugkomen op de menukaart. Een van de favorieten van de avond is dorade met een palingrisotto en appel. Het mootje vis wordt verfrist door de zuurheid van de appel en de zoute, vettige smaak van de paling. De delicatesse wordt begeleid door een chenin blanc uit Zuid-Afrika. Ook het andere hoofdgerecht valt goed in de smaak. Kalfshaas met piccata, roodlof en een volle tomaten-tijmsaus. De smaak van de tijm en de tomaat proef je goed in de saus en gaat perfect samen met het vlees. Vooral de saus laat een blijvende indruk achter: erg smaakvol en toch een beetje fris door de tijm, goed passend bij de kalfshaas.
Altijd plek voor een dessert
Na alle hoofdgerechten kijken we uit naar het dessert. We krijgen een panna cotta van passievrucht met gel van mango, kokosijs en crumble van pistache geserveerd. De pistache en mango-gel voegen kleur toe aan de witte panna cotta. Bovendien biedt de zure gel een mooi contrast aan de zoetere panna cotta en het kokosijs. Na deze avond vol verrassende gerechten en bijpassende wijnen keren we tevreden huiswaarts. De menukaart wisselt elke zes weken waardoor het bij ieder bezoek een verrassing blijft wat je eet. Bij de Club Room eten staat gelijk aan een rustige, sfeervolle avond, vol goed eten van Nederlandse bodem.