Iconische pantosti’s bij De Huismeester

We gingen langs De Huismeester voor lunch en diner, maar moesten halverwege naar huis rollen.

11 Jan 2018 Irene van der Linden

blogger Irene van der Linden is neerlandicus en tekstschrijver. Verzamelt kookboeken maar maakt meestal spaghetti. Praat altijd over eten, maar helpt nooit met koken.

Restaurant toevoegen aan favorieten

De Huismeester

Meent 115, Rotterdam Maaltijd: LunchDiner Stadsdeel: Centrum Keuken: Spaans Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Iconische pantosti’s bij De Huismeester

De Huismeester ligt op een steenworp afstand van de redactie van De Buik, dus wij kennen de zaak vooral als uitvalbasis voor de borrel: mooie selectie speciaalbieren, fijn terras en smakelijke pintxos om die vrijdagmiddagbiertjes op te vangen. Je kunt er echter ook uitstekend lunchen en dineren.

De Huismeester is geschoeid op Spaanse leest en introduceerde als een van de eersten de pintxo, het sjieke broertje van de tapa, in Rotterdam. Pintxos zijn afkomstig uit het Baskenland en steken culinair complexer in elkaar dan de van oorsprong redelijk eenvoudige tapas. Bij De Huismeester bestel je ze los, of in plankvorm. 

Pantosti


Om ons een goed beeld te vormen, besluiten we tot een lunch én een diner. De Huismeester serveert overdag namelijk pantosti’s, die we geprobeerd moeten hebben, zo wordt ons verzekerd. Wij kiezen de tartufo (belegen truffelkaas, spianata romana, kastanjechampignons), de tuna melt (tonijnsalade, boeren belegen, andalousesaus), de philly cheese (rosbief, gekarameliseerde ui, cheddar, boeren belegen, andalousesaus) en de vegetariana (jonge geitenkaas, gegrilde groenten, honing, walnoot). 

Dipsoep


Om de smaakpapillen aan te zwengelen nemen we vooraf de soep van de dag, dit keer een zeer smakelijke, tikkeltje romige vissoep. Voor het vullen van de maag hadden we het niet hoeven doen, want de tosti’s zijn enorm. Bij De Huismeester vroegen ze zich af hoe ze zichzelf op de kaart konden zetten als lunchrestaurant en pantosti’s bleken het antwoord. De tosti’s zelf bestaan uit dikke sneden goed brood en zijn rijkelijk gevuld. De professionele luncher stemt de keuze van de tosti af op de dagsoep en dipt er vervolgens op los.

Spaanse salade


Wij zitten inmiddels stampvol, maar hebben na een blik op de keuze in salades ineens nog een gaatje. We besluiten de avocado y gamba (avocado, garnalen, rucola, mesclun, limoendressing) en de pollo oriental (kippendijen, cashew, Spaanse peper, mesclun, bosui, yakitorisaus) te delen. De salades zijn beide fris, goed op smaak en duidelijk met uitstekende kwaliteit ingrediënten bereid. Een goede optie voor iedereen die de hulkentosti’s een tikkeltje te zwaar vindt.

Dessertplank


Of we nog trek hebben in een toetje. Altijd, zeker als het een proeverij van alle desserts op de kaart betreft. Op de plank vinden we cheesecake, stukjes brownie en De Huismeesters specialiteit: shortbread, een fijne combi van karamel, chocolade, kletskop en kokos. Alles overigens huisgemaakt. We krijgen het voor elkaar om de hele plank leeg te grazen en besluiten een andere keer terug te komen voor het diner. 

Hoe we het diner vonden? Dat lees je morgen.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen