Voor een smaakvolle ontsnapping aan het stadse leven begeef je je naar De Tuin van de Vier Windstreken, gevestigd aan de Kralingse plas, met een heerlijk groot terras. Hier ben je in een ongedwongen vakantiesfeer, waar menig bezoeker op slippers rondwaart en tuurt over het kabbelende water onder het genot van de zon. Wij doken even onder in deze oase.
Opwarmen met een ijskoud aperitief

Bij het echte vakantiegevoel hoort natuurlijk een smaakvol aperitiefje. Een absolute aanrader is de passioncello spritz, die een goede variatie is op de roemruchte spritzen door zijn lichte, frisse en fruitige karakter.
Deze wordt vergezeld door een frozen pornstar martini, die ijskoud wordt geserveerd met zijn slush puppy-achtige textuur. We hebben direct de zomer in ons bol. Dit vrolijke gevoel wordt verder versterkt door het ontzettend behulpzame en betrokken personeel dat hier rondloopt.
Vol van kleur en smaak

De voor- en hoofdgerechten zijn een visueel feestje door de gekleurde borden, (eetbare) viooltjes en verschillende groenten en sauzen. De tonijn tataki is perfect kort gegrild en de fijne plakjes krijgen veel smaak mee van de wakamé, nori crackers en wasabi mayonaise.
Voor de vleesliefhebbers is er de shortrib. Dit langzaam en zorgvuldig gegaarde stuk vlees krijgt een andere dimensie door de overheerlijke jus de veau die erbij wordt geserveerd. Aangevuld met mini groenten zoals wortels, courgettes en maïs is dit een aardig bord vol.
Afsluiten op Niveau

De scroppino is zonder twijfel de beste die we in ons leven hebben geproefd. Deze is veel romiger en voller van textuur dan gebruikelijk en daarmee een echte showstopper.
Als grande finale genieten we van de cappuccino chocolade, een dessert dat bestaat uit een lekker stevige, volle melk en witte chocolademousse. Afgetopt met wat koekkruimels, cacao en aardbei een knallende afsluiter.
Met ook een mooie zonsondergang achter onze kiezen is onze beleving compleet. De Tuin is de ideale uitvalsbasis om een eindeloze zomeravond te beleven, als een minivakantie in eigen stad.