De zusjes Malissa en Samantha de Laat openden eind 2017 een cupcake- en taartenwinkel aan de Mariniersweg. De zussen weten waar ze aan begonnen zijn: eerder deden ze al ervaring op in Breda, London en Sydney. Het werd echter tijd voor een goede cupcake- en taartenwinkel in Rotterdam, vonden ze.
Zussen

Malissa en Samantha zijn na hun opleiding op verschillende plekken cupcakes gaan bakken. Ze zijn even van elkaar gescheiden geweest toen Malissa aan de slag ging bij verschillende cupcakewinkels in London en later Sydney, terwijl Samantha in Nederland bleef om in Breda ervaring op te doen. Malissa kwam terug naar Nederland maar kon geen cupcake- en taartenwinkel vinden die bij haar paste. Toen besloten de zusjes samen een boetiek te openen waar ze de mooiste en lekkerste cupcakes konden maken. Zo ontstond Sis Cakery. Je kunt taarten en cupcakes bestellen op hun site of - leuker - langsgaan in de boetiek.
Malissa: "Mijn zus is de grootste zoetekauw van ons tweeën en komt altijd met creatieve ideeën. Ik ben degene die met haar grootse ideeën aan de slag gaat en ze vertaalt naar een cupcake." De zussen moeten wel elke vroeg hun bed uit om verse cupcakes en taarten te maken. "Een klant eet nooit een cupcake van gisteren. Bovendien wordt alles zelf gemaakt en komt niks uit een pakje." Dat moeten we natuurlijk proeven.
Een vitrine vol

We staan voor de vitrine van de boetiek en vragen de zussen wat ze ons aanraden. De vitrine staat vol met allerlei formaten cupcakes, taarten en brownies. Om een goed beeld te krijgen willen we natuurlijk zoveel mogelijk proeven. Daarom nemen we uiteindelijk vier kleine cupcakes. De zussen raden ons de minicupcakes met witte chocolade en cranberry, applecrumble, rozenwater en salted caramel aan. De kleine cupcakes zien er zoet uit, allemaal bijzonder versierd.
We beginnen met de witte chocolade cupcake met cranberry. De cupcake verrast ons: de hele zachte topping van witte chocolade is helemaal niet zo machtig als 'ie klinkt. Het cakeje zelf is gevuld met cranberries, we worden er blij van. Deze volgen we op met de rozenwater cupcake. Op dit cakeje zit een topping van rozenwater, die er netjes opgepijpt is. Twee kleine rozenblaadjes maken de topping af. Bij het eerste hapje lijkt het gewoon een vanille cupcake, maar dan komt de smaak van rozenwater naar boven om de boventoon te voeren. Nog twee minicupcakes te gaan. We gaan voor salted caramel, een chocoladecakeje met karameltopping. Van de zelfgemaakte karamel zouden we wel een emmertje lusten, maar het chocoladecakeje valt in smaak een beetje tegen in vergelijking tot de vorige vanillecakejes. Alleen de applecrumble ligt nog op ons te wachten. In de cupcake zitten stukjes appel, die de cake wat opfrissen. De appel is een goede begeleider van de kaneel die er in zit. Een perfecte afsluiter.
Een brownie voor later
Na vier (kleine) cupcakes zitten we vol. Toch zijn de cupcakes niet enorm zwaar. Ondanks dat we tevreden zijn en vol zitten, krijgen we nog een brownie mee naar huis. Die dragen we voorzichtig terug naar de redactie. Misschien hebben we na een korte wandeling wel weer trek…