Bezorg- en afhaalrestaurant Common! (inderdaad met het uitroepteken in de naam) in Hillegersberg is opgericht met een simpele missie: jou in staat stellen om heerlijke homemade gerechten op tafel te zetten, met hetzelfde gemak als dat je een pizza bestelt. De Buik nam de proef op de som en bestelde voor thuis én sprak nog even met chef Raoul Roger van Common!.
Shared dining met Common!: een restaurantbeleving bij je thuis

Wanneer we de website openen om een bestelling te plaatsen, worden we aangenaam verrast door de ruime keuze aan proteïnen, groenten, koolhydraten en zelfs dips, desserts en dranken. We kunnen de gerechten los selecteren, of kiezen voor een menu dat al vooraf door de chef is samengesteld. De gerechten zijn geschikt om te delen, ofwel shared dining.
Het eten arriveert in aansprekende roze bedrukte bakken (gemaakt van gerecycled materiaal) en de dranken zijn goed gekoeld. De presentatie versterkt ons gevoel dat we een avond tegemoet gaan die net even een tikkeltje anders is dan onze gebruikelijke bestelervaring.
De keuze van de chef thuisbezorgd

Wij kozen voor de "Common Chef's Choice Kip", bestaande uit een geroosterde kippenbout met harissa en citroen, parelcouscous met ratatouille en peterselie, en winterpeen met honing en feta. De gerechten gaan inderdaad goed samen, maar zijn individueel ook zeker de moeite waard.
De kip is mals van binnen met een heerlijk geroosterde buitenkant. Met een rijke smaak, waarbij zowel de kruidige harissa als de verfrissende citroen goed tot hun recht komen. Bij de winterpeen voegt de honing een fijne zoetheid toe, terwijl de romige feta een hartig element biedt. Vooraf hadden we het nooit verwacht, maar de winterpeen behoort echt tot onze absolute favorieten.
Het internationale menu van Common!

We gaan door met de Italiaanse ragu met ossenstaart en pangrattato,die ongelooflijk mals is en bijna smelt op onze tong. Dit gerecht vormt een uitstekende combinatie met de polenta koekjes, met Parmezaanse kaas en rozemarijn.
Het menu van Common! is geïnspireerd door chef Raoul’s internationale ervaringen. Hij is geboren in Australië en werkte en woonde op diverse locaties zoals de Antillen, Bali en op cruiseschepen.
Vega en koelkastvriendelijk

Het menu biedt ook een ruime keuze aan vegetarische opties. We genieten van het ragouttaartje met truffel, knolselderij en spinazie, gecombineerd met de fattoush van rode kool, pompoen en venkel met krokante croutons en za'atar.
Overigens raken we al aardig verzadigd, maar dat is geen probleem. De bakken zijn hersluitbaar en de gerechten zijn geschikt om de volgende dag nog op te warmen. Wel zo fijn, want het zijn allemaal zeer royale porties.
Afsluiting met een gouden tintje

We sluiten ons diner af met een citroen meringue taartje, afgewerkt met bladgoud. Het ziet er prachtig uit en draagt wederom bij aan een restaurantbeleving bij ons thuis. De lemon curd is precies de juiste zuurgraad en het deeg is lekker zoet en knapperig. Wat ons betreft is de balans perfect en de avond compleet.
Complimenten voor de chef

We verplaatsen ons naar de bank om uit te buiken, een groot voordeel van thuis dineren. We bellen de chef om hem te complimenteren en vragen hem waar hij het meest trots op is. Chef Raoul vertelt enthousiast over de achtergrond van Common! en hoe het menu tot stand is gekomen.
“Met Common Food verzorgen we sinds 2014 de crew- en artiestencatering voor bekende festivals zoals Solar en Best Kept Secret. We bieden ook catering aan voor bedrijven en particulieren op feesten en partijen. Het menu van Common! is daar ook uit ontstaan, daar zie je de ‘hits’ terug van de afgelopen jaren in de catering”, vertelt Raoul.
“Trots ben ik op het feit dat mensen vaker bij ons bestellen. Als beide ouders bijvoorbeeld werken, begrijp ik dat koken niet altijd bovenaan het verlanglijstje staat. Bij ons kun je terecht voor een maaltijd die je aan je gezin kunt serveren. Geen patat of weer een poké bowl, maar een lekkere en gevarieerde maaltijd bereid met verse biologische seizoensproducten. Met ons gevarieerde menu en de halfjaarlijkse wisselingen zorgen we ervoor dat je kunt terugkomen, zonder verveeld te raken", sluit Raoul af.
Hij heeft plannen om uit te breiden zodat nog meer mensen kunnen genieten van hun gerechten. Dit begrijpen we volledig.
De gerechten zijn 7 dagen per week van 16:30 tot 21:30 uur te bestellen via Thuisbezorgd, Uber en commonfood.nl, of af te halen op Straatweg 51A