Vega no Vega: Aziatisch comfort food met een prachtig uitzicht

De Buik ging langs bij het gloednieuwe Vega no Vega, waar je Aziatisch comfort food eet zonder vlees, met een prachtig uitzicht.

6 Jul 2025 Elize Schenderling

blogger Elize is een gedreven online redacteur en freelance food writer met een grote passie voor de Oost-Aziatische food culture in Rotterdam. Via haar online platfom Elize010 deelt ze al haar culinaire ontdekkingen.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Vega no Vega

Glashaven 129, Rotterdam Maaltijd: LunchDiner Stadsdeel: Centrum Keuken: Aziatisch Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Vega no Vega: Aziatisch comfort food met een prachtig uitzicht

Wie langs de Glashaven loopt, moet goed kijken om Vega no Vega te spotten. Het restaurant zit wat verscholen, maar wie eenmaal over de drempel stapt, ontdekt een lichte, ruime zaak met een onverwacht mooi uitzicht op het water en een groot terras waar je op zonnige dagen uitstekend zit. Een gloednieuw adres aan de haven dat zich volledig richt op Aziatisch comfort food zonder vlees.

​Vegetarisch, maar dan op z'n Aziatisch

De naam zegt het al: bij Vega no Vega staat de vegetarische keuken centraal. De focus ligt op gerechten met invloeden uit Vietnam, Korea en Thailand. Eigenaar Arno Kroos zag dat er in Rotterdam genoeg Aziatische restaurants te vinden zijn, maar dat de vega-keuze vaak beperkt is. 

Met deze plek wil hij daar verandering in brengen. Het merendeel van de kaart is vega of vegan, met hier en daar een visoptie voor wie toch niet zonder kan.

​Vietnamese chef met een missie

Chef Duc Nguyen heeft zijn roots in Vietnam en werkte daar jarenlang in een vegetarisch restaurant. Nu staat hij in Rotterdam in de keuken, waar hij volop experimenteert met de vegetarische Aziatische keuken.

De menukaart is nog in ontwikkeling, vertelde hij ons toen hij zelf even aan tafel kwam zitten. Wat direct opvalt, is de passie waarmee hij vertelt over de authentieke smaken uit zijn thuisland en de ambitie om deze verder uit te diepen.

​Huisgemaakte sauzen

Tijdens ons bezoek proefden we onder andere de knapperige Vietnamese loempia’s met een verrassende vulling van zoete aardappel en water yam. Daarna volgden er verse lenterollen met tofu, en wat gefrituurde wontons met groenten en paarse taro.

We ontdekten ook een aantal hoofdgerechten, zoals de From Saigon to Bangkok met oesterzwam, asperges en groene pepersaus en de Rice Noodles Wok met tofu en groente.

De absolute favorieten waren de krokante Vietnamese Pancake en de variatie op bibimbap met de toepasselijke naam From Saigon to Korea. Het geheim? De rijke, gelaagde sauzen die chef Duc allemaal zelf maakt. Zo vol van smaak dat klanten zelfs vragen of ze deze sauzen niet mee naar huis kunnen nemen.

​Vega no Vega: lunch en diner

Vega no Vega is open voor lunch en diner. Overdag kun je hier terecht voor bijvoorbeeld een snelle bánh mì of lichte lenterollen, ’s avonds voor een uitgebreide maaltijd met uitzicht op de haven. De sfeer is ontspannen, de bediening warm en attent, en het terras biedt bij mooi weer de ideale plek om te genieten.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
‘Als één tafel een kan hard lemonade bestelt, wil het hele terras een kan’

In dit verhaal bespreken we Hard lemonade, een ‘jenever mixed drink' bedacht door Nolet Family Distillery in Schiedam, bij de Pui, Bokaal en Biergarten.

Uit eten om de hoek: 14 x leuke restaurants in een woonwijk

Uit eten gaan kan ook gewoon om de hoek, in je woonwijk inplaats van in de drukke stad. Ontdek hier 14 leuke restaurants verstopt in een rustige woonwijk.

Op dit hoekje tref je Rotterdam op z'n MAASbest

De Buik bracht een bezoekje aan Restaurant MAAS in Feijenoord en streek neer op hun zonovergoten terras voor een diner.