Het water op met vier sterrenchefs, die alles uit de kast trekken om acht smakelijke gangen voor je neus te zetten terwijl je vaart langs de prachtige skyline van onze stad. Vijf dagen in juli organiseren ze dit diner en er zijn nog een paar plekken over.

Daar staan ze. Fred Mustert, Erik van Loo, Jos Grootscholten en Mario Ridder. Deze vier Michelin sterrenchefs staan vandaag in de keuken van Restaurant Parkheuvel**. “De Eredivisie speelt vandaag”, zeg ik tegen een tafelgenoot. “Zeker”, zegt hij al knikkend.
Blue Rhapsody
Vandaag zitten we nog niet op een boot. Wel proeven we al het moois dat gereserveerd gaat worden op 10, 11,12, 17 en 18 juli. Het is niet voor het eerst dat de chefs samen werken. Eerder kookten de chefs al samen bij een groot tennisevenement, dit keer op een luxe schip: Blue Rhapsody.
Het idee om samen te werken is voortgekomen uit de coronamaatregelen. “Ik kreeg een telefoontje over dit voorstel, daar had ik nu eens tijd voor. Nu kan ik weer eens met Mario de keuken in”, vertelt Fred terwijl hij Mario speels een duw tegen zijn schouder geeft.
Fred zegt niet zomaar ‘ja' tegen alle voorstellen die voorbij komen: “De luxe waar wij naar streven in het restaurant, kunnen wij ook bieden dankzij dit bijzondere schip”. Dit maakt ons wel heel nieuwsgierig naar de Blue Rhapsody.
Het achtgangendiner
Nadat we een glaasje champagne krijgen, wordt het schip getoond middels een video. Ondertussen zijn we naar een zaaltje verhuisd. Op het schip krijg je acht gangen terwijl je vaart langs de skyline van Rotterdam. Dat klinkt bijzonder, en daar kunnen we ons een mooie voorstelling bij maken. Waar we geen voorstelling van hoeven te maken is het eten dat je tijdens de vaart geserveerd krijgt; de eerste gang komt op tafel.
We beginnen met paling in het groen. Het gerechtje bestaat uit wilde paling met zuring en grapefruit. Rond de tafel klinken goedkeurende geluiden. Iedereen is het ermee eens: een goed begin.

Zomaar staat het tweede gerecht op tafel. Het is een imposant gerechtje. Het lijkt namelijk alsof iedereen een blikje kaviaar voor zijn neus krijgt. Op de deksel van het blikje kaviaar staat Joelia, dus weten we dat Mario de Ridder hier in ieder geval mee aan de slag is geweest. Wat we nog niet meteen weten, is dat onder de laag kaviaar ook krab en avocadomousse ligt. De combinatie van krab, avocado en kaviaar werkt en tevreden lepelen we het blikje leeg.

Zo komt het ene na het andere moois op tafel. Gemarineerde coquilles op Granny Smith, geweckte wintertruffel en foie gras, dan kreeft met umeboshi – gepekelde pruim -, limoen, luchtige aardappel en girolles (cantharellen), dan tarbot met kerrie, kokos en komkommer en watermeloen. Ja, we worden flink in de watten gelegd.

Dan komt het hoofdgerecht op tafel: reerug met kersen, kriekbiersaus, snijbonen en bonenkruid. Van Loo vertelt ons over de ree en de bereiding van het gerecht. Het gerecht lijkt een kunstwerkje, gemaakt door een van de sterspelers van vandaag. De kriekensaus complimenteert de reerug en maakt van het wild een zomers gerechtje.
Ronde van desserts

Dan komt het eerste – ja, het eerste – dessert op tafel. Chocolade en karamel met een bolletje lavendelijs en aardbeien. Welk dessert onze voorkeur heeft vinden we lastig. Het tweede dessert bestaat namelijk uit witte chocolademousse, frambozen en basilicum. Misschien kiezen we toch voor de laatste, hier komt namelijk ook nog een ‘shotje’ bij van karnemelk, yoghurt en rum, dat was een spetterend einde.
Op 17 en 18 juli zijn er nog een aantal plekken over voor dit avontuur. Voor €325,- vaar je mee en word je zo’n vier uur lang in de watten gelegd aan boord.