Altijd in de buurt is een initiatief van Roger Brouwn en Tobias Prins. Beide hebben een eigen boekingskantoor. Missin’Link is het boekingskantoor van Roger, die van Tobias heet Prins Bookings. Samen wilde zij hun krachten bundelen en beide kantoren wat meer naar de voorgrond brengen. Daarom zijn zij op zoek gegaan naar een geschikte ruimte om beide bureaus in te vestigen. Met misschien een barretje erin. Maar toen werd hun een pand aangeboden in het Groothandelsgebouw en de plannen werden omgegooid.
Het pand is een volwaardig horecapand en zo is het ook ingericht. Wanneer je binnenkomt, stap je geen saai kantoor binnen maar een prachtige zaak. De ruimte is hoog wat een ruimtelijk gevoel geeft. De bar staat midden in de zaak en heeft een stoere Caribische industriële look. Je kan van je lunch genieten op een tribune of op de schommel en er is een ruim terras.
Je moet nu niet denken dat de zaak alleen bedoeld is voor de personen die zich willen aansluiten of al aangesloten zijn bij de boekingskantoren. Iedereen kan hier terecht. In de eerste week dat Altijd in de buurt open is, is er een heel divers publiek binnen geweest. Op de tweede verdieping zitten de kantoren van Roger en Tobias. Wel hopen Tobias en Roger dat talenten zich eerder aan hen willen binden na een bezoek aan de zaak.
De gerechten die geserveerd worden, zijn bedacht door Roger. Hij heeft het menu samengesteld van de dingen die hij leuk en lekker vindt. Ook staan er gerechten op de kaart die minder bekend zijn. Zo wordt er Chicken & Waffels geserveerd, wat ik persoonlijk een bijzondere maar heerlijke combinatie vind. Roger heeft advies ingewonnen bij een bevriende chef, Marnix van The Suicide Club. Hij heeft beoordeeld of de haalbaarheid en de combinatie van de gerechten goed was. Ook heeft hij advies gegeven over het soort keuken dat nodig was.

De gerechten en dranken zijn met foto’s op de menukaart afgebeeld. Een opmerkelijke keus, maar persoonlijk vind ik dit erg gaaf. Je ziet dit niet vaak bij kwalitatief goede zaken en meestal zijn de gerechten niet smakelijk afgebeeld. Altijd in de buurt heeft het echter voor elkaar gekregen om alles stijlvol en aantrekkelijk af te beelden.
Veel gerechten worden in mandjes uitgeserveerd en je moet met je handen eten. De ingrediënten worden overal in de stad gehaald, soms bij de Turk en dan weer bij de Zegro. De mannen blijven erg dicht bij zichzelf wat betreft het eten en drinken. Zo worden er alleen producten verkocht die zij lekker of tof vinden. Hier kan je heen als je een keer iets nieuws wilt proberen, of een bekend gerecht op een andere manier wilt ervaren.

Altijd in de buurt is geopend van maandag tot en met woensdag van 10 uur tot 18.00. Op donderdag en vrijdag kan er ook nog worden geborreld tot 01.00. Zaterdag zijn de mannen open tot 18.00. Later willen zij dit gaan uitbreiden en ook op zondag open gaan. Voor speciale events check de Facebook van Altijd in de buurt.