Iedereen mag uitstappen bij Muller & Co Nieuwerkerk

In het restaurant van Muller & Co Nieuwerkerk in een markant oud treinstation kun je de hele dag terecht voor van alles, van hapjes tot een driegangendiner

7 Jun 2022 Eva Ruighaver

blogger Eva is student Communicatie en Media aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ze heeft een grote passie voor ontdekken en creativiteit, en schrijft dan ook graag in kleuren en geuren over de meest inspirerende plekjes van Rotterdam.

Iedereen mag uitstappen bij Muller & Co Nieuwerkerk

Muller & Co in Nieuwerkerk aan den IJssel opende afgelopen zomer met het idee een nieuwe huiskamer voor de bewoners te worden. In hun grote restaurant in een markant oud treinstation, met bargedeelte en een ruim terras, kun je de hele dag terecht voor kleinere, simpele hapjes en een borrel tot een driegangendiner met seizoensgebonden producten.

​Plek voor de hele buurt 


Het restaurant is gelegen in een oud treinstation, een karakteristiek pand met verschillende ruimtes en een groot, zonnig terras. Binnen is het levendig, met mensen van verschillende leeftijden, zowel duos als grote groepen en zowel mensen die uitgebreid komen eten als borrelende mensen in het bargedeelte. Een gemêleerde boel dus. Als we willen bestellen krijgen we een hele stapel kaarten op tafel. De dinergerechten, borrelhappen, de wijnen en de cocktails verdienen allemaal een eigen kaart, zo groot is het aanbod. Daarnaast hebben ze een seizoensmenu met een driegangendiner van de chef, tijdens ons bezoek helemaal geïnspireerd door witte asperges.

​Borrelplank en wijntjes 


Met keuze uit gevarieerde simpele en luxere dinergerechten, van een saté tot carpaccio van langoustine, en veel verschillende borrelhappen besluiten we vandaag aan de borrel te gaan. Er is keuze uit frituurhapjes maar ook uit luxere losse kleine gerechtjes en zelfs hele charcuterieborden. We vangen aan met een glaasje bubbels en daarbij wordt ons de ‘Mullers choice’ aangeraden, een verrassingsborrelplank met een aantal favorieten van de chef, die je ook als losse hapjes kunt bestellen. Deze borrelplank bestaat uit gyoza’s met gamba en srirachamayonaise, gamba’s pil pil in olie met knoflook en rode peper en een bakje nacho’s, goed beladen met kaassaus, creme fraiche, guacamole en tomatensalsa. De sticky buikspek met hoisin en bosui die erbij zit is onze favoriet: heerlijk knapperig en met een perfecte hoeveelheid saus.

​Lichte tonijn en loaded fries 


De borrelplank los is net niet genoeg voor twee personen als diner, dus we kijken nog eens op de borrelkaart en bestellen er nog een losse tonijn tataki en een frietje met Parmezaan en truffelmayonaise bij. Die laatste blijkt een goede keuze om de laatste trek te stillen, want hoewel we een frietje met een beetje Parmezaan verwachtten, blijkt het bakje friet echt loaded te zijn met Parmezaan en een erg lekker kaassausje. De tonijn tataki met een frisse zeewiersalade en sojasaus is hiermee goed in balans, een fijn licht gerecht voor bij de zwaardere frietjes.

Al met al een toegankelijke zaak waar iedereen welkom is, en een prima plek voor elke gelegenheid. Of het nou om een driegangendiner met de (groot)ouders gaat of een avondje borrelen met vrienden, je zit hier altijd goed.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Waarom een dagje Rotterdam begint en eindigt bij Hotel New York

De Buik heeft een route uitgestippeld voor een dagje Rotterdam, te beginnen bij Hotel New York, dan de Maas en het centrum van de stad als uitgangspunt.

The Oyster Club waar fancy dining en het nachtleven elkaar treffen

Voor een volledige avondje uit, zit je bij the Oyster Club aan het Rodezand op de juiste plek. Begin met sushi en een cocktail en eindig op de dansvloer.

Herfstsfeer in de Markthal: 10 x comfort food plekjes voor de koudere dagen

We delen een top 10 van comfort food plekjes tijdens de herfst in de Markthal: rijke bouillons, kruidige wereldkeukens en knusse plekken voor warme dranken.