Muller & Co in Nieuwerkerk aan den IJssel opende afgelopen zomer met het idee een nieuwe huiskamer voor de bewoners te worden. In hun grote restaurant in een markant oud treinstation, met bargedeelte en een ruim terras, kun je de hele dag terecht voor kleinere, simpele hapjes en een borrel tot een driegangendiner met seizoensgebonden producten.
Plek voor de hele buurt

Het restaurant is gelegen in een oud treinstation, een karakteristiek pand met verschillende ruimtes en een groot, zonnig terras. Binnen is het levendig, met mensen van verschillende leeftijden, zowel duos als grote groepen en zowel mensen die uitgebreid komen eten als borrelende mensen in het bargedeelte. Een gemêleerde boel dus. Als we willen bestellen krijgen we een hele stapel kaarten op tafel. De dinergerechten, borrelhappen, de wijnen en de cocktails verdienen allemaal een eigen kaart, zo groot is het aanbod. Daarnaast hebben ze een seizoensmenu met een driegangendiner van de chef, tijdens ons bezoek helemaal geïnspireerd door witte asperges.
Borrelplank en wijntjes

Met keuze uit gevarieerde simpele en luxere dinergerechten, van een saté tot carpaccio van langoustine, en veel verschillende borrelhappen besluiten we vandaag aan de borrel te gaan. Er is keuze uit frituurhapjes maar ook uit luxere losse kleine gerechtjes en zelfs hele charcuterieborden. We vangen aan met een glaasje bubbels en daarbij wordt ons de ‘Mullers choice’ aangeraden, een verrassingsborrelplank met een aantal favorieten van de chef, die je ook als losse hapjes kunt bestellen. Deze borrelplank bestaat uit gyoza’s met gamba en srirachamayonaise, gamba’s pil pil in olie met knoflook en rode peper en een bakje nacho’s, goed beladen met kaassaus, creme fraiche, guacamole en tomatensalsa. De sticky buikspek met hoisin en bosui die erbij zit is onze favoriet: heerlijk knapperig en met een perfecte hoeveelheid saus.
Lichte tonijn en loaded fries

De borrelplank los is net niet genoeg voor twee personen als diner, dus we kijken nog eens op de borrelkaart en bestellen er nog een losse tonijn tataki en een frietje met Parmezaan en truffelmayonaise bij. Die laatste blijkt een goede keuze om de laatste trek te stillen, want hoewel we een frietje met een beetje Parmezaan verwachtten, blijkt het bakje friet echt loaded te zijn met Parmezaan en een erg lekker kaassausje. De tonijn tataki met een frisse zeewiersalade en sojasaus is hiermee goed in balans, een fijn licht gerecht voor bij de zwaardere frietjes.
Al met al een toegankelijke zaak waar iedereen welkom is, en een prima plek voor elke gelegenheid. Of het nou om een driegangendiner met de (groot)ouders gaat of een avondje borrelen met vrienden, je zit hier altijd goed.