Hotspot Hutspot - eten uit eigen buurt

Hotspot Hutspot is een plek voor jonge Rotterdammers om samen te koken, serveren en tuinieren. Wij gingen hier ons buikje vol eten.

6 Apr 2019 Olof Hornstra

blogger Het liefst dwalend door steden, reist daardoor graag maar is uiteindelijk het liefst in Rotterdam. Zo komt Olof het liefst op plekken terecht die op het oog niet veel bieden, maar die de buik niet ontevreden achterlaten.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Hotspot Hutspot

Goudse Rijweg 651A, Rotterdam Maaltijd: Diner Stadsdeel: Oost Keuken: NederlandsInternationaal Prijsniveau: Kleine prijs Bekijk restaurant

Hotspot Hutspot - eten uit eigen buurt

Biologische, lokale ingrediënten en een oog op de samenleving. Het klinkt als het vijfde 'nieuwe' koffiewinkeltje om de hoek of dat ene veganistische restaurantje in Noord. Hotspot Hutspot hoort echter niet in dit rijtje thuis. Het is namelijk zowel een restaurant, als een plek voor jonge Rotterdammers om samen te koken, serveren, en tuinieren.

Dankzij de buurt aan tafel 


Tussen de nieuwbouw van Crooswijk ligt restaurant Hotspot Hutspot omringd door een tuin. Het is een relatief klein maar gezellig restaurant waar je bij binnenkomst hartelijk door de chef wordt ontvangen. Drie dagen per week wordt er bij Hotspot Hutspot een driegangendiner geserveerd, dat wekelijks varieert. De ingrediënten die worden gebruikt komen grotendeels uit de eigen tuin, die naast het restaurant ligt en wordt onderhouden door vrijwilligers uit de buurt. Ook de bediening is in handen van vrijwillige, vaak jonge, Rotterdammers.  

Een winterse maaltijd 


Het concept valt in de smaak, maar hoe zit het met het eten zelf? Nou, dat zit in onze ogen meer dan goed. De driegangen bestaan deze week uit goulashsoep, rösti met een spiegelei, en Kaiserschmarren. Terwijl het 's avonds nog fris is, warmt de Hongaarse goulash, een kruidige tomatensoep, ons eerst op. Met de soep wordt zelfgebakken brood geserveerd met kruidenboter. Hierna wordt de rösti met spiegelei opgediend. Een eenvoudig hoofdgerecht wat goed smaakt en onze trek doet stillen. Goed gevuld na de rösti komt de chef langs om over het dessert te vertellen, Kaiserschmarren. Vroeger geliefd door de Oostenrijkse keizer Franz Joseph, vandaag de dag populair onder wintersporters. Kaiserschmarren bestaat uit stukjes pannenkoek met warme fruitcompot en rozijnen, een heerlijk nagerecht. Na driegangen zijn we zowel goed gevuld als voldaan dankzij dit hartverwarmende diner.


Niet alleen het eten valt in de smaak, ook de sappen, afkomstig van lokale boerderijen, en de frisdranken zijn lekker. Denk hierbij niet aan een glas Sprite, maar tonic water en biologische cola. Alcoholische dranken staan niet op de kaart. 

In Zuid en Noord 


Het eten is goed, de bediening verfrissend en vriendelijk, en de prijs bijzonder laag. Hotspot Hutspot serveert namelijk voor €9 drie gangen. Een verbazingwekkend lage prijs voor een dergelijk menu. Zo is het voor iedereen een geschikte plek om te genieten van een goede maaltijd. De betrokkenheid van het team met de buurt is wat de plek echt uniek maakt. Daarnaast is het restaurant met twee locaties, één in Lombardijen en één in Crooswijk, voor de meeste Rotterdammers goed te bereiken.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De Stoofboot: stoofvlees, friet en een biertje op de Rotte

Bar Alaska en Rivercity slaan de handen ineen voor de Stoofboot. Een rondvaart over de Rotte met stoofvlees, dekentjes, goed gezelschap en een biertje.

Waarom een dagje Rotterdam begint en eindigt bij Hotel New York

De Buik heeft een route uitgestippeld voor een dagje Rotterdam, te beginnen bij Hotel New York, dan de Maas en het centrum van de stad als uitgangspunt.

The Oyster Club waar fancy dining en het nachtleven elkaar treffen

Voor een volledige avondje uit, zit je bij the Oyster Club aan het Rodezand op de juiste plek. Begin met sushi en een cocktail en eindig op de dansvloer.