Het is niet altijd mooi weer in Nederland, sterker nog de zon wordt geregeld ingeruild voor stromende regen? Op zo'n dag zochten wij warmte bij de Thaise keuken van My Thai Son. En als we de vooruitzichten voor komende week bekijken, is nog een rondje opwarmen helemaal geen slecht idee.
Keuzestress
Op de kaart staan veel authentieke gerechten en de keuze is divers. Zo kan bij vrijwel elke curry gekozen worden tussen kip, varkensvlees, rundvlees, eend, garnalen of inktvis. Daarnaast zijn er op de kaart ook veel vegetarische gerechten te vinden. Omdat wij niet kunnen kiezen, laten we ons adviseren door Su, tevens de bedrijfsleider. Als voorgerecht krijgen we de My Thai Son Mix, een keur aan voorgerechtjes voor twee personen. Perfect voor mensen zoals wij die niet kunnen kiezen en zo min mogelijk van de kaart willen missen! Su begrijpt onze worsteling met de keuzes omtrent het hoofdgerecht en regelt voor ons ‘wat van alles’. Op deze manier kunnen we weer zoveel mogelijk proeven, we boffen!
Vier verdiepingen

De voorgerechtjes worden op een etagère opgediend, met op elk plateau hapjes met bijbehorende dipjes. Op verdieping 1 vinden wij wat stokjes saté die erg mals zijn en mandjes gevuld met kip en groente die zeer goed smaken. Daaronder pittige gehaktballetjes, Thai style. Op de laatste verdieping de vispasteitjes, de Thaise variant van viskoekjes, groot favoriet bij mijzelf. Als laatste natuurlijk de niet te missen loempia’s. Misschien niet zo verassend als de andere hapjes maar hierdoor niet minder lekker!
Thaise curry’s

Als hoofdgerechten hebben wij een rode curry met eend en een rode curry met garnalen. Deze curry’s lijken hetzelfde, maar verschillen qua smaak door het gebruik van citroenblad bij de garnaalcurry. Daarnaast krijgen we ook nog een salade met papaja, Pad Thai met kip en – als dit alles nog niet genoeg was – ook nog varkensvlees gebakken in peper en knoflook. De garnalen zijn goed mals en ook het citroenblad is een smakelijke toevoeging. Pad Thai is altijd al een favoriet en ook nu is het weer genieten; goede malse kipstukjes in een frisse Pad Thai en veel limoen, daar worden we blij van! Ook het varkensvlees is mals en hoewel er weinig ingrediënten in de marinade zitten is het gerecht hoog op smaak en erg lekker. De papajasalade is fris en de pinda’s erin zijn een aangename toevoeging.
Bakbananen en blauwe thee

Na zoveel lekker eten denken wij een dessert niet aan te kunnen. Maar op aandringen van Su zwichten we toch en staan er tien minuten later een paar bakbananen met karamel, fruit en ijs voor onze neus. De bakbananen hebben een krokant korstje en zijn zacht vanbinnen, de karamel is een klein beetje zout, wat perfect bij de zoete banaan past. Het is een feestje en niet veel later zijn de bananen natuurlijk alsnog helemaal van de borden verdwenen. Om nog even na te genieten van dit goede diner bestellen we Thaise thee. Wat blijkt: deze is blauw! En ook leuk: hoe meer limoen je toevoegt, hoe paarser de thee wordt. Grappig en ook nog lekker.
We zijn het er over eens: My Thai Son is een aanrader voor iedereen die goed Thais wil eten. De kaart heeft veel te bieden voor zowel de culinaire avonturier als de wat veiligere eter. Daarnaast is het personeel enorm vriendelijk en dat maakt de ervaring alleen maar positiever. Als het tijd is om naar huis te gaan, lopen we dan ook helemaal opgewarmd de regen weer tegemoet!
Op de grote foto staat het gerecht van rauwe gamba's in limoensap: koeng chaae nam plaa en hieronder de pittige groene curry.
