Ontbijten met een Rotterdams panorama bij Op het Dak

Het is even zoeken naar Op het Dak, maar als je er eenmaal zit, wil je eigenlijk niet meer weg.

27 Feb 2017 Yasmine Ragheb

blogger Yasmine is een rasechte foodie met een hart dat vol is van lekker eten. Ze denkt, praat en doet in eten. Met passie schrijft ze hier blogs over en deelt deze liefde op social media met gelijkgestemden.

Ontbijten met een Rotterdams panorama bij Op het Dak

Op het Dak brengt Rotterdam een duurzame ontbijt- en lunchspot middenin de stad met verse producten uit naastgelegen dakakker. Helemaal biologisch, helemaal van het seizoen en helemaal lekker! We haalden er een ontbijtje.

Kom van dat dak af!


Op het Dak werk samen met een dakakker. Dat is een initiatief van het Rotterdams Milieu Centrum en dakboer Wouter Bauman. We zien dit soort stadse moestuinen steeds meer en wisten dus al dat ze upcoming, hip en super trendy zijn. Maar middenin in Rotterdam, op steenworp afstand van het Centraal Station geeft natuurlijk een totaal nieuwe dimensie. Het is trouwens wel even zoeken, want ze zitten een beetje verstopt. In het Schieblock neem je de lift (of de trap als je van een sportieve uitdaging houdt) naar de 7e etage en klim je het laatste trappetje op naar het restaurant. Daar vind je een gezellig ogende ruimte met een arty uitstraling. Denk aan kleine tafeltjes, een enorm gat in de muur en een open keuken. De inrichting geeft je een knus gevoel, dat nog eens versterkt wordt door de gezellige lichtjes. Valerie Kusters is het brein achter de zaak en zorgt voor de nodige creativiteit in de gerechten. En dat is te zien!

Als je weet wat vers is…


Bij Op het Dak werken ze uitsluitend met verse producten van het seizoen. Op de dakakker worden groenten en kruiden verbouwd. De oogst wordt verwerkt in bijna alle gerechten op de kaart. Zoals je waarschijnlijk al kan raden, wisselt het menu dan ook per seizoen. Op het Dak is dus een zeer geschikte plek voor vegetariërs en veganisten. Maar ook carnivoren die eens gek willen doen en zich willen laten verrassen door de vegetarische keuken zitten er goed. De kaart is compact, maar zowel voor het ontbijt als de lunch valt er genoeg te kiezen. Menig Rotterdams ontbijter wordt absoluut vrolijk van deze opties. 

De dakbakkers


Wij starten onze zondag rustig met een kop thee met verse gember en sinaasappel. Mijn ontbijt is een Japans pannenkoekje met gebakken ei, avocado, geraspte kaas en zalm. Mijn mede-ontbijter kiest de burger van de week, die geserveerd wordt op een knapperig broodje. De burger is gemaakt van de oesterzwammen van Rotterzwam en is besmeerd met zelfgemaakte mayo. En natuurlijk: een zondag is geen zondag zonder iets wat op je heupen gaat zitten. Daarom sluiten we ons ontbijt af met zoetigheid. Bananabread met karamel-zeezout en kokoscake met pistache en sinaasappel. Kopje koffie erbij. Niks meer aan doen, toch?

Seizoensliefhebber


Ik had het geluk dat er net een dik pak sneeuw gevallen was, zodat het bijna lijkt of je in winterwonderland bent. Ook in de zomer is het hier uiteraard goed uit te houden, met een heerlijk terras waar de zon tot laat in de avond schijnt. Dat vinden ze bij Op het Dak heel fijn en daarom blijven ze in de zomer vaak iets langer open. Ook heel romantisch om met je wederhelft naar de zonsondergang te kijken of om aan het einde van de middag een lokaal gebrouwen afzakkertje te drinken. 

Skyline-dingen


Als je genoeg gegeten, gedronken en genoten hebt, loop dan zeker ook even een rondje over het dak. Je kan helemaal om de zaak heen lopen en genieten van een prachtig uitzicht over Rotterdam. Zeker de moeite waard om een paar mooie plaatjes te schieten! Je kan Op het Dak bezoeken van woensdag t/m zondag.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

Esther P 1 Mrt 2017, 7:53

Als vrijwilliger / dakboer op de Dakakkers ben ik blij dat wij de mooie verse ingrediënten voor café Op het dak mogen leveren. De Dakakkers is zoals in het artikel staat beschreven niet van het café maar een initiatief van het Rotterdams Milieu Centrum en dakboer Wouter Bauman. Er is vooral een mooie samenwerking met café Op het dak.

Lees ook deze verhalen
Hangen, zingen, dansen en spellen spelen: het kan allemaal bij De Raaf

Het monumentale pand van Station Noord krijgt nieuw leven ingeblazen: De Raaf. De Buik spreekt eigenaren Melvin Oostrum en Mickey Fentross.

Vietnamese familiegerechten proeven bij Madame Saigon

De Buik ging langs bij Madame Saigon, de dromerig gedecoreerde Vietnamees, net om de hoek van de Witte de With-straat.

Shake it like you mean it: 8 cocktailbars om deze zomer te bezoeken

Rotterdam barst van de plekken waar mixologie tot kunst is verheven. Samen met Sligro selecteerden we 8 cocktailbars waar je deze zomer niet omheen kunt.