Na een succesvolle eerste vestiging aan de Groene Hilledijk, openden broers Walid en Marouane vorig jaar de tweede vestiging van IJssalon Noli aan het Mathenesserplein. Daar haal je niet alleen een bolletje ijs, maar ook huisgemaakte patisserie. De Buik ging langs om te proeven.
Een ondernemend duo

Samen met zijn broer Marouane startte Walid met IJssalon Noli, waar alles zelf gemaakt wordt. De naam is niet alleen een plaatsje in Italië, maar ook afgeleid van de twee dochters van Walid: Noor en Lina. Een echt familiebedrijf, kunnen we wel concluderen.
Dat ze voor de tweede vestiging Rotterdam-West als locatie hebben gekozen, was geen toeval. “We hadden dit pand al een tijdje op het oog, maar het was nog niet beschikbaar. Daarom zijn we eerst op Zuid gestart. Toen dit pand uiteindelijk vrijkwam, hoefden we niet lang na te denken”, vertelt Walid El Hachioui.
Walid en Marouane vormen samen een bijzonder ondernemersduo. Walid is naast mede-eigenaar van de twee ijssalons namelijk ook adjunct-directeur van een Rotterdamse basisschool. Marouane geeft ook nog les op het speciaal onderwijs. Nog voor we ook maar een kruimel hebben geproefd, hebben de heren al indruk op ons gemaakt.
Meer plaats voor pattiserie

Een van de redenen waarom de broers voor dit pand hebben gekozen, is omdat het groter is dan de locatie op Zuid. Daardoor is er meer ruimte om naast ijs ook patisserie te kunnen maken en verkopen. Die keuze komt niet uit de lucht gevallen: de twee broers hebben jarenlang bij Koekela gewerkt.
In hun eigen zaak is het vooral Emma die het deeg kneed. Zij volgde een patisserie opleiding bij The Bakery Institute in Zaandam, en is nu verantwoordelijk voor het gebak bij Noli. Misschien heb je haar weleens gezien op de Rotterdamse Oogstmarkt, waar ze regelmatig met een kraam vol lekkers staat.
Voor hier, of om mee te nemen

Door het ruime pand is er ook genoeg plek om een kopje koffie te drinken en je ijsje of gebak meteen op te eten. Het interieur oogt fris door de pastelkleuren en het gezellige zitje in het raam nodigt uit om nog even te blijven plakken.
Tijd om te proeven: twee Franse klassiekers

De Franse invloeden zie je meteen terug onder de grote vitrine, die vol met gebakjes ligt. We proefden de macaron met karamel en hazelnoot: een vrij groot koekje vergeleken met de klassieke Franse vorm, des te meer dus om van te genieten. De hazelnoot crème is heerlijk zacht van smaak en matcht perfect bij de chewy karamellaag in de macaron.
Ook de tartelette met pistache viel meer dan goed in de smaak: de stevige koekbodem en pistachecrème vormen een goed duo. Dat alles hier huisgemaakt wordt met verse ingrediënten proef je meteen: de aardse smaak en kleur van deze noot komen mooi naar voren.
Nieuw in de vitrine

Dat is precies wat de naam doet vermoeden: een kruising tussen een croissant en een muffin. De cruffin is gevuld met amandelspijs en is net uit de oven op z’n lekkerst. Doordat het amandelspijs niet te zwaar is, zit je na de eerste hap ook niet meteen vol. Al is het aan te raden om hem te delen, want het is een flinke jongen.
Bij Noli proef je passie en vakmanschap

Of je nu gaat voor een van de gebakjes of voor een bolletje schepijs: dat alles hier met liefde wordt gemaakt proef je. En mocht je hier voor de vitrine staan om een ijsje uit te zoeken, kijk dan ook zeker even naar rechts voor de Franse lekkernijen.