Van taco’s tot paloma’s: Botanero brengt kleur in de stad

Bij Botanero komt het beste van Rotterdam en Mexico samen. De Paloma steelt daar de show, maar de menukaart staat er harmonieus naast.

11 Sep 2025 Anna Nessen

blogger Op zoek naar de allerleukste food-plekken van een stad? Anna heeft voor elke stad die ze heeft bezocht een eigen 'Must Visits'-map gemaakt op Google Maps.

  • 11 Sep 2025

Van taco’s tot paloma’s: Botanero brengt kleur in de stad

Botanero aan de Mariniersweg is al langer een begrip in Rotterdam door de prijswinnende cocktails, maar wie hier alleen voor de cocktails komt, mist de helft van de ervaring. Met een gloednieuw menu vol kleurrijke Mexicaanse gerechten – van taco’s en quesadilla’s tot ceviche en carne asada – zet je zo de hele tafel vol. 

Voeg daar de gezellige sfeer, het fonkelende terras en de indrukwekkende backbar vol mezcal en tequila aan toe, en je snapt waarom Botanero voelt als een klein Mexicaans feestje in hartje stad.

​Ode aan de Mexicaanse keuken


Sinds kort heeft Botanero een nieuwe menukaart, die leest als een ode aan de Mexicaanse keuken: kleurrijk, gevarieerd en toegankelijk. Hier draait het om gerechten die uitnodigen om te delen. 

Denk aan huisgemaakte nacho’s met royale toppings, taco’s in alle soorten en smaken, quesadilla’s vol gesmolten kaas en verrassende combinaties (ook volop vegetarisch), en knapperige tostada’s die barsten van frisheid en textuur

Alles is vriendelijk geprijsd, waardoor je zonder moeite de hele tafel vol kunt zetten. Ideaal voor een avond met vrienden, een ongedwongen familiediner of gewoon omdat je alles een beetje wilt proeven.

Voor de vleesliefhebbers is er de boterzachte carne asada, perfect rosé en mals gegrild. Wie geen vlees wil, komt hier ook niets tekort, want in elke categorie staan smaakvolle groentevullingen op het menu. 

En wie van vis houdt, mag de tostada ceviche absoluut niet overslaan: een krokant gebakken tortilla belegd met zeebaarsceviche, pico de gallo en een tropische twist van passionfruit leche de tigre. Fris, pittig, citrusachtig en knapperig. Een hap vol contrast en energie.

​Paloma: de koningin van Botanero


Dat cocktails geen bijzaak zijn, blijkt zodra je de uitgebreide cocktailkaart en indrukwekkende backbar ziet. Toch is er eentje die je absoluut niet mag missen: de paloma. Fris, licht en dorstlessend, maar bij Botanero krijgt ze een eigenzinnige twist met tequila, grapefruit, rabarber, limoen en jasmijnthee.

Alle ingrediënten worden zorgvuldig uitgekozen. Elk kwartaal gaat het team zelfs naar de leverancier om honderden kilo’s citrus en rabarber met de hand te schillen. De schillen worden op suiker gezet om de maximale smaak eruit te halen. 

Het resultaat? Een paloma die niet alleen van de tap komt (ja echt), maar ook wekelijks ruim 400 keer wordt besteld. Een moderne klassieker met een Botanero-signatuur.

​Mexico meets Rotterdam


Botanero is meer dan eten en drinken: het is een plek waar Mexico en Rotterdam samenkomen. Het enthousiaste team neemt je mee in die wereld: warm, kleurrijk en een tikkeltje rebels

Of je nu komt voor een intieme eerste date met een Paloma van de tap, een uitgebreide avond met vrienden vol taco’s en tostada’s, een familiediner of een verjaardag: Botanero voelt altijd als een klein Mexicaans feestje in hartje Rotterdam.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Nieuwe Mexicaanse eetplek Comedor opent in het Groot Handelsgebouw

Comedor komt voort uit de Mexicaanse cantina's. Dat gevoel moet gaan ademen door het eten en drinken, maar ook door de muziek en de kunst. Opent binnenkort

De Buik Live bij de klassieke Bistrot-Bar Frère

De vijfde editie van de Buik Live is dit keer bij Bistrot-Bar Frère: een Franse buurtbistro die verrast met hoge kwaliteit.

Trandem opent zondagse wijnbar boven Hofplein

Een pop-up wijnbar op de 10e verdieping boven het Hofplein, daar moet je bij zijn. Ga naar Trandem, maar wees er snel bij.