Met Casereccio heeft Overschie er sinds drie jaar een sfeervol en écht Italiaans restaurant bij. Met het fraaie terras en nette zwarte gevel is het een opvallende verschijning aan de Abtsweg. Tommy en Aysa zijn de eigenaren en stralen duidelijk trots en plezier uit in hun werk. ''We werken hier met alleen maar familie en vrienden, dus we draaien dit restaurant uiteindelijk echt samen'', aldus Aysa.
Warm Italiaans familiegevoel

Ondanks het Hollandse weer, voelt het alsof we een avondje in Italië zijn. Dat begint al bij de begroeting met 'buonasera' en een prachtig geserveerde Aperol Spritz. De authentieke bar, houten vloer en wijnflessen aan de stenen muur maken het een sfeervolle ruimte. Vanaf de met witte tafelkleden gedekte tafels kun je zo in de keuken kijken, waar de Italiaanse kok Mario hard bezig is met de voorbereidingen. Zo nu en dan horen we wat temperamentvolle kreten de keuken verlaten, "maar dat is een normale manier van communiceren voor Italianen", verklaart Aysa lachend. Stefano, die door de eigenaren ook wel de geadopteerde opa genoemd wordt, loopt al zingend door het restaurant om zo hier en daar een praatje te maken en te zorgen dat de wijnglazen goed gevuld blijven.
Restaurant met een eigen twist

Casereccio betekent letterlijk vertaald 'huisgemaakt' en dat begint al bij de zelfgebakken en nog warme broodjes als starter. Met enkel Italiaanse koks in de keuken afkomstig uit verschillende streken van Genoa tot Puglia zit het met de huisgemaakte gerechten wel goed. De focus ligt op kwaliteit, het gebruik van seizoensgroenten en gerechten die net wat anders zijn dan standaard. Denk hierbij aan een pizza met nduja of een pesto van zwarte truffel.
Elke dag is er naast de standaard menukaart een wisselend dagmenu, dat bestaat uit Europese gerechten waaraan een Italiaanse twist gegeven wordt. Zo beginnen we met een romige aspergesoep met de frisse smaak van peterselie en een karakteristieke scheut olijfolie. Dit voorgerecht wordt gepresenteerd in een diep wit bord met een krokantje met amandel en pistache.
Oog voor detail

Aansluitend worden alle zintuigen geprikkeld met een kleurrijk bord antipasti. Hierop de gouden combinaties van meloen en parmaham, en carpaccio met Parmezaan, afgetopt met aardbeien, mozzarella, olijfjes en zelfgemaakte gorgonzola-pistacheballetjes. Oog voor een aantrekkelijke presentatie is er zeker.
Bij het hoofdgerecht worden we verrast met een konijnfilet. Aan de binnenkant erg mals en met een krokant jasje van pancetta. De fijne structuur en mild zoete smaak van de asperge en courgette maken dit nette opgemaakte bord compleet. De zachte zeewolf gerold in de ietwat zoute parmaham maakt een goede combinatie met de kruidige kurkumasaus en het bedje van aardappelpuree met Italiaanse truffel. Een heuse explosie aan verschillende smaken die verrassend goed met elkaar smaken. We sluiten af met tiramisu die hier als bolletje geserveerd wordt, maar precies zo smaakt als verwacht: om je (lange) vingers bij af te likken.
De avond wordt geheel in stijl afgesloten met een klein flesje limoncello waar de shotglaasjes ruim mee gevuld kunnen worden. Met een stevige handdruk van Stefano en de mooie woorden ‘ciao bambina’ worden we uitgezwaaid en kijken wij uit naar een volgend bezoek.