De Zaagmolenkade in Rotterdam; een plek waar je je uitstekend kan vermaken op een luie weekenddag. Het wordt in deze straat steeds leuker met zaken als Lof der Zoetheid, GaleriAAA by Mangiare en brouwerij Noordt. De vorige keer dat mijn tafelgenoot en ik naar deze locatie afreisden, kwamen we voor een verrassing te staan. Er zat een nieuw restaurant op deze gezellige plek in Rotterdam-Noord. De Brunch Club klonk veelbelovend, dus wij gingen ervoor. Het kiezen van een gerecht van de uitgebreide kaart was moeilijk om mee te beginnen. Hoe het verder was? Onze vele bezoeken die daarna volgden, spreken voor zich.
Menukaart

De kaart past helemaal bij de huidige ontbijt- en lunchtrends. Smoothie bowls, vegetarische en veganistische gerechten zijn niet meer weg te denken, en hier vind je het hele arsenaal aan trendy ingrediënten in de keuken terug. Denk daarbij aan het gebruik van açai bessen, soja yoghurt en veganistische melkvervangers. Aan de bewuste eter is dus zeker gedacht. Er zijn meer dan genoeg vegetarische en veganistische gerechten en dranken te bestellen, maar ook de vleeseter komt hier aan zijn trekken. Aan de menukaart van De Brunch Club kun je zien dat er steeds meer ruimte wordt gegeven aan de nieuwe levenswijzen in de Rotterdamse eetcultuur. Waar vroeger een medewerker verbaasd zou opkijken als iemand vroeg om sojamelk, zal nu eerder de gast raar opkijken als een etablissement dit niet in huis heeft. Enfin, daar hoef je je hier dus geen zorgen om te maken.
De menukaart is groot. Wat wij altijd heel fijn vinden is dat er opties zijn die je meerdere gerechten van de kaart laten proeven. Geen verrassing dus dat wij die hebben besteld. Sappen en smoothies zijn er ook, je kunt je helemaal uitleven met groente en fruit. Om ons heen zien we veel gerechten voorbijkomen met vers fruit als garnering, daar krijgen we trek van.
Brunch plateau

Op het brunch plateau serveert De Brunch Club onder andere de eggs benedict. Wij hebben een tip voor de ontbijtzaak: niks meer aan doen. Mijn tafelgenoot vertelt dat dit nu de derde keer is dat hij de eggs benedict hier eet, en voor de derde keer is het gerecht perfect bereid. Eigenaar Ivan is dan ook gepast trots op de manier waarop de koks deze en andere gerechten afleveren. De drukte in de eetclub zie je niet terug op je bord.
Terug naar het bord met de diverse brunchgerechten; naast het perfecte ei ligt een wentelteefje in de vorm van een bagel met vers fruit. Ook krijgen we pancakes voorgeschoteld en sojayoghurt met bosvruchten.
Het andere gerecht dat we bestellen is de upside down smoothie bowl; verse jus gemixt met bosvruchten, huisgemaakte granola en sojayoghurt. De kardemom in de smoothie maakt het een interessant ontbijt en zorgt bovendien ook nog eens voor een gezond gevoel. Ook al is dit gerecht niet zo groot als de brunch platter, het is een goede portie.
Bijna terrasweer

Het is typisch Hollands weer dus we zitten lekker binnen tussen de jonge gezinnen en brakke mensen die wel een gezonde smoothie kunnen gebruiken. We kijken wel uit naar de warmere dagen, zodat wij deze gerechten in het zonnetje kunnen nuttigen. Voor het terras is geen reserveringsbeleid, maar voor binnen door de coronamaatregelen uiteraard wel. Het terras is flink uitgebreid, waardoor er ruim voldoende plaats is.
De Brunch Club is een mooie toevoeging aan de gezellige wijk en echt een weerspiegeling van de foodtrends op ontbijt -en lunchgebied die de afgelopen jaren naar Nederland zijn overgewaaid.