De zomer is voorbij en de horeca is wederom gesloten, reden genoeg om bij de pakken neer te gaan zitten. Bij Avenue Nine dachten ze daar echter anders over. Ondanks dat de viering van het eenjarig bestaan niet zomaar door kon gaan en de agenda overhoop moest worden gegooid, hebben ze meteen vol ingezet op gerechten die geschikt zijn voor afhaal en bezorging. Zo kan de vrolijkheid van de Surinaams/Caribische gerechten thuis ervaren worden.
Surinaams/Caribische gerechten aan huis
De vaste pijler van het huidige menu zijn vijf rijk gevulde maaltijdsoepen, ieder met zijn eigen smaak én verhaal. De soepen zijn divers, zo beslaat het menu onder andere een saotosoep – een kippenbouillon – en een pindasoep. Wat betreft de soepen is de garnering bijna even belangrijk als de soep zelf. Zo komt bijvoorbeeld de saotosoep met onder andere ei, taugé en rijst; en komt de gritibanasoep met balletjes van geraspte banaan en cassave. De garnering maakt dat je niet zomaar een kommetje soep weg lepelt, maar dat er verschillende lagen van smaak en textuur in het gerecht zitten. Daarbovenop komt dat de porties royaal zijn en dat de soepen zelf goed vullen, de term maaltijdsoep is dus zeker terecht. Maar het vullen van je maag is niet het enige wat de soepen doen, want dankzij de rijke smaken zal je ook voldaan kunnen uitbuiken. Van alle vijf kan in ieder geval worden gesteld dat ze een diepe en volle smaak hebben wat ervoor zorgt dat je sneller dan je liefhebt de bodem van je kommetje hebt bereikt. Ondanks dat de soepen bij ons goed in de smaak vallen, moet worden gezegd dat de smaken uitgesproken zijn. Hierdoor zal niet iedere soep iedereen aanspreken, maar met de vijf verschillende opties zal eenieder er zijn favoriet tussen kunnen vinden.
Soepen met een verhaal 
De keus van Avenue Nine om soepen te verkopen is volgens Miquil, eigenaar en gastheer van Avenue Nine, niet alleen omdat het lekker is, maar ook omdat het een krachtig gerecht is. Als voorbeeld vertelt Miquil het verhaal achter de saotosoep. Deze is door Javanen vanuit Java naar Suriname gebracht. Hoewel de omstandigheden in Suriname vaak te wensen overlieten, gaf het eten van de soep de Javanen kracht. Dit is de kracht die Miquil in deze onrustige tijden wil doorgeven met zijn soepen. Naast het krachtige aspect van soep benadrukt Miquil ook de deelbaarheid van soep. Delen kan in deze tijden natuurlijk niet zomaar, maar binnen één huishouden is er zo in ieder geval genoeg voor iedereen. En zo weten de gerechten van Avenue Nine, zelfs bij mensen thuis, te verbinden.
Culinaire ontdekkingstocht door de Cariben
Ondanks dat er al een divers menu aan soepen ontwikkeld is, zitten ze bij Avenue Nine niet stil, de toekomst belooft dus nog meer opties. Naast dat er dagelijks soepen kunnen worden besteld, gaat Avenue Nine ook door met de themadagen. Voor de kenner van Surinaamse/Caribische keuken zullen de gerechten misschien geen verrassing zijn, maar voor veel gasten is het een leuke manier om kennis te maken met voor hen onbekende gerechten. Op de themadagen worden er namelijk gerechten geserveerd uit de Surinaams/Caribische keuken waar Avenue Nine zijn eigen twist aan geeft. Zo is er de eerder beschreven themadag met Surinaamse krab, maar zijn er ook themadagen die zich op een specifieke keuken uit het Caribisch gebied richten. Nieuw is de Seafood Salon, een avond waarop Antilliaanse en Jamaicaanse gerechten met krab, kreeft en garnaal worden bezorgd. Wie zin heeft in iets anders en wil worden verrast door de Surinaams of Caraïbische keuken moet dus zeker de website van Avenue Nine in de gaten houden.