In mei bestaat BOMM (Best of MoMents) reeds twee jaar. Eigenaar Steven Chung wist zich vorig jaar met BOMM op de kaart te zetten met de High Gin die zij serveren. Het is dan ook een kwestie van tijd totdat Steven zijn eigen gebottelde gin lanceert. We gingen langs bij BOMM voor het Valentijns-menu. Tussen 13 en 18 februari serveert BOMM een Frans geïnspireerd vier-gangen menu, waarvoor Steven bij verschillende zaken in Parijs zijn inspiratie heeft opgedaan. Hij beschrijft het menu zelf als ‘’Frans met een moderne twist door het gebruik van eigentijdse producten en een eigen interpretatie ’’.
Gastvrijheid

Bij binnenkomst worden wij ontvangen door de gastvrouw, zij is tevens de zus van Steven en mede-eigenaresse van het restaurant. Een van de serveersters begeleidt ons naar onze tafel en niet veel later maken we kennis met het aperitiefje van de maand: een mooi glas prosecco met Agricanto (kersen) likeur uit Noord-Italië. We zijn nog vroeg, maar één voor één druppelen de gasten binnen en neemt het rumoer toe. Dit, in combinatie met de goede Deephouse muziek die door de boxen klinkt, maakt het een relaxte en aangename sfeer.
Wijn en spijs

Het Valentijns-menu trapt af met een gekarameliseerde uiensoep. Hij is - zoals het originele Franse recept betaamt - afgetopt met een stukje brood met gesmolten kaas. Wat deze soep anders maakt dan het geijkte recept (wat vrij zwaar op de maag valt), is de lichte smaak en kleur. De soep is heerlijk om het diner mee te beginnen. Mede door het zoete van de gekarameliseerde ui en de Nederlandse kaas die gebruikt is, is het een fris geheel. Na de soep wordt ons een glas Garganega ingeschonken, een mooie droge wijn uit Veneto (Italië) met tinten van amandel en perzik. Een leuk detail van deze wijn is dat op het label het decor van Romeo en Julia staat afgebeeld, hoe romantisch! Dit belooft veel goeds voor de volgende gang: het hors d’oeuvre platter.
Voor ons staat een rijk gevulde plank met een gevarieerd scala aan voorgerechten: oesters met frambozenazijn, een frisse salade met stoofpeer, dungesneden Manchego kaas en eendenpaté op toast. Het is wederom een fris geheel door het zure van de framboos, de zoute oesters en Manchego en het frisse van de stoofpeer. Hier worden we blij van! Een puntje van aandacht is dat het leuk zou zijn als de bediening wat meer toelichting verschaft bij de platter. We vonden het brood met de hummus wat willekeurig in het geheel, terwijl er ongetwijfeld een gedachte achter zal schuilgaan! Inmiddels zijn onze glazen leeg en wordt aan ons de wijn van de volgende gang geïntroduceerd: een Pinot Noir uit Chili die ruikt naar aardbeien en smaakt naar framboos en bes. We proeven er ook tonen van pure chocolade in terug en staan te popelen om het bijpassende hoofdgerecht te proeven. Voor ons wordt de ‘’magret de canard au miel’ neergezet, oftewel: eendenborst met een saus van honing en balsamicoazijn. Bij de eend wordt er gekarameliseerde venkel, geroosterde pastinaak en wortel, en truffel aardappel geserveerd. Do I need to say more?
Saint Honoré

Het diner wordt afgesloten met het pièce de résistance: Saint Honoré. Dit chique dessert, geïnspireerd op het bekende Franse spektakelstuk croquembouche, bestaat uit verschillende elementen. Het dessert is opgebouwd uit soesjes gevuld met Romanov (slagroom met Grand Marnier en kaneel) die vervolgens overgoten worden met karamel. De soesjes rusten hierbij op een bodem van bladerdeeg gevuld met banketbakkersroom (ook wel chiboust genoemd). Het geheel wordt tot slot versierd met gesponnen suiker, munt en rood fruit.
Na dit spektakelstuk vertrekken we rollend naar huis met een voldaan gevoel, ik zou het wel weten met Valentijn!