Pincho Garden: waar families, houtskool en goed vlees samenkomen

De Buik ging langs bij het familiebedrijf Pincho Garden, wat sinds 2010 een succes is op Curaçao en nu ook in Rotterdam-Zuid.

8 Aug 2025 Jasmine Leddy

blogger Als gezondheidspsycholoog in opleiding duikt Jasmine vol fascinatie in de wereld van voeding én het culinaire aanbod van Rotterdam.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Pincho Garden

Stieltjesstraat 2A, Rotterdam Maaltijd: Diner Stadsdeel: Zuid Keuken: InternationaalCaribischPortugees Prijsniveau: Wat duurder Bekijk restaurant

Pincho Garden: waar families, houtskool en goed vlees samenkomen

Wat op Curaçao begon als een idee om de lekkerste vleesspiezen te maken, groeide uit tot een succesvol familiebedrijf. Sinds 2010 is Pincho Garden dan ook echt een begrip op het eiland, met een uitgebreid menu.

Nu zijn ze verhuisd naar Nederland en ligt de focus weer op vleesspiezen. Inmiddels zijn zij nu ruim een maand open, net op Rotterdam-Zuid, op de Stieltjesstraat.

​Tropische sfeer

Wanneer ik naar binnenloop, tref ik mezelf een zomerse ambiance. De prominente boom in het midden van het restaurant liet mij gelijk aan de Caraïben denken en dat was dus zo gek niet bedacht.

Zo voelt het een beetje alsof je in een zomerse tuin zit. Dit is ook het gevoel dat de eigenaren de gasten willen geven. 

​Elke dag vers en halal vlees aan een pincho

Pincho is Spaans voor “spies” en daar specialiseren ze zich hier in: op houtskool gegrilde vleesspiezen, die hangend worden geserveerd. Met name de Uruguayaanse Black Angus is de favoriet.

Pincho Garden werkt samen met halalslagers, waardoor een groter publiek kan genieten van wat zij te bieden hebben. Het was even zoeken naar een goede halalvervanger van een chorizoworst, maar ook dit staat nu op het menu.

​Eigen unieke kruidenmix

Wat het vlees bij Pincho Garden zo bijzonder maakt, is de zelf samengestelde kruidenmix. Die heb ik op andere plekken nog niet zo geproefd.

Echter, probeerde ik te achterhalen wat deze mix zo bijzonder maakt, maar helaas. Toch echt een familiegeheim ;).

​Waar voor je geld

In eerste instantie lijken de gerechten wat aan de dure kant als je het menu zo bekijkt. Wanneer alles eenmaal wordt geserveerd op tafel, dan snap je de prijs.

Naast het vlees krijg je een typische Portugese salade, knoflooksaus, chimichurri, een pittige saus van madam Jeanette en bolo do caco. Dit laatste is brood, afkomstig van het Portugese eiland Madeira en wordt gebakken op basaltsteen.

​Huisgemaakte drankjes

Naast de standaard frisdrank die we hier in Nederland gewend zijn, komt Pincho Garden met twee huisgemaakte drankjes: de fruitpunch en limoensap.

Deze recepten zijn nostalgisch voor de eigenaren. Dit maakten hun moeders vroeger voor hen en de recepten hebben zij meegenomen naar Nederland. Eén ding is zeker: we krijgen er geen genoeg van. Heel verfrissend!

Een zoete afsluiter van de avond

Was je nog niet genoeg verfrist na de huisgemaakte drankjes? Dan bieden ze ook nog koele desserts, waaronder cheesecake en tiramisu. Deze maken zij volledig zelf in huis en dat proef je.

Vooral de tiramisu vond ik bijzonder, aangezien dit wederom een Portugees recept is en je geen klassieke Italiaanse tiramisu moet verwachten. Bij Pincho Garden is het namelijk meer een deels bevroren vorm van tiramisu, ideaal voor de zomerdagen!

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De Proef op de Sommelier met: Emy Koster

Voor de serie Proef op de sommelier gaat Niels van Laatum in gesprek met Rotterdamse sommeliers. In deze editie Emy Koster van Tres.

Thuiskomen bij Gamasot: Koreaanse gerechten in hartje Rotterdam

Bij Gamasot in de Pannekoekstraat proef je authentieke Koreaanse gerechten zoals bibimbap en bulgogi, geserveerd met huiselijke gastvrijheid.

Ian van Eck over de geuren van wijn: ‘puur parfum’

Ian van Eck praat ons op De Buik geregeld bij over wijnen. Deze keer gaat het geuren en welke invloed die kunnen hebben op je smaakpapillen.