De populariteit van Rosie op het Lucasbolwerk neemt zulke vormen aan dat eigenaren Jac Rijks en Yora Galjaard op zoek zijn gegaan naar extra ruimte. In de twee jaar dat hun ‘restobar’ open is, werd het steeds lastiger om op zestig vierkante meter zowel te koken als gasten te ontvangen. Schuin aan de overkant, aan de Biltstraat 1, openen ze daarom - naar Toscaans voorbeeld - een werkplaats en wijnbar waar je ook nog eens lekker kunt eten.
Ambacht en gezelligheid bij Polly

Polly, zoals het zusje van Rosie gaat heten, krijgt een productiekeuken waar brood wordt gebakken, groente wordt ingelegd en kaas en charcuterie kunnen rijpen. Ergens in april (volg de Buik Utrecht voor de exacte datum) kun je in het karakteristieke hoekpand, waar eerst Spicy Monkey zat, vanaf borreltijd terecht. Wat fijn is: je hoeft niet te reserveren, hetgeen een verademing is in de huidige horeca wereld.
Polly is hip
Op het menu van hun nieuwe zaak zullen perfect gerijpte charcuterie en kazen staan, eigen brood en, op termijn, een paar wekelijks wisselende gerechtjes. Zoals een hippe wijnbar betaamt (hoewel haar naam misschien anders doet vermoeden, is Polly hartstikke hip) zijn er veel ‘open’ wijnen; natuur en klassiek. Er wordt ook bier van de tap geschonken en voor de liefhebbers zijn er cocktails.
Volgens Rijks en Galjaard moet Polly een plek worden om af te spreken, elkaar te ontmoeten en te blijven hangen ‘zolang het gezellig is’. Wij van de Buik kunnen niet wachten!