In het bruisende Lloydkwartier in Rotterdam vind je eetcafé Verhip, een plek waar je je meteen thuis voelt. Of je nu komt voor lunch, een snelle hap of een gezellige borrel, Verhip combineert een warme sfeer met uitzicht op de haven.
Hier proef je de stad, voel je de historie en eet je no-nonsense gerechten.
Van bevoorrading tot buurtfavoriet

Verhip is gevestigd in een karakteristiek pand aan de Sint-Jacobsweg. Het pand staat er al sinds 1928 en diende vroeger als bevoorradingsplek voor schepen die naar Oost-Indië voeren met de Willem Ruys als paradepaardje. De scheepvaart loopt als rode draad door de geschiedenis van Verhip.
Eigenaar Paul Bouwens vertelt: “Het café werd een ware trekpleister voor havenarbeiders. Zij kregen hun geldzakje en gingen hier bier drinken.”
De inrichting wordt gekenmerkt door warme houttinten, gezellige zithoeken en glas-in-loodramen. Ook de glorieuze tijd van de Rotterdamse haven is goed zichtbaar. Vooral de prenten aan de muur trekken de aandacht. Paul hecht veel waarde aan de historie en vertelt dat er zelfs gasten zijn die zichzelf herkennen op de foto’s.
“Maar er zijn ook studenten die zeggen: wat een gave foto’s”, lacht hij.
Huiskamer aan het water

Of je nu binnen aan de bar of op het terras zit, bij Verhip is het goed toeven. Wat tijdens ons bezoek opvalt is de relaxte sfeer. “Wat Verhip zo speciaal maakt is dat wij een heel divers publiek hebben. Van studenten tot ondernemers en van jong tot oud, het maakt allemaal niet uit.”
“Rijk of arm, iedereen is welkom hier. Ik doe dit al bijna 20 jaar en voel nog steeds die saamhorigheid en sfeer”, aldus een trotse Paul.
Consistentie en comfort food

Het concept van Verhip is al jaren hetzelfde. Borrelen en eten gaan hand in hand. Die consistentie is belangrijk voor Paul, trendgevoelig is hij niet. “Ik vind het leuk om iets blijvends te bieden, iets waar je altijd achter staat.” “Als je basis maar goed is.”
Die basis vertaalt zich bij Verhip in vier zogenoemde classics op de avondkaart: spareribs, kipsaté, een hamburger en een vegaburger. Daarnaast is er ook een wisselkaart met elke drie weken andere gerechten. “Op die manier blijft het ook leuk voor de koks”, vertelt Paul.
Hij vervolgt: "Als je jaar in, jaar uit dezelfde gerechten moet maken, word je ook krankjorum. De classics zijn onze basis en met de wisselkaart kunnen we een beetje experimenteren.”
Burger zonder saus (en dat is juist de bedoeling)

Op aanraden van Paul kiezen we voor de hamburger. Op deze hamburger geen saus, alleen een klein beetje tomatensalsa. Voeg daar krokant gebakken spek, goed gesmolten kaas en frisse salade aan toe en de burger is compleet.
De burger is sappig en goed in balans. De saus wordt niet gemist en zo blijft ook broodje goed intact.
Natuurlijk moest er ook iets van de wisselkaart geproefd worden. Het werd de steak. Deze wordt geserveerd met aardappels in schil, groenten en een kruidige chimichurri en is perfect gegaard. Gewoon lekker dus. Wel wat veel, dus goed voor de stevige trek.
Tiramisu als dessert

Het aanbod desserts wisselt bij Verhip. Ze werken samen met Koekela, dus dagelijks is er de keuze uit verschillende taarten. Staat de huisgemaakte tiramisu op het menu? Sla deze dan zeker niet over.
De tiramisu heeft een stevige mascarponecrème die enorm romig en vol van smaak is. De lange vingers zijn doordrenkt in espresso, wat zorgt voor een goede balans. Bakkie pleur erbij en je avond is compleet.
Zomer op het grotere terras van Verhip

Nu de zomer in aantocht is en we er al best wat mooie zomeravonden op hebben zitten, zit het terras van Verhip aardig vol. Goed nieuws, want Paul heeft onlangs groen licht van de gemeente gekregen om het terras verder uit te breiden.
Binnenkort is de kans dus nóg groter dat je een plekje kunt scoren. Voor een lunch, borrel of natuurlijk een van de gerechten van de avondkaart die wij mochten proeven.